علاقه غولهای خودروسازی به هوش مصنوعی / تحولی جدید در راه است
شرکتهای معروف خودروسازی ژاپنی، به عنوان مثال تویوتا و نیسان، به همکاری با شرکتهای فناوری چینی پرداختهاند تا در زمینه استفاده از فناوریهای نوین مانند هوش مصنوعی در خودروهای مدرن، رقابت با سایر شرکتها را حفظ کنند و عقب نمانند.
با توجه به اهمیت روزافزون هوش مصنوعی در صنعت خودروسازی، شرکت خودروسازی تویوتا در ژاپن تصمیم به همکاری با شرکت چینی تِنسِنت گرفته است. همچنین، شرکت خودروسازی نیسان نیز، به عنوان یک خودروساز ژاپنی دیگر، با شرکت چینی بایدو به همکاری خواهد پرداخت.
به نوشته رویترز، اعلام این خبر از سوی بزرگترین خودروسازان ژاپن، تلاش این شرکتها برای وفق پیدا کردن با تغییرات قابل توجه فناوری را برجسته میکند. این تغییرات و تمایل به سمت هوش مصنوعی باعث شده جایگاه قدرتمند تویوتا و نیسان در بازار چین به خطر بیوفتد.
تنها چند سال قبل، شرکتهای خودروساز ژاپنی در میان برترین بِرندهای خارجی در چین بودند. اما اخیرا، این شرکتها از رقابت سنگین استفاده از فناوری در صنعت خودروسازی عقب مانده و همین امر باعث شده شرکتهای داخلی چین به رهبری بیوایدی، گوی سبقت را از آنها بربایند. شرکتهایی نظیر بیوایدی، به تولید خودروهای الکتریکی که نرمافزارهای بسیاری را در خود جای داده، روی آوردهاند و همین امر باعث جلب گروه گستردهای از خریداران به سوی محصولات آنها شده است.
شرکت تنسنت به عنوان غول شبکههای اجتماعی و بازیهای ویدئویی و بایدو که موتور جستوجوی اصلی چین است، پیشتاز رقابت هوش مصنوعی مولد در چین محسوب میشوند.
تویوتا که از نظر میزان تولید، بزرگترین خودروساز جهان به حساب میآید، میخواهد از فناوری شرکت تنسنت در یکی از وسایل نقلیه چینی که طی امسال راهی بازار میشود، استفاده کند؛ فناوریهایی مانند هوش مصنوعی و رایانش ابری.
شرکت نیسان نیز اعلام کرده که یک تفاهم همکاری با شرکت بایدو امضا کرده تا مطالعاتی در زمینه هوش مصنوعی و خودروهای هوشمند انجام دهند. نیسان از هوش مصنوعی مولد بایدو در پلتفرمهای خود بهره خواهد برد تا امکانسنجی توسعه این فناوریِ آینده را مورد بررسی قرار دهد.
این تفاهمنامه همچنین باعث میشود خودروهای تویوتا به مقصد چین به محصولات هوش مصنوعی بایدو مجهز شوند.
این همکاری میان شرکتهای بزرگ خودروسازی و شرکتهای فناوری چینی نشان میدهد که چین تا چه اندازه به یک رقیب جدی برای خودروسازان جهان تبدیل شده است.
اگرچه تویوتا با کاهش فروش در چین روبهرو شده، اما توانسته است از شکستهای قابل توجهی که هوندا موتور و نیسان متحمل شدهاند، جلوگیری کند.
در سال ۲۰۲۳، فروش تویوتا در چین با ۱/۷ درصد کاهش به ۱/۹ میلیون دستگاه رسید که دومین سال متوالی کاهش فروش این شرکت در چین بوده است. با این وجود، تویوتا در نمایشگاه خودروی پکن، دو مدل جدید خودروی برقی خود را به نمایش گذاشته است.
این بار تویوتا از چینیها درس گرفت!
چندین سال است که جهان خودرو به این نتیجه رسیده است که آینده متعلق خودروهای برقی است. اما مدیریت سابق تویوتا یعنی آکیو تویودا چندان با این ایده موافق نبود و همچنان تمام تمرکز شرکت تحت مدیریتش را روی تولید و توسعه محصولات بنزینی و هیبریدی گذاشته بود.
اما بعد از کنارگیری تویودا از مدیریت و تکیه کوجی ساتو روی مسند ریاست تویوتا این ابرخودروساز، تویوتا تخته گاز به سمت خودروهای برقی حرکت کرد.
کمپانی چینی بی وای دی تقریبا بعد از تسلا، بزرگ خودروسازان برقی به حساب میآید و اصلا عجیب نیست که در زمینه تولید خودروهای برقی در جایگاه بهتری از تویوتای تازه وارد به این بازی قرار داشته باشد.
بنا به گزارش سایت insideevs کوجی ساتو برعکس تویودا شیفته خودروهای برقی است و اعتقاد دارد خودروهای برقی کیفیاتی دارند که مختص به خودشان است. اولین دستپخت ساتو برای تویوتا نیز محصول تمام برقی bz3 است. تویوتا برای توسعه این مدل تمام برقی با شرکت بی وای دی همکاری داشت.
ارسال نظر