|

تهدید قطع آب و برق تا کی؟

ناصر بزرگمهر - مدیر مسئول

bozorgmehr-naser.jpg

سال‌هاست که عادت کرده‌ایم مسئولان محترم وزارت نیرو، نفت، ارتباطات و سایر سازمان‌ها هرروز تهدیدمان کنند که چنین و چنان می‌کنیم.

در تابستان‌ها آب و برق را وزارت نیرو قطع می‌کند و در زمستان‌ها گاز را وزارت نفت و در طول ‌سال هم اینترنت و فیلتر کردن از تهدیدات ارتباطاتی‌ها به‌شمار می‌رود. شهرداری و سایر نهادها هم که جای خود دارند؛ هرلحظه، هر چیزی را که فکر کنند درست است انجام می‌دهند.

حتی رفتگر کوچه هم می‌تواند با نبردن آشغال‌ها یا خالی کردن آنها در مقابل ساختمان، انعام ماهانه خود را بدون تاخیر دریافت کند.

اینکه کمبود آب‌ داریم و ایران در شرایط خشکسالی قرار دارد، سر جای خود، اما چه کسی می‌تواند بگوید تنها علت این گرفتاری‌ها مصرف آب و برق خانگی است؟ چه کسی می‌تواند مدعی شود که گرفتاری ما در حوزه آب و برق به مدیریت غلط برنمی‌گردد؟ مدیریت آب در این سال‌ها سرزمین ما را به سمت خشکسالی بیشتر هدایت کرد؛ کشاورزی سنتی، حفر چاه‌های عمیق، قطع درختان، از بین بردن جنگل‌ها و مراتع، ویلاسازی، گسترش شهرها، ازدیاد جمعیت و ده‌ها موضوع دیگر که همگی بدون استثنا ریشه در مدیریت کوتوله‌ها در حوزه‌های گوناگون داشته است.

خالی کردن آب رودخانه‌ها و ایجاد سدهای گوناگون بدون کار کارشناسی چگونه به سرانجام رسید؟

همین اطلاعیه تازه برای تغییر ساعت کار از ۶.۳۰ تا ۱۳.۳۰ با کدام برنامه‌ریزی و هماهنگی با زندگی کارکنان دولت و مردم انجام ‌شده است؟

در چند روز گذشته به‌عنوان نمونه با مراجعه به ده‌ها سازمان، به‌طورتقریبی بیشتر کارکنان، صبح‌ها به روال پیشین حضور یافتند و ساعت ۱۳ هم تعطیل شدند.

به نظر می‌رسد اگر دولت چند هفته یا یک ماه، به کل وزارتخانه‌ها و سازمان‌هایش را تعطیل کند، آب هم از آب تکان نخواهد خورد.

در اینکه باید همه مردم و همه سازمان‌ها و اداره‌ها و مشاغل، در تمام ایام ‌سال صرفه‌جویی و استفاده بهینه کنند، شکی نیست. آموزش و توصیه به درست مصرف کردن و لامپ اضافی خاموش از مواردی است که باید رسانه‌ها کمک و وزارتخانه‌های ذی‌ربط هزینه کنند.

اما یکی از ساده‌ترین روش‌ها، پرداخت یارانه و ارزان کردن لامپ‌های کم‌مصرف ازسوی دولت است.

همچنین شیرآلات کنترلی و حساس به‌دست که به چشمی معروف هستند، باید به ارزان‌ترین نرخ در اختیار مردم قرار گیرد تا آنها بتوانند با تغییر شیرآلات قدیمی خود، از مصرف بیهوده آب برای یک مسواک زدن ساده جلوگیری کنند.

اما متاسفانه هر دو مورد یعنی لامپ‌های کم‌مصرف و شیرآلات حساس و چشمی گران‌تر عرضه می‌شوند و هیچ‌ کمکی از طرف وزارت نیرو به تولیدکنندگان این دو محصول نمی‌شود.

حالا در این میان اخطار و بخشنامه‌های قطع برق هم بدون توجه به مشاغل برای ساختمان‌ها ارسال می‌شود.

به‌طورمثال تصور کنید روزنامه که یک کار حرفه‌ای روزانه است و حتی روزهای جمعه و تعطیل هم کارکنان آن باید در مجموعه حضور داشته باشند، مورد تهدید اداره برق قرار می‌گیرد که اگر دستگاه‌های خود را خاموش نکنید، برق‌تان را قطع می‌کنیم. یکی نیست به این رئیس محترم بگوید روزنامه و خبرگزاری که نمی‌تواند تعطیل شود. همه روزنامه‌نگاران در طول عمر، جمعه‌ها سرکار می‌روند تا صبح شنبه شما در محل کار، روزنامه را ورق بزنید و بخوانید.

مشاغل با یکدیگر متفاوت هستند؛ بیمارستان‌ها، آتش‌نشانی‌ها، کلانتری‌ها، مطبوعات، صداوسیما و همین اداره آب و برق که نمی‌توانند کار خود را تعطیل کنند.

امیدوارم مسئولان وزارت نیرو به‌جای تهدید، از روش‌های دیگر برای کنترل مصرف آب و برق استفاده کنند. ما رسانه‌ها هم در خدمت حرف حساب‌شان هستیم.

کدخبر: 34374

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین