در گفتگوی گسترش نیوز با فعالان معدنی مطرح شد:
ماجرای مدیران زیرمیزی بگیر در سازمانهای زیستمحیطی
معاون دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: ما قبول داریم که رشوه و زیرمیزی بگیر هم وجود دارد، اما آنگونه نیست که ما آنها را به حال خود رها کرده باشیم و با تک تک ماموران زیرمیزی بگیر برخورد قاطع میشود.
گسترشنیوز: برخورد سلیقهای کارشناسان دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با موضوعات مربوط به معادن و همچنین برخورد با زیرمیزیهایی که در این میان برای دریافت برخی امضاء ها طلب میشود از جمله بزرگترین چالشهایی است که از سوی معدنداران و صاحبان صنایع معدنی مطرح میشود.
یکهتازی برخی کارشناسان و درخواست رشوه در بسیاری از موارد ناشی از سکوت ارباب رجوع است. آگاهی از نحوه برخورد با این فاسدان اداری میتواند بسیاری از مشکلات را حل کند.
صاحب یکی از معادن کوچک در کشور گفت: برای رسیدگی به موضوع معدنی که حق با من است باید هزینه پرداخت کنم و در جواب اعتراض چرایی پرداخت پول میگویند، شیرینی است! شاید دلیل این عادت به گرفتن شیرینی عملکرد معدنیها باشد که برای تسهیل در روال اداری گرفتن امتیازات پولی پرداخت کردهاند این پول در حالت خوش بینانه با رضایت خود معدندار و در بدبینانهترین شکل رشوهای است برای نادیدهگرفتن مشکلی زیست محیطی.
یکی از معدندارانی که میگوید در مرحله اکتشاف با مشکل روبهرو شده است، در گفتوگو با گسترشنیوز اظهار کرد: پشنهاد رشوه دو طرفه است و در بسیاری موارد از سوی معدنیها برای پیشبرد اهداف خود به کارشناسان دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی انجام میشود. هر معدنی در طول دورهای که به دنبال کسب جواز، پروانه، اجازه است با این ماموران رشوه بگیر برخورد میکنند و یا خود پیشنهاد رشوه میکند. از این میان برخی این رشوه را قبول نمیکنند و آن عده که این رشوه را قبول میکنند حقی از محیطزیست را نا حق میکند .
این معدندار در ادامه گفت: در محدوده اکتشافی خود با معارضین محلی با مشکل مواجه شدهام، خود قاضی از من برای پیشبرد بهتر پرونده معدنی شیرینی درخواست کرد. از تمام اقشار میتوان توقع رشوه کرد اما تا کنون ندیده بودم که قاضی پرونده نیز برای رسیدگی به موضوعات حقوقی معدنی تقاضای شیرینی کند. باید برای این عملکرد به کجا شکایت برد؟ چرا باید افراد فاسد به راحتی جولان دهند و هرگونه که میخواهند برخورد کنند.
یکی از معدنداران شرق کشور که سابقه خود در معدنداری را بیش از ۱۵ سال عنوان میکند، در گفتوگو با گسترشنیوز عامل دریافت رشوه را مشکلات فرهنگی عنوان کرد و گفت: موضوع رشوه یکی از انواع فساد است که ریشه در عملکرد فرهنگی کشور دارد و باید این موضوع توسط دولت و مردم حل شود.
یکی از معدندارانی که سالهاست کانیهای معدنی استخراج میکند، گفت: زیر میزی، شیرینی، حق امضا واژههایی هستند که امروز به جای رشوه از آن استفاده میشود، اگر در روی یک مامور نگاه کنی و بگویی این رشوه برای انجام فلان کار است، به خارج از اتاق پرت خواهی شد اما اگر ترفندهای مختلفی برای گرفتن امضا استفاده کنید علاوه بر اینکه به هدف خود میرسی، جایگاه و احترام خاصی هم خواهی داشت.
علی خادم آستانه، معاون دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در ارتباط با موضوع شیرینی و یا زیرمیزی در گفتوگو با گسترشنیوز اظهارکرد: در تمام دنیا زیر میزی و یا رشوه وجود دارد، سخن از اینکه همه ماموران دولتی و کارشناسان منابع طبیعی رشوه یا به بیان امروز زیرمیزی و شیرینی میگیرند، درست نیست. ما قبول داریم که رشوه و زیرمیزی بگیر هم در بین ماموران وجود دارد، اما آنگونه نیست که ما آنها را به حال خود رها کرده باشیم با تک تک ماموران زیرمیزی بگیر برخورد قاطع میشود. پروندههای این افراد بررسی و نسبت به اقدامات آنها مجازاتهایی نیز در نظر گرفته میشود.
معاون دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در پاسخ به این پرسش که چگونه میتوان از یکهتازی برخی ماموران و کارشناسان جلوگیری کرد، گفت: برخورد با رشوه بحثی کارشناسی نیست و بیشتر موضوعی حراستی است. اگر معدنکاران با مواردی مواجه شدند که کارمندان و یا کارشناسان پیشنهاد گرفتن رشوه را میدهند، به حراست همان دستگاه اداره منابع طبیعی استان مراجعه کنند و عنوان کنند که مامور شما در فلان بخش و در ارتباط با فلان موضوع از ما تقاضای رشوه کرده است. اگر معدندار مدرکی ارائه کند که درجا شخص خاطی برکنار میشود اما اگر مدرکی وجود نداشتهباشد موضوع بررسی میشود و در نهایت تصمیمگیری میشود.
خادم آستانه در ادامه گفت: ما در جلسات عنوان میکنیم که کارشناسان به گونهای برخورد کنند که معدندار به خود اجازه ندهد که پیشنهاد رشوه یا زیر میزی دهد.برخی به ما شکایت از بد خلقی ماموران و کارشناسان حفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری دارند. دلیل این امر این است که ماموران ما ناگزیر به برخوردهای جدی هستند در بسیاری موارد چون رشوه دریافت نمیکنند.
ارسال نظر