|

معادن گوهرسنگ غربالگری می‌شود

عباس نعیمی در نشست کارگروه بهینه‌سازی صنعت سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی با بیان این مطلب گفت: تا هفته آینده یک مکان از ۴ مکان مطرح شده برای ایجاد بازارچه گوهرسنگ‌ها در استان خراسان رضوی تعیین می‌شود.

معدن معادن گوهرسنگ غربالگری می‌شود

وی افزود: مرز دوغارون نیز توسط اعضای این کارگروه بازدید و بررسی‌های لازم برای ایجاد بازارچه مرزی انجام خواهد شد.

راه‌اندازی اتاق طلا در فرودگاه امام

قائم مقام ایمیدرو با اشاره به موضوع غربالگری ۱۰ استان از نظر معدنی و اکتشاف سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، تصریح کرد: تا پایان شهریور، معادن ۵ استان و تا پایان امسال، کل معادن ۱۰ استان غربالگری خواهند شد.

وی ادامه داد: اتاق طلا در فرودگاه امام خمینی (ره) به صورت پایلوت راه‌اندازی خواهد شد و تا پایان امسال نیز، سایر گمرکات تخصصی این اتاق راه‌اندازی خواهند شد.

حمایت ایمیدرو از کنسرسیوم سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی

در این جلسه محمد آقاجانلو، معاون ایمیدرو با بیان اینکه طبق اساسنامه ایمیدرو و شرکت‌های زیرمجموعه، این سازمان امکان خرید واحدهای تجاری برای تاسیس بازارچه گوهر سنگ به صورت مستقیم را ندارد، گفت: ایمیدرو می‌تواند اقداماتی همچون آموزش، پژوهش، اکتشاف و نیز ایجاد اتاق طلا و سنگ‌های قیمتی در گمرکات تخصصی انجام دهد.

وی ادامه داد: حمایت‌های ویژه برای دریافت پروانه معادن و نیز تسهیل بازارچه ها، از جمله امکانات دیگری است که ایمیدرو می‌تواند برای کنسرسیوم سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی ارائه دهد.

آمادگی ایجاد بازارچه مرزی

علی رسولیان، معاون استاندار خراسان رضوی در این نشست با اشاره به ظرفیت بالای کشور افغانستان برای سنگ‌های قیمتی، گفت: با توجه به این ظرفیت و نیز مسئولیت دولت برای ایجاد بازارچه مرزی، آمادگی راه‌اندازی مکانی برای فرآوری سنگ‌های افغانستان در مرز دوغارون داریم.

وی افزود: این محصولات پس از فرآوری می‌تواند در بازارهای افغانستان، ایران یا کشورهای دیگر عرضه شود. برای این منظور، نیازمند حمایت جدی ایمیدرو برای موفقیت بازارچه سنگ‌های قیمتی هستیم.

ایجاد کارگروه‌های اجرایی در ۱۰ استان

محمد جواد پیش‌بین، عضو کارگروه بهینه‌سازی صنعت سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی گفت: برای انتخاب مکان ایجاد بازارچه سنگ‌های قیمتی (گوهرسنگ ها) در استان خراسان رضوی، از ۷ مکان بازدید میدانی به عمل آورده‌ایم که ۴ مکان، اولویت بندی شده است.

وی ادامه داد: با صاحبان این مکان ها، مذاکره کرده‌ایم و نتیجه را هفته آینده اعلام می‌کنیم.

پیش بین با اشاره به راه‌اندازی کارگروه‌های گوهر سنگ در استان‌ها از سوی خانه معدن گفت: این کارگروه در استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و شیراز راه‌اندازی شده است. علاوه بر این، فرم‌های غربالگری شامل اندیس‌های معدنی، محدوده‌های اکتشافی و محدوده‌های بهره‌برداری، طی حدود ۱۵ روز آینده تکمیل می‌شود.

وی افزود: کارگروه گوهر سنگ آذربایجان غربی هفته آینده و کارگروه همدان ۲ هفته دیگر راه‌اندازی خواهد شد. پس از آن، برای تشکیل کارگروه به زنجان، کرمان، اصفهان، یزد و آذربایجان شرقی خواهیم رفت.

عضو کارگروه بهینه‌سازی صنعت سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی گفت: امیدواریم به یک جمع بندی کلی در زمینه تامین مواد اولیه برسیم تا بتوان برنامه‌ریزی مناسبی برای ظرفیت‌های معدنی اتخاذ کرد.

بازارچه اصفهان؛ حاصل فعالیت کارگروه

سیدحسین قاضی عسگر، معاون استانداری اصفهان با یادآوری اینکه بازارچه سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی اصفهان، با حضور آقای غریب پور در خرداد امسال افتتاح شد، گفت: این اقدام حاصل فعالیت کارگروه گوهر سنگ‌ها که در سال ۹۷ تشکیل شد.

وی افزود: در این استان، ۳ هنرستان در زمینه تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، آموزش ارائه می‌دهند. همچنین ۵ آموزشگاه آزاد فنی حرفه‌ای در این حوزه فعالیت می‌کنند.

هوشنگ شیشه بران، رئیس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان با بیان اینکه صنعت سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، نوپا است گفت: این صنعت نیازمند بودجه، تخصص و برنامه‌ریزی است. وی افزود: برای ایجاد بازارچه در اصفهان، نیازمند حمایت‌های معنوی و مادی هستیم.

پیشنهاد ایجاد یک بازارچه مشترک مرزی

وحید احدنژاد، عضو کارگروه بهینه‌سازی صنعت سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در این نشست پیشنهاد داد: با توجه به معادن ارزشمند سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در افغانستان، تاجیکستان و پاکستان، می‌توان یک بازارچه مرزی مشترک ایجاد کرد تا مواد اولیه مورد نیاز واحدهای فرآوری کشور تامین شود.

وی افزود: برای تشکیل بازارچه ها، سه مولفه سهولت رفت و آمد، امنیت و فضای مناسب اهمیت دارد.

الزام ماده ۱۶ قانون کسب و کار به فراهم کردن مکان مناسب

عبدالنبی مکابر، عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی گفت: طبق ماده ۱۶ قانون بهبود مستمر کسب و کار، برای فراهم آوردن امکان دسترسی تولیدکنندگان کوچک و متوسط به بازار مصرف برای عرضه کالاهای تولید داخل، شهرداری‌ها موظفند با استفاده از زمین‌های متعلق به خود یا وزارت راه و شهرسازی، مکان‌های مناسبی را در شهرها آماده کرده و بر مبنای قیمت تمام شده اجاره دهند.

وی افزود: قبل از ایجاد بازارچه‌های جدید، بازارچه‌های موجود را به روز کرده و پس از رفع موانع موجود، آن را به عنوان پایلوتی فعال کنیم و در صورت وجود منابع مالی لازم، نسبت به بازارچه‌های دیگر اقدام کنیم.

ضرورت آموزش نیروی انسانی

اوجانی، عضو کارگروه بهینه‌سازی صنعت سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی گفت: برای رفع مشکلات فرآوری سنگ‌های قیمتی، آموزش نیروی انسانی در نظر گرفته شود.

وی ادامه داد: موضوع تجهیزات برای تراش سنگ‌ها و نیز مطالعه و امکان سنجی بازار داخلی و خارجی از اهمیت بالایی برخوردار است.

لزوم توجه به قوانین داخلی و خارجی برای ایجاد بازارچه مشترک

منصور قربانی، عضو کارگروه بهینه‌سازی صنعت سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی گفت: توجه به قوانین داخلی و همچنین قوانین و مقررات صادرات و واردات کشورهای همسایه در این بخش، از ضرورت‌های اصلی و اساسی محسوب می‌شود.

منبع: ایمیدرو
کدخبر: 115254

ارسال نظر

 

آخرین اخبار