|

نقش مهم معدن در طرح‌های وزارت صمت

وزارت صنعت، معدن و تجارت آمار داد: مجموع طرح‌های در دست اجرا (در دولت تدبیر و امید) تا پایان اردیبهشت‌ماه به ۶۹ هزار و ۵۷۲ فقره می‌رسد که از این میزان، بخش معدن و صنایع معدنی سهم ۱۸.۶ درصدی را به خود اختصاص داده است.

معدن نقش مهم معدن در طرح‌های وزارت صمت

برپایه جداول آماری وزارتخانه یاد شده، مجموع مجوز صادره برای سرمایه‌گذاری در این طرح‌ها ۱۱ میلیون و ۴۴۵ هزار و ۴۵۹ میلیارد ریال ثبت شده که سهم بخش معدن و صنایع معدنی دو میلیون و ۴۴۳ هزار و ۹۳۲.۸ میلیارد ریال است که ۲۱.۳ درصد از کل را در بر می‌گیرد.

همچنین جمع طرح‌های مربوط به صنعت، معدن و تجارت برای اشتغال دو میلیون و ۳۹ هزار و ۵۸۰ نفر پیش‌بینی شده که بخش معدن و صنایع معدنی مجوز جذب ۵۰۵ هزار و ۵۱۸ نفر را دارد که سهم ۲۴.۷ درصد از کل را به خود اختصاص داده است.

طرح‌های زغالسنگ و لینیت...

براساس آمار وزارت صنعت، تعداد ۲۷ فقره طرح مربوط به زغالسنگ و لینیت... با مجوز سرمایه‌گذاری سه هزار و ۹۰۴.۵ میلیارد ریال و اشتغال یکهزار و ۳۷ نفر است که تاپایان اردیبهشت ماه امسال در دست اجرا قرار داشت.

آمارهای پیشین گویای تولید سالیانه ۱.۵ میلیون تن زغالسنگ از معادن فعال کشور است و بیش از یک میلیون تن هم واردات انجام می‌شود.

اکنون مصرف‌کننده اصلی زغالسنگ کشور ذوب آهن اصفهان است، درحالی که ۷۵ درصد تولید فولاد جهان با بهره‌گیری از زغالسنگ تولید می‌شود.

استخراج کانه‌های فلزی

برپایه داده‌های مورد بررسی وزارتخانه مزبور، تاپایان اردیبهشت ۹۹ تعداد ۲۴۹ فقره طرح در زمینه استخراج کانه‌های فلزی در دست اجرا بوده که مجوز سرمایه‌گذاری ۲۵۱ هزار و ۸۶۶.۲ میلیارد ریال دارد و برای اشتغال ۲۳ هزار و ۲۴۲ نفر هم مجوز لازم را اخذ کرده است.

استخراج سنگ آهن از کانی‌های این بخش محسوب می‌شود که در چارچوب افق ۱۴۰۴ برای دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تنی فولاد فاکتور مهم و تعیین‌کننده‌ای است.

وزارت صنعت از مهر ماه پارسال با وضع عوارض بر صادرات سنگ آهن مانع از صادرات این ماده معدنی شده، اما با این وجود به میزان اندکی همچنان رهسپار بازار هدف (چین) می‌شود.

استخراج سایر معادن

وزارت صنعت در ارتباط با طرح‌های دردست اجرا تاپایان اردیبهشت ماه امسال در بخش سایر معادن رقم ۹۵۷ فقره را ذکر کرده که برای این منظور ۳۴ هزار و ۹۴۸.۱ میلیارد ریال مجوز سرمایه‌گذاری اخذ شده و پیامد اشتغال ۱۴ هزار و ۱۴۱ نفر را به دنبال دارد.

آمارهای رسمی گویای آن است که اکنون پنج هزار و ۶۰۰ معدن در سطح کشور فعالیت دارند که سهم ۶۰ تا ۶۵ درصدی آنها مربوط به مصالح ساختمانی است.

ذخیره شناسایی شده معادن کشور ۵۷ میلیارد تن است که حدود ۳۷ میلیارد تن آن قطعی و بقیه احتمالی است.

سایر محصولات کانی غیرفلزی

 سایر محصولات کانی غیر فلزی در این ارزیابی تعداد ۹ هزار و ۵۵۲ طرح دردست اجرا تا پایان اردیبهشت به خود اختصاص دادند که برای آنها مجوز سرمایه‌گذاری ۶۵۶ هزار و ۹۱۸.۲ میلیارد ریال اخذ شده و علاوه برآن مجوز اشتغال ۲۴۰ هزار و ۷۳۹ نفر به دنبال دارند.

یکی از کانی‌های غیرفلزی که در این خانواده اهمیت بالایی در ساختمان‌سازی و طرح‌های عمرانی دارد سیمان است که با ترکیب آهک، رس و سیلیس و...شکل می‌گیرد و در واقع مواد معدنی در شکل‌گیری آن نقش‌آفرینی می‌کنند و اکنون در اغلب استان‌های کشور حداقل یک کارخانه سیمان فعال است.

علاوه براین صنعت شیشه اعم از جام و مظروف نیز وابسته به سیلیس است که کانی غیرفلزی است.

ساخت فلزات اساسی

ساخت فلزات اساسی هم در دایره طرح‌های در دست اجرا وزارت صنعت تا پایان اردیبهشت قرار داشته که برای این منظور دو هزار و ۲۰۴ فقره مجوز گرفته‌اند تا یک میلیون و ۴۹۶ هزار و ۲۹۵ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری کنند و بدین ترتیب امکان اشتغال ۲۲۶ هزار و ۳۵۹ نفر را فراهم می‌سازد.

تولید فولاد از شاخص‌های این بخش محسوب می‌شود که اکنون ظرفیت تولید این بخش نزدیک به ۴۰ میلیون تن رسیده و انتظار می‌رود امسال حدود ۳۰ میلیون تن تولید تحقق یابد.

ایران اکنون در بین ۱۰ فولاد ساز شاخص دنیا جای گرفته و پیش‌بینی شده تا افق چشم‌انداز ۱۴۰۴ به رتبه هفتم جهانی برسد.

منبع: ایرنا
کدخبر: 112941

ارسال نظر