|

استاد دانشگاه سان فرانسیسکو در گفت‌وگوی اختصاصی با گسترش‌نیوز پاسخ می‌دهد؛

شش عامل تضمیمن سلامت جامعه چیست؟

هاشمی: توجه به محیط زیست در کنار پنج عامل دیگر تظمین کننده سلامت جامعه است.

گسترش‌نیوز: امروز تبلیغات بسیاری برای فرزند‌آوری می‌شود از طرفی تضمیمن سلامت جامعه از اهمیت بسیاری برخوردار است. به دنبال بررسی این موضوع به دنبال سونیا هاشمی می‌رویم. وی عازم سانفرانسیسکو است، هر چه بالا پایین می‌کنم نمی‌توانم با او مصاحبه‌ای ترتیب دهم، در تقلا برای یافتن زمانی برای مصاحبه؛ نهایتا تنها زمان میانگین برای صحبت می‌شود فرودگاه بین‌المللی امام خمینی، دقیقا زمانی که منتظر پرواز به سمت خارج از کشور است.

برای شرکت در کنفرانسی به آمریکا می‌رود؛ کشوری که سال‌های سال بعد از جنگ جهانی دوم تغذیه‌ای بر پایه سویا داشته‌اند و اکنون بازتاب این فرم تغذیه گریبان زنان این کشور را گرفته است، این سفر بعد از سفر شیراز است هنوز زمان زیادی از آخرین سفرش نمی‌گذرد، سفری که رنگ آن دغدغه‌ای مادرانه بود، رفتن به شیراز و شرکت در این کنفرانس فرصت مناسبی بود.

soniyahashemi23.jpg

تا سونیا هاشمی آنچه را که بیش از ۳ دهه است بر روی آن کار می‌کند، ارائه دهد و امیدوار باشد تا مادران این سرزمین به آن گوش فرا دهند؛ ابتدا و قبل از آغاز گفت‌وگو از پیشینه او می‌نویسیم. سونیا هاشمی: • دکترای تعلیم و تربیت تطبیقی باگرایش روانشناسی تغذیه از دانشگاه سان فرانسیسکو کالیفرنیا • ابداع‌کننده پروژه پژوهشی غذاهای هورمونی طبیعی مثل سویا، نخود و عدس • استاد دانشگاه‌های سان فرانسیسکو و جان اف کندی در کالیفرنیا • پژوهش در زمینه هورمون خوراکی و ارائه الگوی تندرستی و سبک زندگی • دریافت عنوان زن شگفت‌انگیز از سوی سازمان ملل در سال ۱۹۹۵ • ریاست سازمان زنان خردمند و فرهنگی زنان • اطلاق نام ماریا استوارت توانا از سمت مجله و روزنامه The buy area business women به سونیا هاشمی • تالیف کتاب‌های بسیاری در زمینه تغذیه و خود شفابخشی حاصل گفت‌وگویی صمیمانه با دکتر سونیا هاشمی در زیر آورده می‌شود:

قوانین مربوط به خانواده‌ها را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

ریشه بسیار از بیماری‌ها در شاد نبودن خانواده هاست، خانواده‌هایی که دچار مشکل می‌شوند بیشتر خانواده هایی هستند که احترام نسبت به یکدیگر را رعایت نمی‌کنند، همچنین وجود نقص در قوانین مربوط به خانواده‌ها نیز مشکل ساز است، چرا که در برخی موارد قانون هم زنان و هم مردان را برای ازدواج آزاد گذاشته است، موضوع چند هسری قبلا بسیار شرم آور بود، اما اکنون رخ می‌دهد، و حاصل آن بچه هایی است که در این زندگی‌ها هستند و زندگی شادی ندارد و ما هرچه بچه خوشحال تری داشته باشیم به هدف خود نزیک تر شده‌ایم.

مهمترین عامل کیفیت جمعیت در کشور چیست؟

افزایش جمعیت و فرزند‌آوری ذیل عنوان کیفیت جمعیت مورد بررسی قرار می‌گیرد. اولین عامل مهم در بررسی فرزندآوری موفق توجه اصلاح قوانین خانواده ذکر شد، به این شکل که قوانینی که دارای نقص هستند باید مورد بازنگری قرار گیرد و مشکلات آن حل شود،دومین عامل مهم توجه به تغذیه تمام گروه های سنی است که باید تغذیه قبل از بارداری و بعد از فرزند آوری همچنین دختران و پسران و به شکل کلی تمامی گروه های سنی بر اساس اصول درست تغذیه تنظیم شود.سومین عامل این است که همه باید زندگی شادی داشته باشند؛ عامل چهارم که از اهمیت بسیار بالایی بر خوردار است آمادگی قبل از حاملگی است که هم برای مردان و هم برای زنان باید صورت گیرد عامل پنجم نرمش همگانی در مدارس و وارد شدن ورزش ملی در سطح زندگی تمام اعضای جامعه است. عامل ششم محیط زیست و توجه به محیط زیست است این عوامل گفته شده همه در کنار هم تظمین کننده سلامت جامعه است.

به عنوان فردی که سال‌های سال در عرصه مادر و کودک فعالیت داشته‌اید و مشکلات را از نزدیک دیده اید، برای بهبود شرایط چه پیشنهادی دارید؟ به نظر من وجود یک پروتکل خیلی قوی که از قدرت اجرایی خوبی هم برخوردار باشد، ضروری به نظر می‌رسد و علاوه بر آن یک برنامه بسیار دقیق باید وجود داشته باشد؛ برنامه‌ای که نقطه آغاز آن از پاک‌سازی شروع شده باشد، این که چطور کار را مدیریت کنیم، چطور خانواده‌ها خوشحال باشند، قبل از بارداری چه اقداماتی صورت گیرد، مادران چطور به فرزندان خود شیر بدهند و چه رفتار هایی اجام دهند؛ همه از موارد مهمی است که به عنوان بن و پایه بهبود شرایط باید دریک برنامه دقیق وجود داشته باشد.

کدخبر: 59363

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین