در گفتوگوی گسترشنیوز با مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی کرمان مطرح شد؛
رویداد توانمندیهای روستاییان، گامی بهسوی رونق تولید
مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی کرمان گفت: برگزاری رویداد توانمندیهای عشایر و روستاییان فرصتی ایجاد میکند تا صنایع و تولیدات روستاهای کشور به شکلی بهتر به نمایش گذاشته و معرفی شوند و بخشی از مشکلاتشان را از این طریق رفع کنند.
گسترشنیوز : امید فدایی، مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی کرمان در گفتوگو با گسترشنیوز اظهار کرد: امسال چهارمین دوره نمایشگاه توانمندیهای روستاییان و عشایری ایران برگزار خواهد شد. بر اساس درخواستی که استانداری کرمان از ما داشت موظف شدیم پیگیری امور پاویون مربوط به استان کرمان در نمایشگاه را بر عهده بگیریم.
فدایی در تکمیل این بخش از سخنان خود تصریح کرد: در نمایشگاه امسال پاویونی که به کرمان اختصاص یافته، حدود ۲۲۰ متر است اما ۵۰ متر از این فضا، صرف ساخت مدلی از خانه روستایی میشود که این امر توسط تمامی استانها رعایت خواهد شد. ما سعی کردیم در فضاهایی که مخصوص طبقهبندی بخش روستاییان است از تمام ظرفیتهای استان کرمان خصوصاً حوزه صنایعدستی نهایت استفاده را ببریم.
فدایی خاطرنشان کرد: هدف ما در این نمایشگاه، حضور شرکتهایی است که حرفی برای گفتن داشته باشند و بتوانند محصولاتشان را در صورت تقاضا ارائه دهند. بخش عشایری استانها نیز در یک سالن مجزا و در یک چادر به نمایش گذاشته میشود و تمامی توانمندیهای عشایری استانها نیز در همان چادر عشایری ارائه میشود.
فدایی در ادامه به معرفی محصولات استان کرمان در نمایشگاه توانمندیهای تهران پرداخت و اشاره کرد: با توجه به شرایط روستایی که استان کرمان دارد بیشتر تمرکز ما بر محصولات حوزه صنایعدستی است؛ اگرچه محصولات صنعتی هم در غرفه ما به نمایش گذاشته میشود. عمده محصولات صنایعدستی ما از طرف روستاهایی از جمله دارستان و سیرجان معرفی میشود. گفتنی است روستای سیرجان نخستین روستای جهانی ثبتشده در تولید محصولات گلیم است. در بخش دیگر، معرفی روستای صخرهای میمند را داریم که یکی از آثار ثبتشده یونسکو است. گلیم، قالی، پته و محصولات حاصل از حصیربافی که اغلب در جنوب کرمان رواج دارد از جمله محصولات و صنایعدستی دیگری است که در غرفه کرمان معرفی میشود.
وی ادامه داد: سعی کردیم این محصولات را به صورت منظم و مشخصشده به نمایش بگذاریم. برخی از محصولات و صنایعدستی پس از مدتی منسوخ شدند اما رفتهرفته تولید آنها آغاز شده و به نوعی احیا شدند و سعی کردیم بخشی از این صنایعدستی را در نمایشگاه معرفی کنیم. از جمله این محصولات میتوان به گیوهبافی و شالبافی اشاره کرد که محصولات و صنایعدستی قدیم کرمان بودند که طی دورهای فراموش شده بودند و حالا دوباره رونق پیدا کردهاند. در بخشی از نمایشگاه قصد معرفی برخی از محصولات غذایی روستاهای کرمان را داریم که از آنها تحت عنوان، سوغات استان کرمان یاد میشود.
امید فدایی در تشریح روند آمادهسازی برای نمایشگاه توانمندیها گفت: امسال قصد داریم برخی از مقامات استان کرمان از جمله استاندار، معاونان، نمایندگان و همچنین تعدادی از فرماندارهای استان را دعوت کنیم که در این چند روز هم از نمایشگاه بازدید کنند و در کنار استانهای دیگر باعث همافزایی و کسب تجربه از سایر استانها شود که این امر میتواند دستاورد خوبی باشد.
مدیرعامل سایت کرمان خاطرنشان کرد: رویداد امسال اتفاق خوبی است و در این دوره با شعار «ترویج رونق تولید» برگزار میشود. ما تمام تلاشمان را میکنیم که به شکلی متفاوت در این دوره حضور داشته باشیم. امسال سعی کردیم بر توانمندیهای خاص استان در بخش روستایی و تولیدات آن تمرکز خاصی داشته باشیم.
وی افزود: هدفمان این است که با یک دستاورد جدید و معرفی محصولات خاص و تازه که میتوانند حتی در استانهای دیگر بازار جدید برای خودشان ایجاد کنند حضور یابیم. در کشور ما روستاهایمان به صورت سنتی فعالیت دارند و این نمایشگاه از نظر توجه به بخش عشایری و روستایی کشورمان میتواند تاثیر بسیار زیادی داشته باشد که در نهایت میتواند مهاجرت معکوس به شهرها را به دنبال داشته باشد. گفتنی است که در شرایط فعلی که با تحریمها اقتصادی مواجه هستیم نیاز به تولیدات داخلی بیشازپیش احساس میشود و روستاها میتوانند در این امر کمک شایانی به رونق تولید و خودکفایی کشور داشته باشند.
فدایی تصریح کرد: برگزاری این رویدادها فرصتی ایجاد میکند تا صنایع و تولیدات روستاییان به شکلی بهتر به نمایش گذاشته و معرفی شوند و بخشی از مشکلاتشان را از این طریق رفع کنند. این نمایشگاه قطعاً کمک زیادی به معرفی ظرفیتهای روستاهای کشور میکند. با توجه به فرهنگهای متفاوتی که در نقاط مختلف کشور داریم توقع زیادی از طرف روستاهای کشور وجود دارد که اگر به این توقعات و نیازها توجه شود میتواند باعث خودکفایی در تولید برخی از محصولات کشور شود.
مدیرعامل سایت کرمان در پایان گفت: نمایشگاه توانمندیهای عشایر و روستایی میتواند کمک زیادی به مهاجرت معکوس در شهرها بکند؛ خصوصاً در زمان خشکسالی در برخی شهرها و یا وجود بیکاری که باعث میشود مهاجرت افزایش یابد. اما حالا به واسطه شرایطی که خود روستاها ایجاد کردهاند و فرصتی که وجود دارد و همچنین زیرساختهایی که دولت در روستاها فراهم کرده است اشتغالزایی، پیشرفت داشته و این مایه دلگرمی روستاییان شده است. گفتنی است مهاجرت معکوس و اشتغالزایی که طی این رویدادها ایجاد میشود قطعا کمک زیادی به بخش گردشگری، کشاورزی و دامپروری روستاها میکند.
ارسال نظر