|

گسترش‌نیوز بررسی می‌کند:

کدام دانش‌‌آموزان نباید به دانشگاه فرهنگیان بروند؟

این روزها انتخاب رشته به مهم‌ترین تصمیم زندگی دانش‌آموزان تبدیل شده است. یکی از انتخاب‌های پیش‌روی آنها معلمی و تحصیل در دانشگاه فرهنگیان است.

گسترش‌نیوز : هر شغل و حرفه‌ای، شخصیت خاص خود را می‌طلبد. ناآگاهی از ویژگی‌های شخصیتی لازم برای موفقیت در شغل حساس معلمی نه‌تنها باعث نارضایت شغلی فرد خواهد شد بلکه کیفیت جامعه آموزش و پروش کشور را پائین خواهد آورد.

farhangiannn.jpg

جعبه‌ابزار معلم

در همه جوامع به‌شدت به معلم خوب، نیاز است اما معلم زمانی، کارآمد خواهد بود که چند مهارت شخصیتی و حرفه‌ای اساسی را داشته باشد. در حرفه معلمی هم مثل همه مشاغل دیگر، علاقه به‌تنهایی کافی نیست و اگر این بسته شخصیتی را در خود نمی‌بینید بهتر است باید دنبال شغل دیگری باشید. اقلام درون جعبه‌ابزار معلم بسیار فراتر از این ۲۰ مورد است اما نظر به اهمیت این چند شاخص، روی آنها تاکید خواهیم کرد. نظر به مفصل بودن این مقاله آن را به دو قسمت تقسیم کردیم. آنچه می‌خوانید بخش اول مقاله است. با گسترش‌نیوز همراه باشید.

اشتیاق

علاقه برای معلم شدن، کافی نیست ولی هیچ‌کس بدون علاقه به این شغل نمی‌تواند دیری در دنیای معلمی بپاید. معلم علاقه‌مند نه‌تنها به یاد دادن علاقه دارد بلکه می‌خواهد تک‌تک دانش‌آموزان را در لذت یادگیری سهیم کند. با توسل به بعضی راهکارها می‌توان اشتیاق به تدریس را تقویت کرد اما واقعیت آن است که بخش زیادی از این خصلت به شخصیت شکل‌گرفته افراد، بستگی دارد.

۲. رهبری

معلم کارآمد به‌خوبی از عهده هدایت و رهبری کلاس برمی‌آید. او می‌تواند انواع مختلفی از شخصیت را (بدون شک همه آنها مطلوب و خوشایند نیستند) را مدیریت کند و آنها را به‌سوی صحیح ببرد. بخش زیادی از این کارکرد به خود او مربوط می‌شود. به‌عبارت‌دیگر معلمی که ویژگی‌های شخصیتی لازم برای سرمشق بودن را داشته باشد کار سختی در پیش نخواهد داشت. بسیاری از ما وقتی درباره دوران مدرسه و معلم خوب، صحبت می‌کنیم از معلمی یاد می‌کنیم که «دلمان می‌خواست مثل او باشیم و رفتار و منش او را تقلید می‌کردیم».

۳. چندکارگی

هیچ معلمی به صرف پیروی از برنامه آموزشی تعریف‌شده به موفقیت نمی‌رسد. اگر از آن دست شخصیت‌ها هستید که نمی‌توانید هم‌زمان چند کار را به انجام برسانید با مشکل مواجه خواهید شد. به‌درستی گفته‌اند که معلم باید پشت سرش را هم ببیند و بتواند تمامی رفتارها و علائم دانش‌آموزان را «ببیند» و به‌درستی «تفسیر» کند. پایان کلاس به معنای پایان کار معلم نیست؛ او باید برای فردا و هفته بعد برنامه‌ریزی کند و کارهای دانش‌آموزان را ارزیابی کند.

۴. توانایی تدریس

ممکن است در حوزه تدریس خود دانشمند باشید اما دانش هم مثل علاقه به‌تنهایی موفقیت نمی‌آورد. معلم خوب کسی است که توانایی تدریس داشته باشد یعنی بتواند دانش خود را با کودکان خردسال یا نوجوان به اشتراک بگذارد. دنیای مهارت‌های تدریس بسیار وسیع است: داشتن سبک منحصربه‌فرد تدریس، توانایی ارائه مثال‌های شفاف جهت ملموس کردن موضوع تدریس و آسان کردن فرآیند درک موضوعات پیچیده فقط چند مورد از مهارت‌های تدریس است.

۸. مهارت‌های ارتباطی

معلمان باید مهارت‌های ارتباط قابل‌توجهی داشته باشند. آنها باید بتوانند با مردمی از همه سنین تعامل داشته باشند (دانش‌آموز، همکار، والدین و مدیران). معلم باید بتواند اطلاعات و از مهم‌تر بینش علمی خود را به‌درستی به دانش‌آموزان منتقل کند و نقطه‌نظرت افراد دیگری که در فرآیند آموزش‌وپرورش دخیل هستند را درک کند.

۹. انعطاف‌پذیری

معلم باید آماده مواجه با موقعیت‌های غیرمنتظره باشد. هیچ معلمی نمی‌داند که امروز در کلاس درسش چه رخ خواهد داد بنابراین باید توانایی پردازش سریع موقعیت و اتخاذ تصمیمات درست را داشته باشد. به‌عنوان‌مثال اگر یکی از دانش‌آموزان شما مریض است یا به خودش آسیب زده باید بتوانید خونسرد بمانید و اقدامات لازم را انجام دهید.

۱۰. همدلی

اگر بتوانید در قبال دانش‌آموزان خود همدلی نشان دهید آنها هم یاد خواهند گرفت که احساسات و عواطف خود را کنترل کنند و نسبت به یکدیگر دلسوز و مهربان باشند. خلق و تقویت مهارت‌های اجتماعی سالم در میان دانش‌آموزان، کیفیت کلاس شما را بالا می‌برد. کلاس یک جامعه است و این جامعه اگر ارزش‌ها و هنجارهای خود را به بحث نگذارد و زمینه ارتقاء آنها را فراهم نیاورد نمی‌تواند مسیر رشد را بپیماید.

کدخبر: 61234

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین