پیش بینی قیمت طلا و دلار ۲۱ مرداد ۱۴۰۳ | نشانه های کلیدی برای کاهش قیمت ارز
بررسی اخبار و رویدادهای اخیر نشان میدهد که احتمال وقوع درگیری میان ایران و اسرائیل تا حدی کاهش یافته است. این مسئله میتواند به عنوان یکی از نشانههای کلیدی برای بازگشت قیمت دلار به محدوده پنجم در نظر گرفته شود.
قیمت طلا و سکه در روز شنبه با کاهش بیش از هزار تومانی دلار مواجه شد و در تمامی قطعات و وزنها به سمت نزول پیش رفت. دامنه کاهش قیمت در بازار طلا بین ۲۰۰ هزار تا نزدیک به ۶۰۰ هزار تومان متغیر بود و بیشترین افت قیمت مربوط به سکه امامی بود.
معاملهگران آرامش سیاسی را دلیل ریتم نزولی دلار و در پی آن قیمت طلا و سکه میدانند. با وجود این، فعالان بازار طلا جو حاکم در بازار را با توجه به رخدادهای منطقه باثبات نمیدانند و هیچ پیشنهادی برای ورود یا خروج سرمایه از بازار طلا نمیدهند. آنها معتقدند باید اخبار سیاسی وضوح بیشتری پیدا کند تا بتوان راجع به آینده بازارهای مالی صحبت کرد.
گفتنی است اونس جهانی طلا در لحظه نگارش این گزارش روی رقم ۲۴۳۱ دلاری قرار گرفته و افزایش نزدیک به دو دلاری دارد. اونس جهانی نقره با رقم ۲۷ دلار و ۴۶ سنتی در حال معامله است و رشد دو سنتی دارد. هر گرم نقره ۹۹۹ با رقم ۵۳ هزار و ۱۵۰ تومانی عرضه شد و افت ۹۹۰ تومانی دارد.
قیمت سکه امامی در اولین روز هفته با کاهش ۵۴۰ هزار تومانی روی رقم ۴۲ میلیون و ۴۳۰ تومانی معامله شد. قیمت سکه بهار با کاهش ۳۸۵ هزار تومانی روی رقم ۳۸ میلیون و ۷۰ هزار تومانی ایستاد.
شایان ذکر است است نیم سکه با کاهش ۲۵۰ هزار تومانی و ربع سکه با افت ۲۰۰ هزار تومانی به ترتیب با رقم ۲۳ میلیون و ۲۵۰ هزار تومانی و ۱۵ میلیون و ۲۵۰ هزار تومانی معامله شد. سکه گرمی روش شنبه تغییر قیمت نداشت و با رقم هفت میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی معامله شد.
قیمت طلا در اولین روز هفته کاهش داشت. هر مثقال طلای ۱۸ عیار با افت ۱۷۴ هزار تومانی با رقم ۱۵ میلیون و ۲۴۹ هزار تومانی معامله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار با کاهش ۲۵ هزار تومانی روی رقم سه میلیون و ۵۳۶ هزار تومانی ایستاد. قیمت طلای دست دوم نیز با رقم سه میلیون و ۴۸۹ هزار تومانی معامله شد.
حباب سکه روز شنبه روند متوازنی نداشت. حباب سکه امامی ۲۲۶ هزار تومان، نیمسکه ۶۶ هزار تومان، ربع سکه ۱۰۷ هزار تومان کاهش داشت. حباب سکه امامی ۱۴ هزار تومان و سکه گرمی ۴۳هزار تومان رشد کرد.
تحلیل اخبار و رویدادهای اخیر نشان میدهد که احتمال بروز درگیری میان ایران و اسرائیل تا حدی کاهش یافته است. این موضوع میتواند به عنوان یکی از مهمترین نشانهها برای بازگشت قیمت دلار به محدوده پنجم تلقی شود.
نمایندگی ایران در سازمان ملل امروز با تاکید بر در اولویت قرار داشتن برقراری آتشبس پایدار در غزه، اعلام کرد ایران از حق دفاع مشروع خود استفاده میکند؛ اما امیدوار است پاسخ به گونهای باشد که به آتشبس احتمالی در غزه آسیب نرساند. به نظر میرسد این موضع ایران حاکی از این است که ایران تمایل دارد راهحل مسالمتآمیز را در پیش گیرد.
سیگنال مثبت انتخابات آمریکا به بازار ارز
از سوی دیگر، موضوع انتخابات آمریکا در میان است که از دیدگاه کارشناسان اقتصادی بر بازار ارز اثر مستقیم دارد. در نظرسنجیهای انجامشده طی روزهای اخیر کامالا هریس با چهار درصد اختلاف از دونالد ترامپ پیش افتاده است. این موضوع که هریس موافق پیشبرد مذاکره با ایران است بر کاهش انتظارات تورمی و امید برای احیای برجام تاثیر بسزایی میگذارد.
موضوع دیگری که بر ریتم کاهشی قیمت دلار در روز شنبه تاثیر گذاشت مساله عدم رشد جدی قیمت نفت است. این ثبات نسبی در قیمت نفت نشان میدهد تحلیلگران احتمال وقوع جنگ تمامعیار میان ایران و اسرائیل را جدی نمیدانند.
ارسال نظر