|

معدنکاران دیگر نمی‌خواهند طلا تولید کنند

بزرگترین معدنکاران طلای جهان پس از تعطیلی‌های مربوط به کووید ۱۹، با وجود صعود قیمت فلز ارزشمند در حال کاهش هزینه بوده و سود سرمایه‌گذاران را به رشد تولید اولویت داده‌اند.

معدن

قیمت طلا امسال تحت تاثیر اقدامات محرک مالی بانک‌های مرکزی جهان در واکنش به تبعات اقتصادی شیوع ویروس کرونا، ۳۰ درصد صعود کرد و در مقطعی از مرز ۲۰۰۰ دلار هم عبور کرد.

این امر باعث افزایش نقدینگی معدنکاران شد و طبق برآورد اسکاتیا بانک، نقدینگی معدنکاران بزرگ و متوسط تا ۳۰ ژوئن به حدود پنج میلیارد دلار رسید.

اما مصاحبه با مدیران، تحلیلگران و مدیران صندوقهای سرمایه نشان می‌دهد که معدنکاران برای هزینه روی پروژه‌های پرهزینه و بهره‌برداری از ذخایری که نیازمند سرمایه قابل توجهی هستند و سال‌ها طول می‌کشد تا به سودآوری برسند، تردید دارند.

اظهارنامه‌های تولیدکنندگان نزد رگولاتوری نشان می‌دهد از میان ۱۰ معدنکار بزرگ طلای جهان، هفت معدنکار شامل نیومونت که بزرگترین معدنکار طلای جهان است و شرکت بریک گلد کانادا و گلد فیلدز افریقای جنوبی تولید برنامه‌ریزی شده برای سال ۲۰۲۰ را با اشاره به تعطیلی‌های مربوط به شیوع کرونا کاهش داده‌اند.

رویکرد محتاطانه این تولیدکنندگان، برخلاف رونق قیمت طلا در سال ۲۰۱۱ است که باعث شد خریداران بیش از حد برای خرید داراییهای طلا هزینه کنند و سال‌های بعد که قیمت طلا سقوط کرد مجبور شدند میلیاردها دلار ضرر و زیان متحمل شوند.

شرکت‌های معدنی طلا که حمایت سرمایه‌گذاران را جلب کرده اند، اکنون نگرانند که اشتباهات مشابهی را مرتکب شوند. تام پالمر، مدیرعامل شرکت نیومونت به رویترز گفت: بزرگترین اشتباه صنعت طلا در گذشته دنبال کردن حجم تولید بود. بودجه امسال شرکت نیومونت ۱.۳ میلیارد دلار است که حدود نصف سطح مشاهده شده در سیکل قبلی است.

نیک هولاند، مدیرعامل شرکت گلد فیلدز با اشاره به افزایش تولید با توجه به بالا رفتن قیمتها، به رویترز گفت: تغییر مسیر کشتی به همین سادگی نیست. مارک بریستو، مدیرعامل شرکت بریک گلد هم اظهار کرد: پیش‌بینی قیمت بلندمدت این شرکت تغییری نکرده و همچنان ۱۲۰۰ دلار است که به پرداخت سود نقدی بالاتر به سهامداران و کاهش بدهی کمک می‌کند. وی در کنفرانس مجازی هفته گذشته معادن و پول گفت: هیچ کس در سیکل قبلی سود نکرد.

طبق آمار رفینیتیو، قیمت اونس طلا طی ۲۰ سال گذشته بیش از ۵۰۰ درصد صعود کرده است. بنا بر آمار شورای جهانی طلا، تولید جهانی طلا شامل معادن و بازیافت ۲۲ درصد رشد کرده است.

معدنکاران در پی بالا رفتن قیمتها، میزان سود نقدی خود را افزایش داده‌اند. شرکت بریک پرداخت سود سه ماهه خود را ماه گذشته ۱۴ درصد افزایش داد و نیومونت در آوریل پرداخت سود نقدی به سهامداران را ۷۹ درصد افزایش داد. اسکاتیا بانک پیش‌بینی کرد روند رشد سود نقدی سهامداران شرکت‌های معدنی طلا در سال ۲۰۲۱ ادامه پیدا خواهد کرد.

جو فاستر از شرکت "ون ایک آسوشیتس" که در شرکت‌های بریک گلد و نیومونت سهام دارد و انتظار دارد قیمت اونس طلا تا مرز ۳۰۰۰ دلار صعود کند، در این باره گفت: شرکت‌های معدنی طلا همچنان باید رویکرد محافظه کارانه‌ای داشته باشند.

بر اساس گزارش رویترز، سرمایه‌گذاران حتی تهدید کرده‌اند سهام شرکت‌هایی را که سود نقدی سهامداران را در اولویت قرار نداده اند، به فروش خواهند رساند.

منبع: ايسنا
کدخبر: 122450

ارسال نظر