|

«گسترش نیوز» بورس مواد معدنی را بررسی می‌کند:

ورود هیجانی به بازار بورس ممنوع!

عده زیادی هیجانی وارد بازار بورس مواد معدنی شده‌اند و به دلیل ضررهای هنگفت، از بازار عقب نشسته‌اند

« گسترش نیوز»: شفاف سازی، هدفمند شدن صادرات از جمله مزیت‌های عرضه مواد معدنی در بورس است. بورس مواد معدنی ایران به بورس جهانی مواد معدنی متصل نیست.

Tehranimadan.jpg

با افزایش نرخ دلار، نرخ سهام مواد روند افزایشی می‌یابد و با هر گونه کاهش در نرخ دلار، نرخ سهام معدنی‌ها روند نزولی به خود می‌گیرد. عرضه مواد معدنی در بورس ایران چندان موفق ارزیابی نمی‌شود یکی از دلایل آن این است که به شکل هیجانی در برهه‌های مختلف در بورس عرضه شده است.

عرضه هیجانی مواد اولیه معدنی

کیوان جعفری طهرانی، رئیس امور بین‌الملل انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران و کارشناس صنایع معدنی در پاسخ به این پرسش که آیا عرضه مواد معدنی در بورس موفق بوده است، در گفت‌وگو با « گسترش نیوز» اظهار کرد: واقعیت امر این است که به شکل کلی عرضه مواد معدنی در بورس موفق نبوده است، شاید یکی از دلایل آن این باشد که به شکل هیجانی در برهه‌های مختلف مواد معدنی در بورس عرضه شده است و اصل عرضه و تقاضا بسته به فصول خوب و بد کاری رعایت نشده است.

تعطیلات خارجی‌ها و کاهش نرخ مواد معدنی

رئیس امور بین‌الملل انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران در ادامه منظور خود را از اینکه عرضه و تقاضا بسته به فصول رعایت نشده را این‌گونه بیان کرد: در فصولی از سال که بازار مواد معدنی خوب نبوده، عرضه مازاد در بورس انجام می‌شده است. به عنوان مثال در آخر سال میلادی همه بازار‌های خارج از کشور مواد معدنی تعطیل است و با توجه به آنکه هرکه از بورس مواد معدنی خریداری می‌کند، به دنبال صادرات آن است، دچار مشکل می‌شود. فقط مسئله تعطیلات خارجی مطرح نیست، مسئله افت نرخ مواد معدنی در بازار‌های جهانی نیز مطرح است و از این رهگذر عده‌ای به دلیل نداشتن آشنایی کاملی به بازار، با خرید از بورس متضرر می‌شوند و از بازار حذف می‌شوند.

دلیل اصلی ضرر‌ها در بورس مواد معدنی

این کارشناس مواد معدنی با اشاره به روند عرضه مواد معدنی در بورس گفت: اگر سیکل عرضه مواد معدنی در بورس را در طول دو سال گذشته بررسی کنیم، می‌بینیم عده زیادی هیجانی وارد بازار بورس مواد معدنی شده‌اند و به دلیل ضررهای هنگفت، از بازار عقب نشسته‌اند. به نظر من دلیل اصلی این ضرر‌ها فقدان بررسی کارشناسی در عرضه‌ مواد معدنی و قیمت‌های پایه‌ای ارائه شده است.

وی افزود: اگر همزمان با عرضه کالا در بورس، نرخ پایه کالا مناسب باشد، صاحب کالا برای عرضه محصول خود در بورس دچار مشکل نمی‌شود.

لزوم اشراف به بازار جهانی مواد معدنی

جعفری طهرانی در ادامه افزود: کارشناسانی که در بورس مواد معدنی فعال هستند اگر به بازار جهانی اشراف کامل داشته باشند و با بورس‌های خارج از کشور ارتباط داشته باشد، بهترین زمان عرضه مواد به بازار بورس را تشخیص دهند و قیمت‌های جهانی را پیش‌بینی کنند بر این اساس می‌توانند چگونگی روند بازار را پیش‌بینی و به شکل کلی بازار را راهنمایی کند. در بورس ایران این روند وجود ندارد، به شکل کلی به نظر می‌رسد در ایران هدف بورس فقط عرضه کالا است.

بورس باید مرجعی بی‌طرف باشد

رئیس امور بین‌الملل انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران با بیان این موضوع که بورس مواد معدنی در ایران بیشتر حافظ منابع و منافع فروشنده است، درحالی که در معاملات، بورس باید مرجعی بی‌طرف باشد، راهنمایی‌ها باید به گونه‌ای انجام شود که خریدارها در بورس متضرر نشوند.

ارتباط بورس معدنی ایران با بورس جهانی

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا بورس معدنی ایران با بورس جهانی در ارتباط است، به خبرنگار «گسترش نیوز» گفت: بورس مواد معدنی ایران به بورس جهانی متصل نیست. مواد معدنی در بورس به فروش گذاشته می‌شود، متقاضی این مواد را خریداری می‌کند و خود در بازارهای بین‌المللی به فروش می‌رساند.

جعفری طهرانی افزود: در ایران وقتی نرخ دلار تقویت می‌شود با افزایش نرخ دلار، نرخ سهام مواد معدنی روند افزایشی می‌یابد، و با کاهش نرخ دلار، نرخ سهام این محصولات روند نزولی به خود می‌گیرد.

کدخبر: 42134

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین