|

ثبات در قیمت مرغ | ایران بازارهای جهان را فتح می‌ کند

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور اعلام کرد که این اتحادیه قصد دارد به یکی از کشورهای صادرکننده تبدیل شود و پیش بینی می‌شود که ماهیانه بیش از ۱۰ هزار تن صادرات داشته باشد.

اقتصاد ثبات در قیمت مرغ | ایران بازارهای جهان را فتح می‌ کند

علی ابراهیمی مدیر عامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور درباره تاثیر افزایش قیمت نهاده ها بر قیمت تمام شده مرغ در سطح شهر اظهار داشت: اگر قیمت نهاده‌های وارداتی افزایش پیدا کند، این موضوع به طور طبیعی بر قیمت تمام شده تأثیر مرغ خواهد گذاشت.

وی ادامه داد: افزایش و کاهش قیمت نهاده‌های طیور، از جمله جوجه یک روزه، در قیمت نهایی آن‌ها موثر است؛ معمولاً در ماه‌های پایانی سال و سرد، از آذر تا بهمن ماه، مصرف مرغ به اوج خود می‌رسد.

ابراهیمی با بیان اینکه در مناسبت‌هایی مانند ماه رمضان، ماه محرم و بازگشت حجاج نیز مصرف مرغ افزایش می‌یابد گفت: اما این افزایش مصرف در بازار، خللی ایجاد نمی‌کند زیرا ذخایر موجود و تولید گرم می‌تواند آن را پوشش دهد.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور خاطر نشان ساخت: در ماه های فروردین و اردیبهشت که مردم برای شب عید خرید کرده‌اند، تقاضا کمتر می‌شود زیرا مردم در منازل ذخیره کرده‌اند و میزان مصرف کاهش می‌یابد. اما جوجه‌ریزی که در اسفند رخ می‌دهد و تولید به فروردین و اردیبهشت می‌رسد، کاهش می‌یابد.

این مقام مسئول در ادامه تصریح کرد: اگر هماهنگی‌ها به درستی انجام شود، نوسانات کمی در قیمت مرغ خواهیم داشت. البته مردم ایران به مرغ گرم علاقه دارند و ممکن است نوسانات جزئی وجود داشته باشد، اما در هشت ماه گذشته تنش‌ها به حداقل رسیده است.

ابراهیمی با بیان اینکه به یکی از کشورهای صادر کننده مرغ تبدیل خواهیم شد تاکید کرد: با این میزان تولید که پیش می‌رویم، هیچ اتفاق ناگواری در صنعت رخ نمی‌دهد و ما به یکی از کشورهای صادرکننده تبدیل خواهیم شد، پیش بینی می شود  ماهیانه بیش از ۱۰ هزار تن صادرات داشته باشیم.

شایان ذکر است که دولت باید قیمت حمایتی داشته باشد تا مرغداران به تولید دلگرم شوند چرا که تولید، تعیین کننده قیمت است که بر این اساس با مدیریت تولید، مرغ با قیمت مناسبی بدست مصرف کننده می رسد. کمااینکه تجربه نشان داده که هر زمان که قیمت مرغ تکلیفی است، بازار نتوانسته به هدفش برسد و عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت است.

اکنون مرغی که در بازار و و میادین توزیع می‌شود به اندازه کافی است که براین اساس نه تنها هیچ کمبودی در عرضه نداریم، بلکه مسئولان با خرید حمایتی و صادرات بدنبال تنظیم بازار است که امیدواریم دولت در برنامه ریزی صادرات مصمم باشد و همواره تولیدکنندگان را از این حیث حمایت کند تا تولید پایدار رخ دهد.

صادرات مرغ در کشور به رشد قابل توجهی دست یافته است. بر اساس آمارهای اخیر، صادرات محصولات مرغی از ایران به کشورهای خارجی افزایش یافته و این تجارت جزو بخش‌های مهم صادرات غیرنفتی کشور محسوب می‌شود. این روند رشد صادرات مرغ، نقش مهمی در تحقق اهداف اقتصادی کشور داشته و باعث افزایش درآمدهای صادراتی و ارزی شده است.

با توجه به تقاضای بالای بازارهای خارجی برای محصولات مرغی ایران، صادرات این محصولات به کشورهای همسایه و حتی کشورهای دیگر جهان افزایش یافته است. این امر علاوه بر تأثیر مثبت بر صنعت دامپروری و پرورش مرغ در کشور، منجر به افزایش سطح تولید، اشتغال و سودآوری برای تولیدکنندگان شده است.

با توجه به این نکات، می‌توان گفت که صادرات محصولات مرغی به عنوان یکی از روندهای موفق در تحقق اهداف اقتصادی کشور تأثیر گذار بوده و نقش مهمی در توسعه صادرات غیرنفتی و تقویت اقتصاد کشور دارد.

منبع: برنا
کدخبر: 329315

ارسال نظر

 

آخرین اخبار