|

عملیات فعال سازی ۷۹۱ معدن در کشور

مدیر اجرایی طرح احیای معادن کوچک مقیاس از احیا و فعال‌سازی ۷۹۱ معدن در کشور از ابتدای اجرای طرح تاکنون خبر داد.

سیدرضا عظیمی، مدیر اجرایی طرح احیای معادن کوچک مقیاس با بیان این مطلب گفت: اقدامات انجام شده طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ سه محور کلی دارد که پایش بیش از ۱۷۰۰ محدوده معدنی، انجام اقدامات کلینیکی و ایجاد پتانسیل اشتغال مستقیم را شامل می شود.

وی در ادامه افزود: پایش بیش از یک‌هزار و ۷۰۰ محدوده معدنی در ۲۱ استان هدف بر اساس آمار و اطلاعات اخذ شده از وزارت صنعت، معدن و تجارت توسط مشاور طرح، یکی از اقدامات مهم انجام شده در سال جاری است.

عظیمی ادامه داد: انجام اقدام کلینیکی ۴۱۵ معدن با همکاری صورت گرفته از جانب کارگروه استانی طرح احیا، دیگر کاری است که در سال جاری انجام شده است.

وی با بیان اینکه مرتفع کردن موانع اداری، سرمایه گذاری، معارضان محلی و … از جمله مهمترین اقدامات انجام شده است، تاکید کرد: نتیجه اقدام کلینیکی امسال منتج به احیا و توسعه ۳۹۲ معدن شده و مطابق با اظهارات کارگروه‌های استانی سازمان­ های صمت، معادن موردنظر به چرخه تولید بازگشتند.

عظیمی اما سومین اقدام انجام شده در راستای احیای معادن کوچک مقیاس را ایجاد پتانسیل اشتغال عنوان کرد و افزود: پتانسیل اشتغال مستقیم برای بیش از سه هزار و یکصد نفر ایجاد شده، ضمن آنکه قابلیت افزایش ظرفیت تولید بیش از ۱۸ هزار تن مواد معدنی مختلف با احیا و توسعه معادن مذکور در ۹ ماهه سال جاری به دست آمده که این اقدامات با وجود شرایط و محدودیت‌های کرونا، انجام شده است.

تولد زیربناها برای معادن کوچک ‌

عظیمی اما شناسایی، معرفی و حمایت از ایجاد و توسعه زیرساخت­ها که یکی از روش­‌های مهم در احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس است را یکی از اقدامات انجام شده در راستای طرح موردنظر عنوان کرد. وی گفت: باتوجه به آمار احصاء شده و ارسالی از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان­ها، ۱۳۰ پروژه راهسازی و ۴۹ پروژه برق رسانی به طرح احیا معرفی شده که پس از اجرای پروژه­ های مذکور توسط مجری طرح ایجاد زیربناهای معادن بزرگ و مناطق معدنی، ۵۰۳ معدن فعال، توسعه یافته و ۴۲۱ معدن غیرفعال، احیا خواهد شد. در مجموع ۹۲۴ معدن فعال و غیرفعال از اجرای پروژه های زیرساخت منتفع می شوند.

عظیمی تصریح کرد: از دیگر اقدامات طرح در راستای فعال سازی معادن انعقاد ۳۷ تفاهم نامه سرمایه گذاری، علمی، پژوهشی و دانش بنیان و معرفی ۱۲۴ پروژه به صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی جهت اخذ تسهیلات بوده بطوریکه در حال حاضر ۵۰ طرح در حال پیگیری و صدور بیمه نامه هستند. همچنین حمایت و کوچینگ مجموعه های دانش بنیان و جهت دهی به بیش از ۹ استارتاپ و پلتفرم معدنی نیز از مجموعه اقدامات انجام شده در طرح احیا بوده است.

وی تاکید کرد: نتیجه احیا و فعال سازی ۷۹۱ معدن از ابتدای طرح تاکنون، ایجاد پتانسیل ۱۳ هزار و ۴۰۰ نفر شغل مستقیم و افزایش بیش از ۲۹ میلیون تن تولید سالیانه برای بخش معدن و صنایع معدنی بوده و مهم‌ترین نکته، دیده شدن و رصد این معادن و حمایت مستمر در قالب پایش مستمر در قالب این طرح برای آینده و توسعه آنها به لحاظ فنی، کیفی و کمی در سازمان های مرتبط با بخش معدن است.

کدخبر: 227386

ارسال نظر

 

آخرین اخبار