|

ممنوعیتی جدید / شیراز هم زنان را سانسور کرد!

از ابتدای ماه رمضان سال جاری قانون جدیدی در مسجد نصیرالملک شیراز وضع شده است تا هویت اصلی این مسجد را به آن بازگرداند.

در تمام دنیا حضور در اماکن مذهبی با باید‌ها و نباید‌هایی همراه است و اگر این مکان‌ها جنبه میراثی داشته باشند این باید و نباید‌ها بیشتر هم می‌شود.

مسجد نصیرالملک شیراز هم یکی از همین مکان‌های مذهبی است که به دلیل سبقه تاریخی و فرهنگی که دارد، سالانه گردشگران زیادی را به سوی خود می‌کشاند، مسجدی که با معماری میرزا رضا کاشی‌گر و حاج محمد حسن معمار ساخته شده و ۳۰ خرداد ۱۳۵۸ با شمارهٔ ثبت ۳۹۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

طی سال‌های اخیر و با رونق گرفتن مدلینگ در ایران، این مسجد به پاتوقی برای این سبک از عکاسی تبدیل شد، تا جایی که رفته رفته بعد معنوی و فرهنگی مسجد نصیرالملک فراموش شد و عده‌ای صرفاً به نیت عکاسی مدلینگ در این مسجد تاریخی، راهی شیراز می‌شدند. البته که ظاهر زیبا و رنگارنگ این مسجد قاجاری که از آن به عنوان مسجد صورتی هم یاد می‌شود در جذب گردشگران داخلی و خارجی بی تأثیر نبوده، تا جایی که بسیاری از توریست‌ها در سفر خود به شیراز یک عکس یادگاری در تبلور نور و رنگ این مسجد دارند.

 

خروجی این اتفاق و عکس‌های منتشر شده واکنش‌های زیادی را به دنبال داشت، تا جایی که اسفندماه سال ۹۷ مدیر داخلی مسجد تاریخی نصیرالملک اعلام کرد که بر اساس ابلاغیه اداره کل اوقاف و امور خیریه فارس، استفاده از چادر برای ورود بانوان به این مسجد اجباری شده و گردشگران از پانزدهم اسفندماه ۹۷ باید با این نوع پوشش وارد این مسجد تاریخی شوند.

قرار هم بر این بود که ۵۰۰ شنل با رنگ‌های شاد و روشن دوخته شود و در اختیار بازدیدکنندگان قرار گیرد که تا این لحظه و بر اساس مشاهدات صرفاً از چادرهای معمولی که در سایر امامزاده‌ها و مساجد وجود دارد استفاده شده است.

اما موضوع اصلی ممنوعیت عکاسی در این مکان مذهبی است، قانون جدیدی که از ابتدای ماه رمضان سال جاری وضع شده تا هویت اصلی مسجد نصیرالملک را به آن بازگرداند و از تبدیل این مکان تاریخی و مذهبی به استیج، جلوگیری کند.

در همین راستا هم بنرهایی در ورودی مسجد نصیر الملک نصب شده که روی آن بر رعایت پوشش و ممنوعیت عکاسی تأکید شده است.

بر این اساس، ورود با انواع پوشش تنگ و چسبان، انجام هرگونه حرکات نمایشی، استعمال دخانیات، پخش موسیقی و استفاده از هرگونه دوربین عکاسی و فیلمبرداری، سه پایه و تجهیزات حرفه‌ای عکاسی و فیلمبرداری ممنوع اعلام شده اما عکاسی با موبایل بلامانع است.

در کنار ورودی ساختمان هم علاوه بر قفسه چادرها، کمدهایی تعبیه شده تا در صورت همراه داشتن دوربین عکاسی، آن را در داخل کمد قرار دهید.

داخل مسجد هم یک نفر به عنوان ناظر حضور دارد تا در صورت مشاهده تخلف و یا عکاسی خارج از عرف تذکر داده و موضوع را پیگیری کند.

منبع: فارس
کدخبر: 260182

ارسال نظر

 

آخرین اخبار