|

کرونا ارمغان کنسرت آقای خواننده در ترکیه!

در چند روز اخیر تصاویری نگران کننده از سفر ایرانیان به ترکیه و شرکت در یک کنسرت بدون ماسک و با جمعیت بالا در فضای مجازی منتشر شده است.

موسیقی کرونا ارمغان کنسرت آقای خواننده در ترکیه!

در روزهای پایانی شهریور بسیاری از خواننده های لس آنجلسی و حتی رپر های ساکن ایران در استانبول کنسرت برگزار می‌کنند، کنسرت هایی که قیمت آنها نجومی و سرسام آور است.

آنطور که یک خبرنگار موسیقی گفته میانگین هر بلیط ۱۵۰ دلار است که با دلار ۲۷ هزار تومانی هزینه ای معادل ۱۲۰ میلیارد تومان برای این کنسرت‌ها از جیب ایرانیان خرج می شود.

همه اینها در حالی است که کرونای دلتا در ایران همچنان می‌تازد و روزانه بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر جان خود را از دست می‌دهند.

کاربران در فضای مجازی نسبت به شرکت در یک کنسرت بدون ماسک و با جمعیت بالا در ترکیه واکنش نشان دادند و نوشتند: «از مراجع قانونی درخواست می‌کنم مسافران تمام پروازهای ورودی از ترکیه را به مدت یک هفته و با هزینه خودشان قرنطینه کنند»، «میگه کنسرت اشکال نداره چون همه واکسن زدن و اصلا یورو ۲۰۰ برگزار شد و هیچ نشد، انگلیس و فرانسه را ببینید، دقیقا از اواخر ژوئن و دو هفته بعد از یورو وارد موج بعدی شدن، فقط موجی تسطیح شده که هدف از واکسیناسیون همین بود»، «چرا برای رفتن به کشورهای دیگر نه سهمیه بندی در کار است و نه اجبار به زدن واکسن اما برای اربعین نهایت سخت گیری و محدودیت‌ها اعمال می‌شود؟ گویا تجمع در هتل‌ها وکنسرت‌های ترکیه بدون ماسک و فاصله گذاری خطرش از راهپیمایی اربعین در فضای باز کمتر است».، « مرسی که انقدر خوب رعایت کردید. آقای صدا هم گویا قرار نیست هیچ وقت از برگزاری آخرین کنسرت دست برداره».

کرونا ارمغان کنسرت آقای خواننده در ترکیه

علیرضا ناجی رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگویی پیش از این هشدارهایی درباره سفرهای داخلی و خارجی کشورها در شهریور ماه داده شده بود، اظهار کرد: یکی از سفرهایی که این روزها شاهد آن بودیم سفر هموطنان ایرانی به ترکیه برای شرکت در کنسرت بود و باید توجه داشت که هر گونه تجمع در فضای بسته و بدون ماسک می‌تواند باعث انتقال ویروس کرونا و وارد کردن ویروس‌ها و واریانت‌های جدید به کشور شود.

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: جای سوال دارد که کشور ترکیه در شرایطی که از نظر کووید وضعیت مناسبی ندارد چگونه مجوز برگزاری کنسرت‌های این چنینی با هزاران نفر جمعیت در فضای بسته را می‌دهد و باید اعتراض خود را به گوش مسئولان در ترکیه برسانیم، البته ما مخالف شادی مردم نیستیم و شادی برای مردم واجب است اما اکنون با اوج گیری کرونا دلتا در جهان زمان مناسبی برای برگزاری کنسرتی این چنینی و با جمعیت بالا نبود.

اقدامات لازم برای بازگشت مسافران از ترکیه

ناجی درباره اقدامات لازم برای بازگشت مسافران از ترکیه بیان کرد: باید توجه داشت که تست‌های کرونا منفی کاذب دارند و باید اقدامات قرنطینه سازی مناسب صورت گیرد چرا فرد می‌تواند به کرونا مبتلا باشد اما تست او منفی شود و انجام تست در فرودگاه پس از بازگشت مسافران و رصد و پایش مسافران تا ٢ هفته پس از بازگشت به کشور می‌تواند از گردش ویروس جلوگیری کند.

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآوری کرد: احتمال بروز هر گونه اتفاقی از جمله ورود جهش‌های کرونا با سفرهای خارجی وجود دارد و باید دانست که واریانت‌های جدید می‌تواند در کشورهای مختلف دنیا وجود داشته باشند و نباید خودمان را درگیر این موضوع کنیم که جهش‌های جدید در کشورهای دیگر وجود دارد یا نه چرا که ممکن است جهش‌های جدید در کشورهای دیگر وجود داشته باشند اما شناسایی نشده باشند و با این فرض اقدامات کنترلی را در بازگشت مسافران به کشور انجام دهیم.

