ضرایب جدید زنجیره فولاد کی تعیین می شود؟
آنطور که رئیس انجمن سنگ آهن ایران اعلام کرده، چهارشنبه هفته جاری جلسهای با دکتر اسماعیلی معاونت معدنی وزارتخانه درخصوص تعیین تکلیف قیمتگذاری زنجیره فولاد خواهند داشت، اما گفت: به نظر میرسد تا تعیین تکلیف وزیر صنعت تصمیم عاجلی در این زمینه گرفته نشود.
مهرداد اکبریان افزود: در جلسه چهارشنبه آینده دوباره مواضع خود را به نمایندگی از بخش معدن کشور در این موضوع مطرح خواهیم کرد، مسائلی که کار کارشناسی روی آنها انجام شده و با توجه به تغییر نیافتن شرایط و دادهها از موضع خود کوتاه نخواهیم آمد.
اکبریان خاطرنشان کرد: هنوز زنجیره فولاد به نفع وسط این زنجیره یعنی شمش سازان است که از حمایتهای دولتی برخوردار بوده و رضایت نسبی در کار دارند، اما دو سمت ابتدایی و انتهای زنجیره فولاد در شرایط خوبی نیستند.
در هفتههای گذشته، برگزاری جلسه در خصوص تعیین ضرایب جدید محصولات زنجیره فولاد با حضور کارشناسان انجمن سنگ آهن، انجمن تولیدکنندگان فولاد و همچنین نمایندگان خانه معدن ایران و کمیسیون معدنی اتاق ایران و کارشناسان وزارت صمت، هرچند بسیار خوب پیش رفت اما به نتیجه نرسید و مقرر شد معاونت معدنی وزارتخانه در این زمینه رای و نظر نهایی را اعلام کند.
جلساتی که به گفته رئیس انجمن سنگ آهن ایران، یکی از کاملترین مشورت هایی بوده که در سالهای گذشته دولت از بخش خصوصی و بنگاههای صنعتی و معدنی گرفته و این رویه برخلاف روال سالهای گذشته وزارتخانه بوده که بدون مشورت با صاحبان صنایع و معادن و بخش خصوصی به صورت دستوری قیمتها و نرخها را تعیین و اعلام میکرده است.
با برگزاری این جلسات، دو طرف فولادیها و معدنیها در مبانی اصلی به توافق رسیده بودند و نسبت به روزهای نخست نظرها و آراء خود را تعدیل کرده بودند، در نهایت اما با اینکه دیدگاه بسیار به هم نزدیک شده بود و بر خلاف روزهای نخست و جلسات نخست که بین ۵ تا ۶ درصد در هر یک از ضرایب سنگ آهن دانه بندی، کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی اختلاف نظر بین دو طرف وجود داشت، اما اکنون اعداد نزدیکتری را پیشنهاد میکردند و هر جلسه شاهد کاهش مشکلات بیشتری نسبت به جلسه قبل بودیم، اما در نهایت رسیدن به اعداد نهایی برای نمایندگان سخت مینمود.
اکبریان در این زمینه میگوید: کل صنایع معدنی کشور، نمایندگی انجمن سنگ آهن را در این جلسات پذیرفته بودند اما در بخش فولاد این اتفاق نظر احساس نشد.
وی به چندی پیش اشاره کرد که نورد کاران فولادی از مجموعه انجمن فولاد کشور جدا شدند، زیرا در شرایط جدید امکان تضاد منافع بین آنها وجود داشت و شاید همین مسئله سبب شود تا شاهد ظهور سندیکاها و انجمنهای متفاوتی در آینده باشیم.
انتظار میرود حال که همه چیز به معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت سپرده شده و کارشناسان این معاونت نیز جداول قیمتی انجمن سنگ آهن، پیشنهادات فولادسازان و همچنین پیشنهادات بینابینی اتاق بازرگانی و خانه معدن ایران را دیده و شنیدهاند، شاهد اعلام ضرایبی باشیم که خواستههای دوطرف را پاسخگو باشد.
ارسال نظر