|

رتبه بندی در مسیر اجرا | تکلیف نیروهای خرید خدمات مشخص شد

رتبه‌بندی معلمان یکی از مسائل حیاتی است که دولت باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشد. این فرآیند نه تنها به مقطع تحصیلی معلمان پرداخته، بلکه به حقوق و مزایای آن‌ها نیز رسیدگی می‌کند. پس از گذشت ده سال، این طرح در زمان شهید خدمت به اجرا درآمد و هم‌اکنون نیز ادامه دارد.

اقتصاد رتبه بندی در مسیر اجرا | تکلیف نیروهای خرید خدمات مشخص شد

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که از ماه اسفندماه ۱۴۰۱ به بعد، هیچ بدهی برای پرداخت حق التدریس وجود ندارد و اکنون نظم مالی به گونه‌ای در دستگاه برقرار شده است که حق التدریس هر ماه را در پایان همان ماه پرداخت می‌کنیم.

در ادامه، علی فرهادی در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت که در یک دستگاه که کل ثروت آن نیروی انسانی است و ۹۸ درصد از بودجه را حقوق و مزایا تشکیل می‌دهد، نظم مالی به ویژه در امور پرسنلی می‌تواند به عنوان پیشران سایر امور عمل کند.

وی همچنین درباره نحوه تغییرات رویکرد مالی در یکسال گذشته آموزش و پرورش اظهار کرد: از اسفندماه ۱۴۰۱ حق التدریس را بدهکار بودیم و اکنون نه تنها هیچ بدهی نداریم، بلکه نظم مالی در این حوزه چنان شکل گرفته طوری که حق التدریس هر ماه را در پایان همان ماه پرداخت کردیم.

فرهادی افزود: شهریورماه سال گذشته در خصوص نیروهای خرید خدمات در آموزش و پرورش تعهد داده بودند که از به کار گیری آنها خودداری شود که در ازای آن مجوز استخدامی دریافت کردیم.

رتبه بندی معلمان

فرهادی تصریح کرد: اکنون نه تنها یک ریال به نیروی‌های خرید خدمات به استانها بدهکار نیستیم، بلکه برای نظم بخشی به وضعیت آنها نیز اقدام کردیم، به طوریکه به دستور سرپرست وقت ریاست جمهوری، دکتر محمد مخبر، کلیه نیروهای خرید خدمات استان سیستان و بلوچستان مقرر شد که به صورت قرارداد کار معین در سال تحصیلی آینده به کار گرفته شوند.

پیگیری تبدیل وضعیت نیروهای خرید خدمات به کار معین

فرهادی برای سایر نیروهای خرید خدمات که در غیر از استان سیستان و بلوچستان فعالیت می‌کنند نیز اعلام کرد که این رویکرد را دنبال می‌کنیم و برای تبدیل وضعیت آنها نیز اقدام کردیم تا به قرارداد کار معین تبدیل وضعیت شوند.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: رویکرد آموزش و پرورش این است که نیروهای خرید خدمات که بیش از ۱۰ سال است خدمت می‌کنند و به معلمان ماهری تبدیل شده‌اند، با آنها به صورت قراردادکار معین همکاری کند.

وی با اشاره به بیمه تکمیلی معلمان توضیح داد: هزینه بیمه تکمیلی معلمان در فیش حقوقی لحاظ و واریز می‌شود و به هیچ وجه معوق نمی‌شود و همین موضوع موجب خدمات رسانی بهتر به معلمان می‌شود.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در خصوص رتبه‌بندی نیز به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: سال گذشته در همین ایام از میان معلمان شاغل ۵۷۲ هزار نفر معترض به رتبه معلمان بودند و به نوعی تقاضای تجدید نظر در رتبه اعطایی را داشتند. این افراد قبل از پایان اسفند ۱۴۰۲ به اعتراضاتشان رسیدگی شد و بیش از ۳۸۰ هزار نفر از این افراد مطابق قانون افزایش رتبه داشتند و به نوعی پرونده اعتراضات رتبه بندی بسته شد.

وی با بیان اینکه در حوزه رتبه‌بندی چند کار باقی مانده است، تشریح کرد: قبل از پایان سال ۱۴۰۲ احکام رتبه‌بندی بازنشستگان سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ توسط صندوق بازنشستگی صادر شد، اما بخشی از دیون این افراد باقی مانده به این معنی که فرد در سال ۱۴۰۲ یا در ۱۴۰۱ یا در ۱۴۰۰ بازنشسته شده و دیونی باقی مانده؛ که به ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۰ و سال ۱۴۰۱ برمی‌گردد، کارهای آن را به عنوان آخرین مرحله تثبیت نظام رتبه بندی انجام می‌دهیم تا آن هم به زودی پرداخت شود.

