|

اتفاقات بزرگ در ساختار اقتصادی ایران

وزیر صمت، تورم را بیماری مزمن اقتصاد ایران دانست و تصریح کرد: خبر خوب این است که در چند ماه گذشته اتفاقات بزرگی در جهت اصلاح ساختار اقتصادی کشور رخ داده است.

صنعت اتفاقات بزرگ در ساختار اقتصادی ایران

سید رضا فاطمی‌امین در جلسه شورای اداری شهرستان صومعه سرا، با اشاره به وضعیت موجود و نگاه کلان آتی کشور، افزود: از سال ۹۷ تاکنون با تورم‌های بالای ۲۵ درصد مواجه هستیم که در تاریخ اقتصاد ما بی‌نظیر بوده است؛ حتی امسال به بالای ۶۰ درصد تورم رسیدیم و لذا چهار سال پیاپی تورم بالا فشار زیادی را بر مردم وارد کرده است و همه مدیران و فعالان اقتصادی و مردم باید برای رفع این مشکل همکاری کنند.

وزیر صمت، تورم را بیماری مزمن اقتصاد ایران دانست که در مدت کوتاهی حل نمی شود و نیازمند اصلاح ساختارهای اقتصادی کشور است و تصریح کرد: خبر خوب این است که در چند ماه گذشته اتفاقات بزرگی در جهت اصلاح ساختار اقتصادی کشور رخ داده و برخی از این تغییرات اکنون قابل مشاهده است و برخی دیگر سال‌های آینده آشکار می‌شود.

فاطمی‌امین، به کاهش قیمت فولاد و ورق آهن و سیمان در چهار ماه گذشته اشاره کرد و گفت: این کاهش قیمت با سیستم‌های قضایی و نظارتی و بازرسی و تعزیراتی نبوده و کاملا بازار تنظیم شده است.

وی یکی دیگر از اقدامات مثبت دولت در چند ماه گذشته را درج قیمت تولیدکننده به جای مصرف‌کننده بر روی کالا دانست و افزود: نوعی شفافیت ایجاد شده که باعث کاهش قیمت می‌شود و مردم ناظر ما هستند. در این راستا شاهد کاهش ۱۵ درصدی تورم مصرف‌کننده و ۲۶ درصدی تورم تولیدکننده هستیم.

وزیر صمت، با اشاره به تمرکز دولت بر مسئله ارز ۴۲۰۰ تومانی، تاکید کرد: این طرح را به گونه‌ای اجرا خواهیم کرد که کمترین آسیب را داشته باشند؛ اگرچه وضع موجود قابل دفاع نیست و یارانه نهاده‌ها واقعا به مصرف‌کننده نمی‌رسد.

نگاه اقتصادی کشور صادرات‌محور باشد

فاطمی‌امین همچنین در چهارمین کارگروه مشترک وزارت صمت و بانک مرکزی بر هماهنگی و کارایی سیاست‌های ارزی و تجاری تاکید کرد و افزود: با هماهنگی دستگاه‌های مرتبط رویه‌های مربوط به صادرات غیر نفتی و تشویق به هدایت ارزهای حاصل از صادرات به چرخه تجاری و تولیدی کشور و همچنین تامین مالی زنجیره تولید تسهیل خواهد شد.

 رئیس ‌کل بانک مرکزی هم در این جلسه با اشاره به اهمیت نگاه صادرات محور در حوزه اقتصادی کشور تصریح کرد: نگاه ارزآوری و صادرات محور یک نگاه مترقی در اقتصاد است و کشورهایی در اقتصاد دنیا موفق بوده‌اند که بر ارزآوری از محل صادرات تکیه کرده‌اند. در این راستا وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها باید در جهت سیاست‌ها و برنامه‌هایی گام برداند که منجر به ورود ارز به کشور شود.

 

منبع: تسنیم
کدخبر: 237832

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین