بهره برداری ا ز مخازن ذخیره آب توسط گل گهر
معادل ۸۳ میلیارد مترمکعب میزان مصرف آب کشور است که از این میزان ۸ میلیارد مترمکعب برای شرب و ۸/ ۲مترمکعب در حوزه صنعت مورد استفاده قرار میگیرد. این در حالی است که میزان آب مصرفی در حوزه معادن ۴۵۰ میلیون مترمکعب است. در دنیا نیز به طور روزانه ۱۰۷ میلیون مترمکعب آب دریا شیرین میشود که در منطقه خلیجفارس این عدد روزانه ۲۱ میلیون مترمکعب با پیشتازی عربستان است.
با اجرای خط یک انتقال آب خلیجفارس، اولین خط به منطقه گلگهر در سال گذشته رسید. این خط انتقال با هدف تامین آب صنایع و معادن از سال ۹۷ آغاز به کار کرد و اکنون در منطقههای مورد هدف نظیر رفسنجان و گلگهر، چادرملو و مس سرچشمه در حال بهرهبرداری است.
خط شماره یک انتقال آب خلیجفارس به عنوان مدل نمونه اصلی برای خطوط دیگر قرار گرفت و اکنون خطوط ۲و۳ و۴ نیز با پشت سر گذاشتن شناسایی پیمانکاران در حال اجرا هستند. در خط یک، مصرفکنندگان اقدام به اجرای عملیات تکمیلی کرده و برای جلوگیری از بحران قطعی آب، مخازنی را برای ذخیرهسازی آب طراحی کردهاند. این اقدام سبب شده تا بخشهای دیگر به جز معدن نیز از تاثیر بیشتری از اشتغال و تامین زیرساخت برخوردار باشند.
در همین رابطه مدیر توسعه و برنامهریزی شرکت توسعه عمران و مدیریت منطقهای گلگهر ضمن اعلام این خبر که مخزن ذخیرهسازی آب در آستانه افتتاح و بهرهبرداری است گفت: از آنجا که انتقال آب خلیجفارس به یکسری مقاصد طراحی شده است این امر ممکن است در طول مسیر آب به هر دلیلی دچار قطعی و چالش شود.
وی ادامه داد: به همین دلیل در طول مسیر مخازنی را جانمایی میکنند که به طور موقت جایگزینی برای قطعی موقت آب شود تا ظرف دو، سه روز برای اختلال زمان داشته و نقاط مصرف بدون آب نمانند. وی یادآور شد: این مخازن برای جبران قطعی آب به هر دلیل فنی است که مصرفکنندگان برای مصرف آب دچار اختلال نشوند.
محسن محمدی با اشاره به ساخت چهار مخزن که سازنده آن شرکت توسعه عمران و مدیریت منطقه گلگهر است، تصریح کرد: یکی از مخازن ذخیرهسازی آب به میزان ۱۰ هزار متر مکعب آب به زودی قابل بهرهبرداری است و اخیرا عملیات نصب آن اجرا شده است. وی این نوید را داد که سه مخزن دیگر نیز تا پایان سالجاری وارد مدار خواهند شد.وی در نهایت تاکید کرد: این مخازن جزئی از مسیر نیستند، اما میتوانند مکمل آنها در نقاط مصرف باشند.
ارسال نظر