تاثیر کرونا بر صنعت نمایشگاهی جهان
شیوع ویروس کرونا در جهان خسارات بسیاری به جا گذاشته و مشاغل متعددی را به تعطیلی کشانده که صنعت نمایشگاهی نیز از جمله این مشاغل محسوب میشود.
گسترشنیوز: گسترش ویروس کرونا از زمان اعلام وضعیت قرمز توسط سازمان جهانی بهداشت سبب شده که مشاغل متعدد، خسارات سنگینی را متحمل شوند. صنعت نمایشگاهی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و اغلب مراکز نمایشگاهی مهم دنیا از اول مارس نمایشگاه های خود را به حالت تعلیق درآورده یا به تعویق انداخته اند.
طبق اخبار منتشر شده، در نخستین روزها جمعی از فعالان صنعت نمایشگاهی، از جمله رئیس کل « انجمن مراکز مهم نمایشگاهی اروپا» EMECA، «اتحادیه صنعت نمایشگاههای اروپا» EEIA، رئیسکل بخش اروپایی UFI و مدیرعامل UFI، طی نامهای به کمیسیون اروپا خواستند که با توجه به شیوع ویروس کرونا از صنعت نمایشگاههای اروپا حمایت شود.
پس از آن وبینار UFI در هنگکنگ نیز با حضور ۳۵۰ متخصص از سراسر جهان با موضوع وضعیت نمایشگاههای آسیا و تأثیر ویروس کرونا بر آن ها تشکیل جلسه داد.
همچنین، جلسه مجازی منطقه خاورمیانه/آفریقاUFI با موضوع « همدلی و سازگاری در دوران بحران کرونا» در با حضور اینترنتی ۳۲۰ کارشناس نمایشگاه در منطقه و سایر جهان با مدیریت مدیر منطقه و پرزیدنت آینده UFI برگزار شد.
طبق برآوردهای صورت گرفته در این جلسات، تا دهم مارس ۲۰۲۰ بالغ بر ۵۰۰ نمایشگاه مهم بین المللی لغو شده همچنین اکسپوی ۲۰۲۰ دبی هم برگزار نخواهد شد و زمان برگزاری آن یک سال به تعویق افتاده است. با توجه به این که صنعت نمایشگاهی هر ماه ۹/۲۲ میلیارد یورو به اقتصاد جهانی تزریق و ۲۷۰ هزار فرصت شغلی ایجاد می کند، عدم برپایی نمایشگاه ها از زمان لغو آن ها تا دهم مارس ۱۶.۵ میلیارد دلار به اقتصاد جهانی خسارت وارد کرده است.
وضعیت صنعت نمایشگاهی ایران در ایام شیوع ویروس کرونا
نمایشگاه های ایران نیز از اوایل اسفند ۹۸ به تعویق افتاده است. در این میان شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران اعلام کرده که برنامه برپایی نمایشگاه های خود را از نیمه دوم خرداد ۱۳۹۹تنظیم کرده است.
این در حالی است که صنعت نمایشگاهی ایران هم مانند دیگر نقاط جهان در شرایط حساس فعلی به حمایت قاطع نیاز دارد. در همین رابطه، چندی پیش بهمن حسین زاده مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران در نامه ای به محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواستار آن شد تا صنعت نمایشگاهی در ردیف مشاغل آسیب دیده از کرونا ارزیابی شود. طبق نامه حسین زاده، اعطای تسهیلات با بهره کم به غرفه سازان، به رسمیت شناختن فعالیت نمایشگاه ها به عنوان فعالیت صنعتی به منظور کاهش هزینه آب، برق، گاز و... مراکز نمایشگاهی، جبران خسارات وارده به مراکز نمایشگاهی کشور در چند ماهه اخیر به علت راکد ماندن فضا و سالن های نمایشگاهی آن و اعطای ارز با نرخ ترجیحی برای حضور در نمایشگاه های برون مرزی یا برپایی نمایشگاه های اختصاصی در خارج از کشور از جمله اقدامات حمایتی است که دولت ایران مانند دیگر نهادها و کمیسیون های حمایتی دنیا می تواند برای صنعت نمایشگاهی کشور به اجرا درآورد.
ارسال نظر