جولان دلالان زمین در شهرک صنعتی قم
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قم بابیان اینکه دلالی زمین در شهرکهای صنعتی استان مانع تولید است گفت: این امر در ماههای اخیر شدت پیداکرده و حتی مسوولان امر قادر به جلوگیری از سودجویی نیستند.
ابوالفضل خاکی رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قم در نشست وبیناری هیات نمایندگان اتاق بازرگانی قم با رییس اتاق بازرگانی ایران افزود: متاسفانه با دلالی زمین در شهرک ها مواجه هستیم که این مساله باعث شده زمین به اندازه کافی در اختیار مردم قرار نگیرد که دلالان، زمین را با نرخ پایین خریداری کرده و در بازار آزاد با نرخ بالاتر از تصور به فروش می رسانند.
وی گفت: همچنین در تامین برق با مشکلات جدی روبه رو هستیم که در بسیاری از شهرک ها حتی تامین برق مورد نیاز صورت نمی گیرد که در این راستا نیاز به عملیاتی شدن وعده های مسئولان به دور از شعار برای حصول نتیجه بهتر هستیم.
به گفته وی در شرایط فعلی و با توجه به ممنوعیت ورود کالاهای خارجی به کشور از محصولات داخلی استقبال بسیاری شده و در شرایط مطلوب صادرات قرار داریم اما متاسفانه به دلیل کمبود امکانات و وجود مشکلاتی همچون زمین که شرکت شهرک های صنعتی در اختیار فعالان اقتصادی برای سرمایه گذاری قرار نمی دهد و عدم تامین برق واحدهای تولیدی تازه تاسیس مواجه هستیم.
وی تصریح کرد با توجه به واحدهای مختلف تولیدی در شهرک های صنعتی استان وجود زیرساختهای لازم برای ادامه دادن طرحهای توسعه ای در این کارخانهها دغدغه اصلی مالکان این مجموعه های تولیدی است.
خاکی گفت: پیشبینی طرح توسعه شهرک های صنعتی در اکثر استانها تا به امروز وجود نداشته و امیدواریم مسئولان استانی در این باره چارهای بی اندیشند و عدم تخصیص زمین مناسب در استان قم برای مجموعه های تولیدی و طرحهای توسعه آنها از جدی ترین موانع بر سر راه واحدهای بزرگ مقیاس استان است.
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، ثامنالائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است که هرکدام از آنها به خصوص دو شهرک راهبردی شکوهیه و محمود آباد موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایه گذاری، تولید و اشتغال دارد
رییس اتاق بازرگانی قم در ادامه گفت: بیش از ۹۰۰ کارت بازرگانی فعال در اتاق بازرگانی قم صادر شده است و امیدواریم با برنامه ریزی های انجام شده در زمینه ارائه خدمات مختلف به صادرکنندگان شاهد افزایش آمار بازرگانان و تجار در استان قم باشیم.
وی بیان کرد: خوشبختانه استان قم، قطب صادرات محور در محصولات مختلف تولیدی همچون محصولات فولادی، پتروشیمی و مواد اولیه بسیاری از کارخانه ها در حال حاضر می باشد که امکان صادرات به کشورهای بازار هدف همچون عراق و افغانستان وآسیای میانه و کشورهای اروپایی و عربی را فراهم آورده است اما متاسفانه شرایط سخت پیش رو برای تولید کنندگان وجود دارد زیرا در راستای تامین مواد اولیه و ورود ماشین آلات و تجهیزات دچار مشکلات عدیده ای از جمله تهیه ارز مورد نیاز حتی به نرخ نیمایی که متاسفانه نرخ بالایی است روبرو هستند.
وی گفت: همچنین محدودیت های بسیار زیادی برای صادر کنندگان نیز به وجود آمده که حتی صادر کننده قادر به ورود ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز کارخانه با ارز حاصل از صادرات محصولات خود به کشور نیست.
تغییر شیوه ایفای تعهد ارزی صادرات فرش پیگیری میشود
غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران نیز در این نشست به موقعیت راهبردی استان قم از نظر جغرافیایی و از نظر فرهنگی به عنوان پایگاه حضور طلاب اشاره کرد و گفت: این استان در مسیر توسعه مناسب قرار دارد و خوشبختانه قدمهای موثر و مستمری در این رابطه برداشته است.
غلامحسین شافعی، روند فعالیتهای اتاق قم و تمرکز آن بر نیازهای بخش خصوصی را بسیار مناسب ارزیابی کرد و افزود: این استان با چنین موقعیتی به ابزار و امکانات خاصی نیاز دارد که خوشبختانه در حال پیگیری است. تنوع در انواع تولیدات استان قم، نکته دیگری است باید از آن به عنوان یک مزیت مهم در استان یاد کرد.
رئیس اتاق ایران در ادامه سخنان خود با نگاهی به وضعیت صادرات فرش ایران گفت: فرش ایران اعتباری برای این کشور است که میتوان صادرات آن را صادرات فرهنگ ایرانی تلقی کرد؛ اما با کمال تاسف امروز به وضع بدی در این حوزه گرفتار شدیم. در کنار رقبای قدر، شرایط داخلی نیز روند صادرات را مختل کرده است.
وی با اشاره به روند صادارت فرش گفت: نمیتوان برای فرش مانند کالاهای دیگر مهلت رفع تعهد ارزی تعیین کرد.
وی روند صادرات فرش را پس از اجرای پیمانسپاری ارزی غیرقابل دفاع خواند و با توجه به حضور رقبای جدی در بازارهای هدف صادرات فرش، خواستار اتخاذ سیاستی تسهیلگرانه در این بخش شد.
شافعی گفت: تعیین مهلت برای ایفای تعهد ارزی صادرات فرش موضوعی غیرمنطقی است چون فروش فرش شاید حتی تا یک سال هم به طول بیانجامد، بنابراین ایفای تعهد ارزی فرش قابل مقایسه با کالاهای فسادپذیر نیست.
وی از پیگیری این موضوع از سوی اتاق ایران خبر داد و افزود: امروز که شاهد اندک گشایشهایی درباره پیمانسپاری هستیم، حتی دولت هم متوجه بهبود روند صادرات شده است.
شافعی به صادرات ایران به روسیه اشاره کرد و از آماده نبودن زیرساختهای مرزی، گمرکی و حملونقل سخن گفت.
به باور وی اگر همین امروز هم امکان توسعه صادرات به روسیه مهیا شود، امکان رساندن کالا و خدمات به این منطقه را نداریم. پس باید قبل از هر چیز زیرساختهای خود را احیا کنیم.
ارسال نظر