رئیس انجمن صنفی غرفه سازان در گفت و گو با گسترش نیوز:
نمایشگاه ها را یک صنف مستقل ببینید
رئیس انجمن صنفی غرفه سازان با اشاره به اینکه فعالان صنعت نمایشگاهی علاقه دارند که فراتر از صنف دیده شوند، مزایای استقلال صنفی را تشریح کرد.
بیش از ۱۵ هزار فعال نمایشگاهی در کشور ما حضور دارند. بسیاری از آنها گواهینامه های بینالمللی در حوزه برگزاری رویدادها را نیز داشته و از سوی یوفی (اتحادیه جهانی نمایشگاه ها) به رسمیت شناخته می شوند. اما جالب اینجا است که هیچ نهاد دولتی و غیر دولتی این جمعیت قابل توجه را به عنوان یک صنف و تشکل مستقل نمی شناسند.
یک واقعیت غیر قابل انکار درباره صنعت نمایشگاهی وجود دارد. اینکه به دلیل پولساز بودن و چرخه جذاب مالی که در آن اتفاق می افتد، هر تشکل و نهادی تلاش دارد به آن ورود کند؛ بنابرین ما در طول سال شاهد ظهور و بروز بیش از ۱۰۰ مجموعه غیر مرتبط با صنعت نمایشگاهی هستیم که از سازمان توسعه تجارت مجوز برگزاری رویداد های مختلف را طلب و کرده و جالب اینجا است که موفق هم هستند.
تمام وزارتخانه ها، اغلب سازمان های مدیریتی، معاونت های گوناگون ریاست جمهوری، نیروهای مسلح، اتاق های سهگانه و تشکل های ریز و درشت، سعی دارند بدون داشتن تخصصی خاص، به ورطه برگزاری رویدادها نفوذ کنند و این در شرایطی است که همگی آنها به خوبی می دانند، ۱۵ هزار فعال نمایشگاهی، از محل برگزاری این رویدادها ارتزاق کرده و البته کسب و کار دیگری هم ندارند!
به عقیده برخی کارشناسان، صنعت نمایشگاهی یک تخصص مهم است. همانطور که اظهارنظر افراد غیرمتخصص در حوزه تولید مواد غذایی یا هتلداری یا مصالح ساختمانی میتواند مشکلآفرین باشد، در صنعت نمایشگاهی هم نیاز به ارائه نظر کارشناسی داریم.
پیش از این بارها و بارها درباره معایب ورود غیرکارشناسی اصناف غیرمرتبط به صنعت نمایشگاهی نوشتیم. اکنون و به بهانه روز ملی اصناف و از آنجا که بزرگترین تشکل صنعت نمایشگاهی در کشور ما را غرفهسازان ایجاد کردند و صنفی هستند که در کنار مهارت های کوچک و بزرگ خلاق بوده و میتوان گفت ایدههای مهم نمایشگاهی بهطور معمول از آنها آغاز میشود، خبرنگار گسترش نیوز به سراغ منوچهر جعفری زاده، رئیس انجمن صنفی غرفه سازان رفته و نظر وی درباره مطالبه همیشگی آنها یعنی به رسمیت شناخته شدن صنعت نمایشگاهی جویا شده است.
با گسترش نیوز همراه باشید:
مزایای استقلال صنفی
رئیس انجمن صنفی غرفه سازان درباره مزایای استقلال صنفی به خبرنگار گسترش نیوز گفت: فعالان صنعت نمایشگاهی علاقه دارند که فراتر از صنف دیده شوند، چراکه معتقدند فعالیت نمایشگاهی به عنوان یک صنعت شناخته شده است.
این فعال صنعت نمایشگاهی در ادامه با اشاره به اینکه صنعت از صنف بزرگتر است، اظهارکرد: بهعنوان یک انجمن صنفی که بخش های کوچکی از این صنعت را تشکیل داده ایم، معتقد هستیم که در کنار یکدیگر می توانیم در قالب یک صنعت رشد کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه یک مشکل بزرگ در حوزه برگزاری وجود دارد، خاطرنشان کرد: مشکل بزرگی که در این میان وجود دارد این است که در تکالیف اصناف، موضوع برگزاری، جزو مطالبات آنها نیز هست.
جعفریزاده در ادامه افزود: به عقیده ما اگر اتحادیه سراسری و کشوری در این زمینه تشکیل شود می تواند با در نظر گرفتن مصالح صنعت نمایشگاهی و ظرفیت حرفه ای موجود در میان اعضا، موضوعات را در بخشهای مختلف، برنامه ریزی و بهطور متمرکز دنبال کند.
ایجاد تشکلی مستقل و قدرتمند
رئیس هیات مدیره انجمن غرفه سازان در ادامه اظهارکرد: در استانهای مختلف موازی بودن بسیاری از برنامه های نمایشگاهی همچنان به فعالیت های نمایشگاهی ضربه میزند؛ بنابراین در کنار برنامه های وزارت صنعت، معدن و تجارت وجود چنین انجمنی باعث متمرکز شدن تمام برنامه ها خواهد شد.
جعفری زاده در پایان گفت و گو با خبرنگار گسترش نیوز اظهار کرد: انجمن ها در این بخش با علاقه و پشتکار در تلاش هستند تا با اتاق اصناف به یک تفاهم و دیدگاه مشترک برسند تا به امید خدا و به زودی تشکل مستقل و قدرتمند خود را داشته باشند.
ارسال نظر