|

معاون وزیر صمت در گفتگو با گسترش نیوز:

موج شهرک سازی برای دانش بنیان ها کلید خورد

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از پی گیری های این سازمان برای احداث و راه اندازی شهرک های صنعتی دانش بنیان درتهران خبر داد و گفت: «به علت نبود مصوبه های دولتی، تحقق اهداف با سختی همراه خواهد بود».

صنعت و معدن موج شهرک سازی برای دانش بنیان ها کلید خورد

از  ابتدای سال جاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به همراه سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران توافقنامه مشترکی به امضا رساندند که طی آن قرار است شهرک‌های صنعتی دانش بنیان برای توسعه و نفوذ فناوری‌های نوین در بین صنایع کوچک و متوسط در سطح کشور احداث شود. رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، معتقد است:‌ مشوق های لازم توسط این سازمان اجرایی شده است.

علی رسولیان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران درباره راه اندازی شهرک صنعتی دانش بنیان ها به گسترش نیوز می گوید: « «به دنبال برنامه ریزی برای راه اندازی شهرک صنعتی دانش بنیان، مشوق های حمایتی اجرایی شده و معاونت علمی و فناوری امکان بهره‌گیری شرکت‌های مستقر در شهر‌ک ها و نواحی صنعتی از زیرساخت های حمایتی خود در چارچوب ضوابط فراهم کرده است. این کار با هدف استفاده از ظرفیت فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری در خلق ارزش افزوده، ایجاد اشتغال و ارتقای فناوری و رقابت پذیری محصولات واحدهای تولیدی کوچک و متوسط، صورت می گیرد».

گفتنی است این شهرک ها می تواند در راستای توسعه استقرار شرکت های دانش بنیان، فناور، خلاق، مخترعان، شتاب دهنده ‌ها و مراکز نوآوری در کشور ایجاد شوند.

 

رسولیان 2

او با اشاره به این که، طبق این حمایت ها، شرکت های دانش بنیان و فناور، مشمول ۱۰درصد مشوق نسبت به کل قرارداد حقوق انتفاع عرصه، خواهند شد ادامه داد: « برای ایجاد و احداث شهرک های صنعتی نیازمند مصوبه های دولت هستیم.»

طبق این گزارش، به نظر می رسد نتیجه این همکاری، ارتقای سطح فنی و کیفی محصولات و خدمات فنی ـ تخصصی، ایجاد بسترهای لازم برای توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز نوآوری در سطح کشور و بهبود فضای کسب و کار در این همکاری دنبال می شود.

رسولیان در پاسخ به این سوال که چند شرکت دانش‌بنیان در این شهرک مستقر می‌شوند و چه میزان زمان برای عملیاتی شدن آن نیاز است، گفت: «ما به دنبال ایجاد شهرک یا زون دانش‌بنیان در تهران هستیم که در این راستا، با دانشگاه صنعتی شریف اقدام به شناسایی زمین و راه اندازی شهرک فناوری کرده ایم».

کسب مجوزهای لازم برای راه اندازی شهرک صنعتی دماوند

وی با بیان این که امیدواریم بتوانیم کار را به عنوان یک شهرک فناوری ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان آغاز کنیم، اضافه کرد: « در حال حاضر برای راه اندازی شهرک صنعتی دماوند، برخی مجوزهای لازم را اخذ کرده و ۶۰ هکتار زمین نیز تصرف شده است، که در حال حاضر منتظر اخذ مجوزهای محیط زیست و برخی دستگاه های ذی ربط هستیم».

رسولیان با اشاره به توسعه ۸۰ هکتار زمین در پرند برای راه اندازی شهرک صنعتی سهند، ادامه داد: « شهرک های مرتبط با دانش بنیان ها نیازمند مجوزهای دولتی است که همین موضوع تحقق اهداف را با محدودیت مواجه کرده چرا که برای ایجاد شهرک‌های جدید در تهران محدودیت‌های قانونی وجود دارد».

 حضور ۱۰۰ شرکت در شهرک های صنعتی اطراف تهران

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در ادامه با بیان اینکه حدود ۱۰۰ شرکت از تهران در این شهرک ها، مستقر می شوند یادآور شد: «در پرند و هر مکان مناسبی در تهران به دنبال ایجاد شهرک های صنعتی دانش بنیان هستیم این در حالی است که شرایط مناسب برای راه اندازی شهرک‌ها در ملارد وجود دارد اما اولویت ما تهران است.البته باید در نظر داشت، راه اندازی این شهرک ها  نیازمند بازده زمانی دو یا سه ساله است».

کدخبر: 256644 نیما مجدی

ارسال نظر