فرهادی خاطرنشان کرد: برای تمام بازنشستگان سال ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ تلاش می‌کنیم که کسورات قانونی ناشی از افزایش رتبه ها را پرداخت کنیم و نظام رتبه بندی برای آنها به حالت تثبیت در آید و پرونده آنچه که از رتبه بندی به صورت گذشته باقی مانده بسته شود و از این پس نظام رتبه بندی تابع آیین نامه و شیوه نامه مصوب خواهد بود. به گفته فرهادی در سال ۱۴۰۰ بیش از ۶۰ هزار نفر بازنشسته، در سال ۱۴۰۱، ۵۱ هزار نفر و در سال ۱۴۰۲، ۷۲ هزار فرهنگی بازنشسته شدند.

رتبه‌بندی کام معلمان را شیرین نکرد

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت که در انتخاب مدیران آنچه برای من اصل است، شایسته‌سالاری است. تردید نکنید مدیران من از بین معلمان شایسته و باتجربه خواهند بود. علیرضا کاظمی با بیان اینکه ۱۳ اقدام فوری پس از رأی اعتماد از مجلس انجام خواهم داد، به برخی از این اقدامات اشاره کرد و افزود: از جمله برنامه‌ریزی برای بازگشایی مطلوب مدارس در آغاز سال تحصیلی جدید، پیگیری پرداخت مطالبات فرهنگیان، رفع کسری بودجه، ساماندهی معلمان، شناسایی و جذب بازماندگان، شفاف‌سازی وضعیت صندوق ذخیره، تعیین تکلیف وضعیت نیروهای مختلف وزارتخانه و… مهم‌ترین اقداماتم خواهد بود.

گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که بیشترین دغدغه‌مندی شما در حوزه آموزش و پرورش چیست؟ بیان کرد: تحقق عدالت آموزشی، تأثیر سوابق تحصیلی، نصیب برابر آموزشی، کمبود فضاهای آموزشی، محتوای کتب درسی، اقتصاد آموزش و پرورش و ارتقای جایگاه معلمان و آموزش و پرورش از دیگر دغدغه‌های من در این حوزه است. وی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را نقشه راهی در مسیر آموزش و پرورش دانست و اظهار کرد: در گذشته زیرنظام‌های سند تحول نگاشته شده بود اما چون پشتوانه‌ای نداشت، اجرائی نشد اما اکنون با ابلاغ نقشه راه سند، می‌توان به تحقق و اجرای آن‌ امیدوار بود.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به برنامه هفتم توسعه و اهدافش درخصوص آموزش و پرورش نیز اشاره کرد و افزود: سند تحول، مدرسه را نقطه اتکای دولت و ملت در رشد و پیشرفت کشور و کانون تربیت محله می‌داند.

کاظمی با تأکید مجدد بر اینکه «صدای معلمان خواهم بود» بیان کرد: من آمده‌ام تا جایگاه معلمان را ارتقا دهم، درد آنها را بشنوم و فضای آموزش و پرورش را بهتر از امروز کنم. او درباره تغییرات در بدنه آموزش و پرورش و توقع فرهنگیان در این زمینه گفت: مردم برای تغییرات رأی داده‌اند بنابراین ما هم از این موضوع مستثنا نیستیم. مدیرانم را از بین معلمان باتجربه و شایسته انتخاب خواهم کرد

کاظمی افزود: برای اجرای دیدگاه‌های رئیس‌جمهور باید تغییری در رویه‌ها و فرایندهای غلط داشت. در انتخاب مدیران آنچه برای من اصل است، شایسته‌سالاری است. تردید نکنید مدیران من از بین معلمان شایسته و باتجربه خواهند بود.

گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش به گلایه معلمان درباره تبعیض در نظام پرداخت‌ها اشاره کرد و گفت: گلایه‌ها بحق است. طرح‌های مهمی مثل رتبه‌بندی هم‌ علی‌رغم تغییرات خوبی که در حقوق‌ها داشت، کام معلمان را شیرین نکرد.

وی به نارصایتی معلمان بابت حقوق و دستمزدهای دریافتی نیز اشاره و اظهار کرد: باید تلاش کنیم که هر معلم یک شغل، یک حقوق و یک زندگی باشرافت داشته باشد.

کاظمی درخصوص چالش‌های آموزش و پرورش و تأثیر آن بر سرنوشت فرزندان ایران گفت: نباید کتمان کنیم که چالش‌های موجود در این وزارتخانه بر سرنوشت فرزندانمان تأثیر می‌گذارد. باید برای یک بار هم که شده بگذاریم آموزش و پرورش در صدر بنشیند و دغدغه اصلی نظام شود تا چالش‌های آن برطرف شود. او با تأکید بر اینکه ما مدیون معلمان هستیم گفت: تلاش خواهم کرد تا فضایی امن برای کنشگری مسئولانه معلمان ایجاد شود و این امر را تضمین می‌کنم.

منبع: اندیشه معاصر
کدخبر: 333143

ارسال نظر

 

آخرین اخبار