|

مدیر کل دفتر صنایع برق، فلزی و لوازم خانگی صمت در گفت‌وگو با گسترش نیوز تشریح کرد:

اقدامات وزارت صمت برای بازگشت آرامش به بازار لوازم خانگی

مدیر کل دفتر صنایع برق، فلزی و لوازم خانگی اقدامات وزارت صمت برای بازگشت آرامش به بازار لوازم خانگی را تشریح کرد.

صنعت و معدن اقدامات وزارت صمت برای بازگشت آرامش به بازار لوازم خانگی

در هفته‌های اخیر بازار لوازم خانگی در کشور با نوسانات عجیبی روبه‌رو بود. افزایش قیمت‌های بی‌حساب و کتاب کالاهای این حوزه از صنعت، موجب ایجاد کمبود، گرانی و چندنرخی شدن انواع لوازم خانگی در فروشگاه‌های سطح شهر شد تا جایی که رئیس‌جمهوری ضمن صدور دستوری بر لزوم بازگشت آرامش به این بازار تاکید کرد.

پس از دستور رئیس‌جمهوری مسئولان وزارت صمت و سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان سیاست هایی را در پیش گرفتند تا ثبات قیمت به این بازار بازگردد.

با تفاهمی که میان اداره صنایع برق، فلزی و لوازم خانگی و سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان با تولیدکنندگان به وجود آمد تصمیم بر این شد تا اقلام خانگی با افزایش ۲۵ درصدی و تلوزیون با افزایش ۲۰ درصدی در سطح بازار عرضه شود.

خبرنگار گسترش نیوز به همین منظور گفت‌وگویی را با کیوان گردان، مدیر کل دفتر صنایع برق، فلزی و لوازم خانگی وزارت صمت ترتیب داده و برنامه‌های این اداره برای بازگشت آرامش به بازار لوازم خانگی را از وی جویا شده است که در ادامه گزیده‌ای از این گفت‌وگو را مشاهده می‌کنید:

کیوان گردان در ابتدای این گفت‌وگو به روز ملی صنعت و معدن اشاره کرد و اظهارکرد: حوزه صنعت و تولید یکی از پیشران‌های اقتصادی کشورها محسوب می‌شود؛ در کشور ما نیز با توجه به وضعیتی که در آن قرار داریم بدون شک صنعت بخش زیادی از اشتغال، خودکفایی و خوداتکایی این مرز و بوم را رقم می‌زند.

کیوان-گردان

مدیر کل دفتر صنایع برق، فلزی و لوازم خانگی در ادامه افزود: سال‌های گذشته روز دهم تیر به عنوان روز صنعت و معدن نامگذاری شده بود که امروزه این عنوان به روز ملی صنعت و معدن در تقویم کشور لقب گرفته تا در این روز از تولیدکنندگان و صنعتگران توانمندی که در این عرصه توانسته‌اند موفقیت‌های خوبی به‌دست بیاورند و تحول‌های بزرگی در بنگاه‌های تولیدی خود ایجاد کنند تقدیر شود.

وی در ادامه افزود: خوشبختانه سالیان متوالی است که این اتفاق در حال رخ دادن است و این روز مراسمی به منظور تقدیر از زحمات، فعالیت‌ها و یادآوری تلاش‌ها و خدمات تولیدکنندگان این عرصه برگزار می‌شود.

 مدیر کل دفتر صنایع برق، فلزی و لوازم خانگی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به برنامه‌های این اداره در امسال اشاره کرد و گفت: در اداره کل صنایع برق، فلزی و لوازم خانگی وزارت صمت که بخش زیادی از حوزه‌های مختلف را تحت پوشش قرار داده است، برنامه‌های مختلفی به منظور خودکفایی و اعتلای صنعت کشور هدف‌گذاری شده است.

گردان در ادامه تصریح کرد: بخش بزرگی از این برنامه‌ها به بازار لوازم خانگی مربوط است؛ با توجه به نیاز مردم به این حوزه و با توجه به وجود مشکلاتی از قبیل تخصیص ارز و تامین برخی از مواد اولیه در زمینه تولید وجود دارد، بهبود صنعت لوازم خانگی در امسال یکی از موضوعات اصلی برای این اداره و وزارت صمت محسوب می‌شود.

وی افزود: وزارت صمت مصمم است تا با توجه به تولید و توان داخلی، بازار کشور را تامین شده و از طرفی نیز عمق ساخت داخل کشور افزایش یابد.

