صادرات ایران به روایت ورلدز تاپ اکسپورت
صادرات یکی از راههای مهم کسب درآمد برای کشورهای مختلف محسوب میشود و ایران نیز در این میان هر چند با مشکلات مختلف، صادرات انواع کالاها را به کشورهای مختلف انجام میدهد. در ادامه این نوشتار قصد داریم به موارد مهم در زمینه صادرات ایران به سایر کشورها در سال ۲۰۱۷ بپردازیم.
گسترش نیوز: ایران از بخش شرقی خود با پاکستان و افغانستان همسایه است و از این طریق توانسته است مبلغ ۶۲.۵ میلیارد دلار را از طریق صادرات کالا در سال ۲۰۱۷ کسب کند. با توجه به این که جمعیت ایران در سال ۲۰۱۷ رقم ۸۲.۸ میلیون نفر اعلام شده است و با در نظر گرفتن رقم ۶۲.۵ میلیارد دلاری ایران که از صادرات حاصل شده میتوان گفت در حدود ۷۵۰ دلار به هر نفر خواهد رسید.
۱۰ کالای صادراتی برتر
کالاها و مواردی که در ادامه ذکر میشود بیشترین درآمد حاصل از صادرات را برای ایران در سال ۲۰۱۷ داشتهاند. علاوه بر درآمدی که توسط هریک از این موارد توسط ایران کسب شده است، میزان درصد هر کالا نسبت به کل صادرات ایران نیز آورده شده است. با توجه به آمار و ارقام، نفت خام به عنوان مهمترین محصول صادراتی ایران اعلام شده که بیشترین میزان کسب درآمد ایران از طریق صادرات این محصول است. میزان درآمدی که ایران از طریق صادرات نفت در سال ۲۰۱۷ کسب کرده است ۴۸.۷ میلیارد دلار است که این میزان ۷۷.۹ درصد از کل صادرات کشور را تشکیل میدهد. پس از این مورد پلاستیک و محصولات مرتبط با آن ۳.۳ میلیارد دلار و ۵.۳ درصد از صادرات ایران را تشکیل داده است. با توجه به مورد ذکر شده متوجه میشویم نفت با اختلاف فاحشی در رتبه اول قرار دارد. مواد معدنی ۲.۲ میلیارد و مواد شیمیایی ۱.۸ میلیارد دلار از درآمدهای ایران را تشکیل دادهاند. رتبههای ۵ الی۱۰ نیز به ترتیب به آهن و فلاد، میوه، کود، نمک و سنگ سولفور و سیمان، مس و در نهایت آلومینیوم تعلق دارد. به طور کلی رتبههای ۵ تا ۱۵ رقم ۶.۸ درصد از کل صادرات ایران را تشکیل میدهند.
آمار صادرات نفت ایران
در ۵ ماه قبل از ماه جاری میلادی (از فوریه ۲۰۱۸ تا ژوئن ۲۰۱۸) مجموع صادرات روزانه نفت خام و میعانات گازی ایران همواره بیش از ۲ میلیون بشکه بوده است. متوسط صادرات روزانه نفت خام و میعانات گازی ایران در ماه فوریه ۲ میلیون و ۵۶۶ هزار بشکه در روز، در ماه مارس ۲ میلیون و ۳۲۱ هزار بشکه در روز، در ماه آوریل ۲ میلیون و ۶۹۵ هزار بشکه در روز، در ماه می۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز و در ماه ژوئن ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز بوده است. صادرات نفت ایران در ماه اوت به زیر ۲.۱ میلیون بشکه در روز رسیده که پایینترین رقم از مارس ۲۰۱۶ تاکنون است. میزان صادرات نفت ایران به اروپا، در ماه اوت اندکی افزایش داشته و از ۳۲۳ هزار بشکه در ماه جولای به ۳۵۵ هزار بشکه رسیده است. میزان صادرات به ترکیه شاهد اندکی کاهش بوده است.
سریعترین و کندترین رشد
در سال ۲۰۱۷ صادرات مواد معدنی، سرباره و خاکستر به سایر کشورها بیشترین میزان رشد را داشته است. آلومینیوم نیز از جمله محصولاتی که همیشه در بین ۱۰ کالای برتر صادراتی کشور ایران قرار داشته اما در سال ۲۰۱۷ رتبه آن به پایینترین حد و در جایگاه دهم رسیده است. در میان محصولاتی که به سایر کشورها صادر میشود برخی موارد از جمله میوه، مواد شیمیایی و آهن و فولاد با کاهش رشد نسبت به سالهای گذشته مواجه شدهاند.
کمپانیهای برتر در زمینه صادرات
با توجه به آمارهای منتشر شده توسط Firm Zepol کمپانیهایی که در ادامه به آنها اشاره میشود بیشترین صادرات را نسبت به سایر برندها داشتهاند. پارس پاک در زمینه فرش، سنا تجارت آناهیتا در کشمش و انگور، تجارت خادم در صادرات آب معدنی، دزادشت آگرو در آبمیوه و مربا، امید نیکان در الکل پلی هیدریک، کایسان در زمینه لوله و در و ماشینهای حفاری، دشت مرغاب در آرد، سلولز ایرانی در مبلمان چوبی، بوشهر مارین در طالبی و تجارت اکسیس در زمینه پسته از جمله برترین کمپانیهای ایرانی در زمینه صادرات به سایر کشورها هستند.
ارسال نظر