|

بهره‌برداری از ۱۴ طرح گل گهر در سال جاری

چندی پیش در جریان برگزاری سمپوزیوم کاربردی مدیران موفق و رهبری برند در پساکرونا از مهندس جمشید ملارحمان، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر به‌عنوان مدیر نقش‌آفرین در دوران رکود تقدیر شد.

معدن بهره‌برداری از ۱۴ طرح گل گهر در سال جاری

به همین دلیل و برای اطلاع از برنامه‌ها و طرح‌های این شرکت در دوران رکود اقتصادی و توجه به تحقق جهش تولید گفت‌وگویی با مهندس ملارحمان انجام شده است که در ادامه می‌خوانید.

پیش از این اعلام کرده بودید امسال باید بیش از ۶۰ درصد مواد اولیه مورد نیاز شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر را خریداری کنیم تا بتوانیم تولید و جهش بیشتری را رقم بزنیم، برای این مهم چه اقداماتی را انجام داده‌اید؟

طی سال‌های اخیر با تمرکزی که بر تکمیل زنجیره فولاد در ایران صورت گرفته، این صنعت توانسته سهم خود را در تولید ناخالص داخلی کشور و اشتغالزایی بالا ببرد و با رشد صادرات نقش قابل‌توجهی در درآمدزایی ارزی کشور داشته باشد. هرچند این امر به‌ویژه در شرایط تحریم از اهمیتی دوچندان برخوردار است، اما موفقیت صنعت فولاد بیش از هر چیز به عملکرد مناسب بخش بالادستی زنجیره بستگی دارد.

در واقع عملکرد قابل‌توجه شرکت‌های معدنی در این سال‌ها موجب رشد صنعت فولاد در کشور شده است. در این بین منطقه گل‌گهر به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده مواد اولیه صنعت فولاد با داشتن سهم بیش از ۴۳ درصدی در تامین بخش‌های مختلف زنجیره فولاد کشور، طلیعه‌دار این صنعت درآمدزا در کشور به‌شمار می‌آید.

گل‌گهر در سال ۹۸ در زمینه کنسانتره بیش از ۱۶ میلیون تن تولید داشته که حدود ۳ درصد بالاتر از تولید سال ۱۳۹۷ بوده است. در زمینه گندله نیز بیش از ۱۲ میلیون تن تولید داشته که حدود ۴ درصد بالاتر از تولید سال ۱۳۹۷ بوده است. این ارقام باعث شده درحال‌حاضر گل‌گهر بزرگ‌ترین تولیدکننده کنسانتره و گندله کشور باشد.

گل‌گهر چطور در مسیر جهش تولید حرکت کرده؟

در شرایطی که کشور تحت فشار شدیدترین تحریم‌ها قرار دارد، جهش تولید در صنعت فولاد کشور و استمرار صادرات آن می‌تواند کمک بزرگی به رشد اقتصاد کند؛ از همین رو شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر با درک اهمیت فعالیت بخش معدن، برنامه‌هایی برای کشور در سال‌های اخیر با تاکید بر رشد تولید داشته تا به‌این‌ترتیب با تامین مواد اولیه زنجیره فولاد بتواند نقشی دوچندان در افزایش تولید ناخالص داخلی کشور ایفا کند.

یکی از اصلی‌ترین پیش‌نیازها برای تحقق جهش تولید در شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر تامین مواد اولیه خطوط تولید است. برای تحقق مجدد جهش تولید در امسال، گل‌گهر باید بتواند حدود ۶۰ درصد مواد اولیه موردنیاز خود را از معادن دیگر خریداری کند که برای این امر نیز برنامه‌ریزی دقیقی در بخش تامین سنگ‌آهن و منابع مالی آن صورت گرفته است. باتوجه به اینکه گلوگاه تولید در مجتمع‌های معدنی کمبود ذخایر سنگ به‌عنوان خوراک است، برای ۱۵ سال آتی نگرانی عمده‌ای از بابت تامین سنگ وجود ندارد. در این زمینه به‌منظور ایجاد ضمانت‌های ذخیره‌ای فعالیت‌های اکتشافی گسترده‌ای انجام شده و در حال انجام است که خوشبختانه نتایج بسیار امیدبخشی از آن حاصل شده است. همچنین شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر در سال‌های اخیر، پروژه‌های توسعه‌ای را با هدف حفظ سهم این شرکت در تامین مواد اولیه صنعت فولاد در افق ۱۴۰۴ آغاز کرده که به اتمام رسیدن هر یک و در مدار تولید قرار گرفتن آنها می‌تواند گامی مهم در راستای تحقق جهش تولید باشد.

مهم‌ترین طرح‌های توسعه‌ای گل‌گهر در امسال کدامند؟

شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر در امسال افتتاح ۱۴ طرح را در برنامه دارد که مجموع سرمایه‌گذاری در این طرح‌ها حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان با اشتغال حدود ۶۵۰۰ نفر به‌طور مستقیم و غیرمستقیم است.

از مهم‌ترین طرح‌هایی که امسال به بهره‌برداری می‌رسد طرح انتقال آب خلیج‌فارس است. میزان پیشرفت این طرح به‌عنوان بزرگ‌ترین طرح ملی شیرین‌سازی و انتقال آب و محور اصلی تامین آب صنایع معدنی در استان‌های کرمان و یزد، در قطعه اول ۹۵ درصد، قطعه دوم ۸۸ درصد و قطعه سوم ۸۵ درصد است. همچنین در امسال بزرگ‌ترین واحد تولید کنسانتره از محصول میانی کم‌عیار هماتیتی به ظرفیت یک میلیون تن با حمایت شرکت گل‌گهر و در قالب جذب سرمایه‌گذار به بهره‌برداری خواهد رسید.

علاوه بر طرح‌های فوق تمرکز بر واحد خردایش شماره ۲ به ظرفیت ۱۵ میلیون تن در سال و کارخانه بریکت‌سازی سردآهن به روش کوره تونلی در راور از طرح‌های قابل افتتاح است. همچنین ۹ طرح دیگر برای افزایش کمی و کیفی محصولات و توسعه زیرساخت شرکت در سال ۹۹ به بهره‌برداری خواهد رسید. این شرکت ۱۱ طرح را نیز برای امسال به‌منظور شروع عملیات اجرایی با میزان سرمایه‌گذاری حدود ۴۴ هزار میلیارد تومان در مرحله کلنگ‌زنی دارد.

چه اقداماتی برای مقابله با ویروس کرونا انجام داده‌اید؟

شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر نخستین مجموعه‌ای است که پس از اعلام شیوع ویروس کرونا در کشور اقدام به برگزاری جلسه و تشکیل کمیته مقابله با کرونا کرد. این شرکت معدنی اقدامات خود را از همان روزهای ابتدایی اعلام شیوع بیماری کرونا با تشکیل کمیته ویژه مقابله با کرونا در شرکت آغاز کرد و تمامی تصمیمات این کمیته از همان روز اول اجرایی شد. خوشبختانه با مدیریت متمرکز و یکپارچه در پیشگیری و مقابله با کرونا در منطقه گل‌گهر توانستیم در این راستا در کشور پیشتاز باشیم و نقش محوری در این حوزه ایفا کنیم.

در این دوران باتوجه به زیرساخت‌های موجود این شرکت در حوزه‌های مختلف و تقویت زیرساخت‌ها توانستیم ضمن توجه به سلامت نیروی انسانی، تولید محصولات خود را نسبت به ظرفیت اسمی نیز افزایش دهیم. درحال‌حاضر نیز روند اجرای فعالیت‌ها در تمامی شرکت‌های منطقه گل‌گهر به‌خوبی در حال پیشرفت است. باتوجه به نام‌گذاری امسال با عنوان جهش تولید تمامی برنامه‌ریزی‌هایی که برای تحقق این مهم و رسیدن به اهداف عالیه در حوزه تولید انجام شده، با همت مضاعف کارکنان در سطوح مختلف شرکت‌های منطقه در دست انجام است.

شیوع ویروس کرونا نیز گرچه در ابتدا مشکلات و موانعی را برای واحدهای تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی به‌وجود آورد، اما با رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی، هیچ خللی در روند فعالیت‌های شرکت پیش نیامده است. به‌این‌ترتیب همچنان شاهد خلق رکوردهای تولیدی و فروش در شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر و شرکت‌های منطقه هستیم.

منبع: معدن ۲۴
کدخبر: 120607

ارسال نظر

 

آخرین اخبار