مدیر کل دفتر صنایع برق، فلزی و لوازم خانگی با اشاره به اینکه درحال‌حاضر عمق ساخت داخل لوازم خانگی در کالاهای مختلف بیش از ۶۰ درصد است، بیان کرد: امسال از ابعاد مختلف به صنعت لوازم خانگی توجه ویژه‌ای خواهیم داشت تا هم خودکفایی کشور را در این زمینه رقم بزنیم و هم مایحتاج مورد نیاز مردم را تامین کنیم.

گردان در ادامه بیان کرد: ساماندهی عرضه ورق‌های فولادی از دیگر مواردی است که در دستور کار این اداره قرار دارد؛ ورق‌های فولادی مایحتاج بسیاری از صنایع مختلف کشور مانند صنایع خودروسازی، لوازم خانگی، فلزی و حرارتی است که با توجه به تفویض اختیاری که از اواسط خرداد ماه امسال به معاونت امور صنایع وزارتخانه داده شده است امسال حتما ساماندهی طرف عرضه و تقاضای ورق‌های فولادی انجام خواهد شد و همچنین در تلاشیم تا ورق‌های فولادی با روش‌های آسان تر و ارزان تر به‌دست تولیدکنندگان برسد.

حل مشکل زوج های جوان برای تامین جهیزیه

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به وجود مشکلاتی که زوج‌های جوان در تامین جهیزیه دارند، اشاره کرد و گفت: با تولیدکنندگان لوازم خانگی در حال توافقاتی هستیم تا یک سری از مایحتاج مورد نظر آنها که اغلب ارز و مواد اولیه هستند را با روش‌های سهل تر و ارزان تر در اختیار آنها قرار دهیم تا تولیدکنندگان نیز یک سبد کالا با قیمت مناسب را در اختیار ما قرار دهند که ما نیز این سبد کالایی را به زوج‌های جوان اختصاص دهیم.

مدیر کل دفتر صنایع برق، فلزی و لوازم خانگی در بخش دیگری از صحبت‌های خود و در پاسخ به سوال خبرنگار گسترش نیوز مبنی بر اینکه علت اصلی نابسامانی اخیر بازار لوازم خانگی چیست، بیان کرد: چند دلیل در این نابسامانی تاثیر‌گذار بوده است؛ قیمت نهاده‌های تولید از سال گذشته تا کنون افزایش پیدا کرده و همچنین علی رغم داخلی‌سازی ۶۰ درصد از تولیدات لوازم خانگی در کشور بخشی از قطعات حوزه لوازم خانگی همچنان وارداتی است که قاعدتا با افزایش قیمت ارز، قیمت لوازم خانگی نیز تحت تاثیر قرار گرفته و افزایش می‌یابد.

گردان در ادامه به اعمال تحریم‌ها علیه کشور اشاره کرد و گفت: اعمال تحریم‌ها موجب کند شدن سرعت ورود اجرا و قطعات برای تولید شده است که این امر نیز روند تولید را دچار خلل می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه ما در میزان تولید لوازم خانگی در کشور با مشکل مواجه نیستیم، بیان کرد: در سال گذشته و با وجود تمام مشکلات، تولید لوازم خانگی در کشور نسبت به سال ۹۷ رشد ۱۰ درصدی داشت و در امسال نیز رشد تولید ۳۰ درصدی نسبت به سال ۹۸ هدف‌گذاری شده است.

سامانه ۱۲۴

مدیر کل دفتر صنایع برق، فلزی و لوازم خانگی در ادامه اظهارکرد: از آنجایی که سامانه ۱۲۴ تا دو هفته قبل به روزرسانی نشده بود مبنای مشخصی برای برخورد با متخلفان نیز وجود نداشت، از همین رو با تفاهم و توافقی که با تولیدکنندگان داشتیم آنها قبول کردند که با افزایش ۲۵ درصدی در اقلام خانگی و ۲۰ درصد در کالای تلویزیون قیمت‌های جدید را در سامانه ۱۲۴ ثبت کنند تا با این مبنا با متخلفان و گرانفروشان برخورد قانونی به عمل آمد.

گردان در پایان با اشاره به وجود کالاهای قاچاق در بازار اظهارکرد: وجود این کالاها در بازار موجب افزایش تنش و جو روانی در بازار می‌شود لذا برخورد با عاملین وجود این کالاها در بازار با توجه به شرایط کنونی کشور بیش از پیش احساس می‌شود.

کدخبر: 107048 سهیل فرزین

ارسال نظر

 

آخرین اخبار