|

مدیرکل رسانه‌های داخلی:

سایت‌های خبری مشمول یارانه مطبوعاتی می‌شوند / تسهیلات ویژه برای خبرنگاران

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی در نشست خبری که پیش از ظهر امروز (۱۵ مرداد) و در آستانه روز خبرنگار با حضور خبرنگاران حوزه رسانه در ساختمان معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد به تشریح راهبردها و رویکردهای اصلی این اداره کل در حوزه رسانه‌ها و خبرنگاران پرداخت.

گسترش‌نیوز: سیدمحمدرضا دربندی در ابتدای نشست خبری به تشریح وضعیت حاکم بر رسانه‌های کشور پرداخت و با اشاره به آمار رسانه‌های دارای مجوز گفت: مجموعا ۹۳۰۰ رسانه از هیات نظارت بر مطبوعات پروانه انتشار دریافت کرده‌اند که از این تعداد ۲۳۰۰ رسانه به صورت برخط و در قالب خبرگزاری و پایگاه خبری و ۷۰۰۰ مورد باقیمانده دارای پروانه انتشار مکتوب هستند که از این تعداد ۳۸۰۰ رسانه هم اکنون فعال هستند.

darbandi756.jpg

وی در همین رابطه با اشاره به اینکه از مجموع رسانه‌های برخط دارای مجوز هزار رسانه هم اکنون غیر فعال هستند، افزود: از ۳۸۰۰ رسانه مکتوب، ۳۰۰ روزنامه، ۱۸۰۰ هفته نامه و دو هفته نامه و ۱۹۰۰ رسانه به صورت ماهنامه و بالاتر از هیات نظارت بر مطبوعات، پروانه انتشار دریافت کرده‌اند.

مدیرکل رسانه‌های داخلی در ادامه تصریح کرد: از مجموع ۳۸۰۰ نشریه فعال، ۲۸۰ نشریه در حوزه دین و معارف اسلامی، ۳۵۰ نشریه در حوزه ورزش، ۱۰۰ نشریه در حوزه سینما، ۷۵ نشریه در حوزه کودک و ۹۰ نشریه در حوزه خانواده دارای مجوز انتشار هستند.

وی همچنین عنوان کرد: ۱۴۰۰ رسانه دارای مدیر مسئول زن، ۱۵۰ رسانه دارای مدیر مسئول اهل سنت و ۱۲ رسانه دارای مدیر مسئولانی از اقلیت‌های دینی هستند.

محمدرضا دربندی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان رویکردهای شش ماهه اداره‌ کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی پرداخت و گفت: نکته نخست توجه بیشتر به بدنه اصلی رسانه یعنی خبرنگاران و روزنامه‌نگاران است. بر این اساس با همکاری صندوق اعتباری هنر ۳هزار سهمیه برای بیمه پایه در نظر گرفته شده است که اگر رسانه‌ای به هر دلیلی خبرنگار خود را بیمه نکرد وی را برای بهره‌مندی از بیمه پایه به این صندوق معرفی کنیم؛ همچنین سه هزار سهمیه بیمه تکمیلی برای خبرنگاران درنظر گرفته شده است.

پرداخت وام به خبرنگاران و روزنامه‌نگاران

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی همچنین به وام‌های دو و سه میلیون تومانی که به متقاضیان با حجم و سهم محدود از صندوق اعتباری هنر پرداخت می‌شود اشاره کرد و گفت: طی رایزنی با بانک قرض الحسنه مهر ایران قرار است به خبرنگاران و روزنامه نگاران تسهیلات قرض الحسنه ۵میلیون تومانی و بیشتر پرداخت شود که تفاهمنامه آن در حال نهایی شدن است.

دربندی در ادامه به موضوع مشاوره حقوقی و بیمه‌ای اصحاب رسانه اشاره کرد و گفت: هفته‌ای دو روز دو کارشناس حقوقی و بیمه‌ای به روزنامه‌نگاران مشاوره رایگان ارائه می‌دهند.

وی اظهار کرد: موضوع بعدی ارائه اینترنت بدون فیلتر است که اسامی ۴۰۰ درخواست‌کننده را به وزارت ارتباطات ارائه داده‌ایم که هم اکنون بیشتر آنها از این تسهیلات بهره‌مند شده‌اند.

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی، ساده‌سازی صدور کارت خبرنگاری را از دیگر اقدامات انجام گرفته خواند و گفت: فعالیت دیگر، گسترش حضور اهالی رسانه در خانه‌های مطبوعات استان‌ها بود که بر همین اساس تاکنون ۴ هزار و ۵۳۹ نفر عضو خانه‌های مطبوعات سراسر کشور هستند.

دربندی یادآور شد: همچنین مذاکراتی با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی داشته‌ایم تا براساس طرح «خطرسنجی بیماری‌های غیرواگیردار» در فاز اول تمام خبرنگاران استان تهران را تحت آزمایش‌های کامل و رایگان قرار دهیم.

پرداخت یارانه به خبرگزاری‌ها

مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی، موضوع بعدی را ساماندهی پرداخت یارانه‌ها عنوان کرد و گفت: چند ماه است روی شیوه‌نامه‌ای برای پرداخت یارانه کار می‌کنیم که تهیه شده است. همچنین به سایت‌ها توجه کرده و نگاه ویژه‌ای به استان‌های محروم و سایت‌های تخصصی داشته‌ایم و بر این اساس ضرایب افزاینده و کاهنده‌ای گذاشتیم که اگر رسانه‌ای از این ویژگی‌ها برخوردار بود چند درصد یارانه اضافه به آن تعلق بگیرد.

دربندی خاطرنشان کرد: براساس این شیوه‌نامه از ابتدای امسال دو نوبت یارانه پرداخت شده است؛ در این فاصله هشت میلیارد تومان به ۳۰۰ روزنامه، ۴ میلیارد تومان برای سایت‌های خبری و ۸ میلیارد تومان به سایر نشریات از هفته‌نامه تا فصل‌نامه پرداخت شده است. در مجموع در این شرایط نامساعد اقتصادی ۲۱ میلیارد تومان به ۱۸۰۰ رسانه یارانه پرداخت کرده‌ایم.

دربندی رویکرد سوم را توسعه فعالیت رسانه‌ای در فضای مجازی خواند و گفت: باید سعی کنیم رسانه‌ها بیشتر به سمت فعالیت در فضای مجازی حرکت کنند و برای این کار تسریع و تسهیل در صدور مجوز سایت را در دستور کار داریم. به همین منظور علاوه بر ایجاد تسهیلات برای تاسیس پایگاه‌های خبری، این گروه از رسانه‌ها را هم در گروه دریافت‌کنندگان یارانه قرار داده‌ایم. البته پایگاه‌هایی که در طرح رتبه‌بندی شرکت کردند، سایت‌های متعلق به استان‌های کم برخوردار و سایت‌های تخصصی.

تدوین شیوه‌نامه برای ساختارمند کردن

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی رویکرد چهارم را تدوین شیوه‌نامه‌ای برای ساختارمند کردن اقدامات خواند و گفت: ما هر روز ۶۰ روزنامه را رصد و پایش می‌کنیم و نتایج را به هیات نظارت بر مطبوعات می‌دهیم اما با این شیوه‌نامه مبنایی برای کارشناسان وجود خواهد داشت.

دربندی همچنین با اشاره به تلاش برای به حداقل رساندن تذکر به مطبوعات و متقاعد کردن نهادها به ایجاد محدودیت کمتر برای رسانه‌ها گفت: از سوی دیگر پیشگیری قبل از وقوع را در دستور کار قرار داده‌ایم.

وی همچنین رویکرد ششم را تلاش برای رساندن نشریات به‌دست مردم عنوان کرد و گفت: بخشی از پرداخت یارانه به مدیرمسئول را در مقصد هزینه می‌کنیم. در این راستا با تجدیدنظر در طرح نشریات برگشتی و تغییر نامش به نشریات اهدایی، ۶۰۰ هزار نسخه از نشریات را به ۵۶ موسسه از جمله زندان‌ها، پرورشگاه‌ها، دانشگاه‌ها و... اهدا کردیم.

دربندی یادآور شد: در همکاری با نهاد کتابخانه‌ها ۲۰۰ عنوان نشریه سال گذشته با یک میلیون نسخه و هزینه یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان در سه هزار کتابخانه عمومی توزیع شد.

منبع: روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

کدخبر: 35356

ارسال نظر