خطر خیز جدید کرونا با سفرهای داخلی و خارجی در شهریور ماه

ناجی درباره خطر سفرهای داخلی و خارجی در شهریور ماه و خیز جدید کرونا هشدار داد و افزود: وزارت بهداشت و دولت باید برنامه بسیار قوی درباره غربالگری و قرنطینه داشته باشد و باید دانست که خطر انتقال ویروس به دلیل خطا در تست‌های کرونا وجود دارد و این موضوع و سفر در شهریور ماه به ویژه سفرهای این چنینی با شرکت در تجمعات می‌تواند منجر به خیز جدید کرونا در کشور شود و باید توجه داشت که پرهیز از سفر در شرایطی که ما شاهد پیک چهارم و پنجم بلند و سخت در کشور بودیم نیاز به انجام قوانین سختگیرانه دارد تا بتوان از گردش ویروس جلوگیری کرد.

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: کنترل ویروس، شکستن چرخش آن در جامعه و پرهیز از ورود واریانت های جدید از مهمترین اقداماتی است که باید برای پیشگیری از بروز خیز جدید کرونا انجام داد همچنین محدودیت سفر، سکون سازی رفت و آمدها، تست‌های وسیع، قرنطینه مسافران پس از بازگشت، ایزولاسیون افراد علامت دار و درمان آنها باید به سرعت صورت گیرد.

تا چه زمانی همچنان شاهد فوتی‌های بالا در کشور خواهیم بود؟

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره اینکه تا چه زمانی همچنان شاهد فوتی‌های بالا در کشور خواهیم بود؟ بیان کرد: نباید با رفتارهایمان باعث شویم که شعله کرونا در کشور برافروخته شود چرا که در غیر این صورت شاهد افزایش تعداد بیماران مبتلا و به دنبال آن افزایش موارد بستری‌ در بیمارستان و بیماران بد حال در بخش‌های مراقبت ویژه خواهیم بود و تا زمانی که آی سی یو بیمارستان‌ها پُر از بیمار مبتلا به کرونا باشد و خلوت نشود، همچنان فوتی‌های بالا خواهیم داشت و باید اقدامات در این زمینه باشد که تعداد مبتلایان و بستری شدگان کرونا را کم کنیم و تدابیری داشته باشیم.

ناجی بیان کرد: اکنون می‌دانیم تعداد زیادی از شهروندان ایرانی برای شرکت در کنسرت‌ها به ترکیه رفته‌اند و باید برنامه خوبی برای بازگشت این مسافران داشته باشیم، زیرا تا هنگامی که ما گردش ویروس کرونا را در کشور نشکانیم و همچنان بیمارستان‌ها به ویژه بخش‌های آی سی یو پُر از بیمار باشد ما همچنان باید انتظار مرگ‌های بالا در کشور را داشته باشیم.

شعله ور شدن آتش کرونا با شلوغی حمل نقل عمومی و رستوران‌ها

ناجی با تاکید بر اینکه سفر به ترکیه و حضور در کنسرت با تجمع بالا و بدون ماسک رفتار درستی در شرایط اپیدمی کرونا نبود، اظهار کرد: البته رفتارهای نادرست دیگر هم ما شاهد هستیم که می‌تواند منجر به شعله ور شدن بیماری کرونا در کشور شود و هر گونه تجمعی می‌تواند منجر به افزایش موارد ابتلا و بستری کرونا شود، اکنون با وجود روزانه بیش از ۵٠٠ تا ۶٠٠ فوتی رستوران‌ها باز هستند و تدابیری برای کنترل حضور مردم در رستوران ‌ها وجود ندارد و این در حالی است که یکی از مراکز بسیار مهم انتقال ویروس کرونا رستوران‌ها هستند، حضور مردم در رستوران ها باید در فضای باز یا به صورت محدود شونده و با وقت قبلی باشد تا شاهد ازدحام نباشیم.

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: افزون بر اینها شاهد آن هستیم که مردم با حمل و نقل عمومی و مترو و اتوبوس مملو از حضور شهروندان در شهر تردد می‌کنند و امکانات در این حوزه بهبود پیدا نکرده است، همچنین شاهد برگزاری مراسم عزاداری و عروسی با جمعیت بالا یا تجمعهای این چنینی هستیم و باید توجه داشت، به طور کلی هر نوع تجمعی منجر به انتقال بیماری خواهد شد و سفر و حضور در کنسرت، شرکت در تجمعات و استفاده از حمل و نقل عمومی شلوغ می‌تواند به آتش کرونا در کشور بدمد و تنها مشکل ما سفرهای داخلی و خارجی نیست و باید مجموعه‌ای از اقدامات مراقبتی و کنترلی صورت گیرد.

بیاییم در روزهایی که واکسیناسیون سرعت پیدا کرده است، با مراقبت و رعایت شیوه‌نامه های بهداشتی و پرهیز از شرکت در تجمعات و سفر آتش کرونا در کشور را خاموش کنیم و زودتر به زندگی عادی بازگردیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
کدخبر: 200366

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین