|

در گفتگوی اختصاصی با گسترش نیوز عنوان شد:

خیز شهرک صنعتی آذربایجان غربی برای رفع موانع تولید

مدیرعامل شهرک صنعتی استان آذربایجان غربی از فاکتورهای رفع موانع و توسعه تولید طی سال جاری در این استان خبر داد و گفت: بیش از ۸۰ واحد صنعتی که از چرخه تولید بازمانده بودند احیا شدند.

صنعت و معدن خیز شهرک صنعتی آذربایجان غربی برای رفع موانع تولید

شهرک صنعتی آذربایجان غربی در سال جاری تمامی عزم خود را جزم کرد تا بتواند مسیرهای حمایت از تولید و رفع موانع پیش روی صنعتگران و تولیدکنندگان این استان را هموار کند. به گفته مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان غربی، حمایت از دانش‌بنیان‌ها، تلاش برای احیای واحدهای راکد، اعزام هیات تجاری به نمایشگاه‌های بین‌المللی،برگزاری تورهای صنعتی، حمایت از سرمایه گذاری، برگزاری نمایشگاه‌ها و حمایت از استارت‌آپ‌ها و .... جشمه‌ای از آن‌چیزی است که در شهرک‌های صنعتی این استان به ثمر نشسته است.

حسن حاتمی،‌ رئیس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان غربی درباره اقدامات شرکت در سال ۱۴۰۰ به گسترش نیوز گفت: «نزدیک به ۸۰ واحد صنعتیِ از چرخه تولید باز مانده احیا شده که در این راستا ده کلینیک سیار کسب و کار در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان آذربایجان غربی اجرا و تعداد ۶ نیاز فنّاورانه واحدهای تولیدی احصاء  و ۳ مورد نیز رفع شده است».

وی همچنین از شناسایی تعداد ۱۰ واحد مستعد دانش بنیان در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان نام برد و افزود: «تعداد ۵ مورد از این واحدهای شناسایی شده و به مرحله دانش بنیان رسیده اند و ۲ برنامه توسعه خوشه ای شامل خوشه مبل و فرش در مرحله اجرا قرار گرفته است».

به گفته حاتمی،‌ برنامه های حمایتی از این خوشه ها شامل اعزام هیئت های تجاری و برگزاری نمایشگاه های متعدد از جمله نمایشگاه اکسپو دبی ، کایسری و استانبول ترکیه است.

مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان غربی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این که ۱۲ تور صنعتی توسط شرکت شهرک‌های صنعتی این استان در استان‌های مختلف برگزار شده افزود: «دوره های آموزشی در قالب فعالیت های مختلف تور و مطالعات پژوهشی ۱۰ برنامه حمایتی از خوشه های خاتمه یافته و در حال اجرای مبل، فرش، گیاهان دارویی، سنگ، بسته بندی عسل و محصولات باغی نیز توسط شرکت شهرک‌های صنعتی در سالجاری برگزار شد که ۱۲ تور صنعتی برای بازدید از واحدهای موفق کشور در استان های فارس، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی و واحدهای داخل استان بصورت مجازی و حضوری تدارک دیده شد».

حاتمی

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی از عملیاتی شدن طرح تجاری ثبت کنسرسیوم محصولات عسل، فرش و مبل بعنوان طرح تجاری در مرحله ثبت نهایی نام برد و اظهار داشت: «در راستای توسعه صادرات محصولات کلیدی استان نیز این مهم انجام گرفته که در قالب توسعه صادرات کنسرسیوم های صادراتی استان مطرح است».

حاتمی در پاسخ به این سوال که برای حمایت از سرمایه گذاری خارجی چه اقداماتی انجام پذیرفته است گفت: « ۲ مورد مطالعات امکان سنجی سرمایه گذاری خارجی انجام گرفته، تعداد ۶ واحد تولیدی برای برقراری استانداردهای داخلی و خارجی و همچنین مدیریت صادرات برای انجام مطالعات بازار در کشورهای خلیج فارس و عراق برای خوشه های سنگ و عسل مورد حمایت واقع شده اند که پروژه های حمایتی راه اندازی اولین نمایشگاه بین المللی مجازی صنایع کوچک آذربایجان غربی و رونمایی از فاز اول آن، تهیه اطلس گیاهان دارویی استان، انجام مطالعات امکان سنجی و شهر مبل ارومیه نیز جزو این برنامه ها بوده است».

مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان غربی از دیگر اقدامات شرکت در سال جاری به پیگیری برپایی نمایشگاه دایمی مبل در شهر خوی، برگزاری دوره های آموزشی شاخص در حوزه های نوآوری و توسعه استارت آپ‌ها با مشاوره بین المللی ایران و هلند و واگذاری ۱۲ قطعه زمین برای واحدهای دانش بنیان و فنّاور شهرک فنّاوری الکترونیک و صنایع غذایی ارومیه اشاره کرد که جزو برنامه های اجرایی بوده که  در مرحله تهیه نقشه و عملیات اجرایی قرار گرفته است.

به گفته حاتمی،‌ انعقاد تفاهم نامه های متعدد با پارک علم و فنّاوری، دانشگاه الزّهرا و دانشگاه ارومیه برای انجام پروژه های کاربردی و تحقیقاتی در استان از دیگر عملکردهای شرکت شهرک‌های صنعتی است که به گفته مهندس حاتمی در سالجاری ۳ مورد از این پروژه ها با همکاری دانشگاه ارومیه، دانشگاه صنعتی ارومیه و دانشگاه الزّهرا به اجرا درآمده است.

مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان غربی از دیگر اقداماتی که طی سال جاری در راستای رفع موانع تولید انجام شده را این‌گونه برشمرد: «انجام خدمات کلینیکی با کلینیک کسب و کار این استان جهت عارضه یابی و انجام پروژه های بهبود با وجود نزدیک به ۷۰ مشاور کسب و کار در حوزه های مختلف مدیریتی، حقوقی، مالیاتی، فنّی و مهندسی تکنولوژیکی و … و همکاری با ستاد تسهیل و رفع موانع تولید برای پایش نزدیک به ۵۵۰ واحد راکد و متوسط  از فعالیتهای انجام شده بود برای تداوم همکاری در راستای احیا و به روزرسانی اطلاعات واحدهای صنعتی استان انجام گرفته است».

حاتمی درباره رویدادهای استارت آپی و صادرات و واردات در این استان اذعان کرد:«در راستای رویدادهای استارت آپ، به اجرای ۲ مورد استارت آپ در حوزه های صادرات و واردات و فنّاوریهای نوین تولیدی، حمایت از  ۵ فقره پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا و برنامه های اعزام و معرفی فنّاوران و اساتید و صنعتگران به دوره های بین المللی از جمله GIZ و عضویت  ۴۲ واحد تولیدی در سامانه های فروش، معرفی واحدها برای عضویت در فرابورس، انجام ۵ طرح تیپ صنعتی و سرمایه گذاری داخلی از جمله اقداماتی بود که در سالجاری عملیاتی شد».

خبرنگار: نیما مجدی
کدخبر: 246466

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین