رئیس خانه معدن درگفتوگو با گسترشنیوز؛
فولادیها به امنیت محیط انسانی توجه کنند
رئیس خانه معدن گفت: فرآیند فرآوری در بخش معدن باید به گونهای انجام شود که امنیت زیست محیط انسانی با مشکل روبهرو نشود. درحالحاضر بخش بزرگی از صنایع معدنی ایران و فولادی باید به بخش امنیت محیط انسانی توجه کنند.
گسترشنیوز: قانونی که دست سازمان حفاظت از محیطزیست را برای نظارت بر عملکرد معدنیها باز میکرد در سال ۹۱ ملغی شد و بر اساس آن دست سازمان حفاظت از محیطزیست بر عملکرد معدنیها کوتاه شد.
بعد از آن نحوه برخورد معدنیها با محیطزیست به شکل سلیقهای عمل میشود و بسته به انصاف معدندار و محدودهدار با محیط اطراف معدن برخورد میشود. گذر معدنداران تنها یک بار به سازمان حفاظت از محیطزیست میافتد و آنهم زمانی است که میخواهند پروانه معدن بگیرند و سازمان حفاظت از محیطزیست در گفتوگو با گسترشنیوز عنوان کرد اجازه نظارت بر عملکرد معدنیها را ندارد و عملکردها سلیقهای شده است.
محمدرضا بهرامن ارتباط با وضعیت معادن ایران در گفتوگو با گسترشنیوز اظهار کرد: نظارت بر عملکرد معدنیها یکی از مهمترین فاکتورهایی است که باید ما را در حمایت از محیطزیست یاری میکند در همین ارتباط با در بخش معدن دو نوع موضوع زیست محیطی را باید عینی ببینیم یکی زیست محیطی است که باید در شرایط و زمان استخراج رعایت شود و دیگری موضوع زیست محیط انسانی است که باید در بخش معدن به خوبی دیده شود.
فرآیند فرآوری در بخش معدن باید به گونهای عمل کند که امنیت زیست محیط انسانی با مشکل روبهرو نشود. درحالحاضر بخش بزرگی از صنایع معدنی ایران و فولادی باید به بخش امنیت محیط انسانی توجه کنند.
بهرامن گفت: ما از ثروتهای معدنی این مرز و بوم استفاده میکنیم و باید از بهترین فناوریها و تجهیزات برای اکتشاف و استخراج و بهرهوری آنها بهره بگیریم چرا که این منابع معدنی تجدید پذیر نیستند و تنها فرصت استخراج آن را برای یک بار داریم.
وی با بیان این موضوع که این ثروت معدنی لطف خداست، گفت: بسیاری از کشورها همزمان با تلاش برای اکتشاف، برنامههای خود را تعریف کردهاند. همزمان با استفاده از این ثروت منابع معدنی از فناوریهای نو استفاده میکنند و تخریبهای زیستمحیطی را به صفر و یا حداقل ممکن رسانیدهاند ما نیز در این مقوله در تلاش هستیم و باید به جایگاهی برسیم که حفاظت از محیطزیست با استفاده از بهره گیری از تجهیزات بهتر عملیاتی شود.
رئیس خانه معدن در پاسخ به این پرسش که آیا خانه معدن برای تامین برق مورد نیاز صنایع معدنی از انرژیهای تجدیدپذیر برنامهای دارد، گفت: در بخش فرآوریهای معدنی به دلیل انرژی بر بودن آن تجدیدپذیرها چندان نمیتوانند به عنوان خط تولید در کنار در تامین نیاز کارخانجات موفق عمل کنند.
وی با اشاره انرژیهای مورد نیاز صنایع معدنی گفت: نخستین نیاز انرژی در بخشفرآوری معدنی، صنایع معدنی و به طور کل معدن برق و در مقام بعد گاز است.
رئیس خانه معدن گفت: توجه به انرژی در فرآوری معدنی یک اصل است. به همین دلیل زمانی که سخن از توسعه یک بخش فرآوری معدنی است، به موضوع تامین انرژی به عنوان اولویت اول توجه میشود.
این فعال حوزه معدنی عنوان کرد: در بخش اکتشاف صنعت معدنکاری نیاز چندانی به منابع انرژی وجود ندارد. در بخش استخراج نیاز به انرژی افزایش چشمگیری مییابد و انرژی به عنوان یکی از شاخصهای مهم آن در پیشرفت و ادامه فعالیت معدن و صنایع معدنی تعیینکننده است. در بخش فرآوری و ایجاد ارزش افزوده با به طور قطع یکی از بااهمیتترین و نخستین زیرساختها نیاز به انرژی است ما بدون تامین این زیرساخت با طور حتم با مشکلات زیادی روبهرو خواهیم بود.
ارسال نظر