چطور جلوی خسارات ناشی از نوسان برق بگیریم؟ + جزئیات
کاهش کیفیت برق شبکه که با افت یا نوسان ولتاژ، خود را در بخش برق خانگی نشان میدهد، ممکن است موجب بروز مشکلات فنی و یا خرابیهایی در وسایل الکترونیکی خانگی شود؛ موضوعی که در روزهای اخیر بسیار چالش برانگیز شده است.
گسترشنیوز: یکی از دغدغههای مشترکان برق در این روزها خاموشیهای پراکنده و از بین رفتن برخی از تجهیزات در پی همین قطعیهاست. البته صنعت برق برای این موضوع راهکاری را در نظر گرفته؛ تا جایی که براساس گفتههای سخنگوی صنعت برق، طبق مصوبه مجلس مشترکان شهری و روستایی سالانه مبلغی را تحت عنوان بیمه در قبوض برق خود پرداخت میکنند که برای همین موضوع در نظر گرفته شده است.
حقی فام با بیان اینکه از مشترکان شهری ۱۲۰۰ تومان و از مشترکان روستایی ۶۰۰ تومان در طول سال برای خسارات ناشی از قطع برق در قبوض اخذ میشود، اظهار کرد: گرچه این مبلغ بسیار ناچیز است اما یک شرکت بیمهگذار برای این موضوع انتخاب شده و اگر خساراتی ایجاد شود، مشترکان میتوانند با مراجعه به شرکت توزیع و بررسی پرونده توسط کارشناسان، میزان خسارت به طور کامل مشخص و در حد مقررات مبلغی از سوی صنعت برق به این دسته از مشترکان پرداخت شود.
در همین رابطه همایون حائری - معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی - نیز اعلام کرد: اگر مشترکانی باشند که وسایل برقی آنها در زمان قطع و وصل برق یا به لحاظ افت ولتاژ دچار مشکل شود، میتوانند برای بررسی و دریافت خسارت به مناطق توزیع برق در محل زندگیشان مراجعه کنند.
به گفته وی، پرداخت خسارت به مشترکان پیشبینی شده و چارچوبهایی نیز برای آن مشخص شده، ولی پرداخت خسارت به مردم مستلزم این است که برای کارشناسان شرکت توزیع برق مشخص شود اشکالی که برای وسایل برقی مشترک به وجود آمده، ناشی از مسائل برقی بوده است.
مشترکانی که متحمل خسارت ناشی از قطع برق شده باشند میتوانند مدارک را به شرکتهای توزیع نیروی برق ارائه دهند که پس از مبادله قرارداد و براساس مقررات، باید در اسرع وقت توسط شرکت بیمه گر رسیدگی و پرداخت شود. همچنین براساس ضوابط قراردادی، مشترکان تا ۱۵ روز پس از اختلال برق که باعث بروز خسارت شده باشد، میتوانند مراتب را به اطلاع امور مشترکان شرکتهای توزیع برق در سراسر کشور برسانند و مدارک را به این دفاتر تحویل دهند.
منبع: ایسنا
ارسال نظر