زمین وزارت دفاع چقدر در بورس فروخته شد؟
مراسم عرضه ملک وزارت دفاع در بورس کالای ایران صبح امروز برگزار شد که در پایان نخستین ملک وزارت دفاع با موفقیت مورد معامله قرار گرفت.
در ابتدای این مراسم که با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار شد، رضا محتشمی پور قائم مقام بورس کالای ایران شهادت دانشمند هستهای و رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران، شهید محسن فخری زاده را تسلیت گفت.
محتشمی پور با بیان آنکه پیشگامی وزارت دفاع در جهت عرضه املاک و اراضی خود در بورس کالا آغاز حرکتی ارزشمند و مثبت برای آشنایی و ترغیب سایر دستگاههای دولتی به شمار میرود، گفت: همراهی و همکاری وزارت دفاع طی هفتههای اخیر، شرایط را برای عرضه نخستین ملک این وزارتخانه بر تابلوی بورس کالا هموار کرد که با انجام نخستین معامله، امیدواریم این عرضهها توسعه یابد و خط راهنمایی برای بهره گیری سایر دستگاهها از این ظرفیت ایجاد شده در بورس کالا باشد.
قائم مقام بورس کالای ایران با بیان اینکه برای عرضه املاک در بورس کالا دو فاز عملیاتی وجود دارد، اظهارکرد: نخستین فاز، تدوین مقررات تا پذیرش کالا است که در این مسیر امکان بروز ابهامهایی وجود دارد که بورس کالا با همراهی عرضهکننده ملک، این بخش را پیش میبرد. فاز دوم نیز به اقدامات پس از پذیرش ملک برمی گردد که در این حوزه، موضوع بازاریابی با همکاری عرضهکننده اهمیت دارد. در واقع اگر شرایطی مهیا شود تا با همراهی عرضه کنندگان، تابلوی املاک و مستغلات بورس کالا به فعالان بازار زمین و مسکن معرفی شود، توسعه معاملات املاک در بورس کالا با سرعت به مراتب بیشتری رقم میخورد.
محتشمی پور در پایان تصریح کرد: در آغاز راهاندازی هر معاملاتی، موانع و کندیهایی بروز میکند که امری طبیعی است اما به مرور و با توجه به اینکه ظرفیت ایجاد شده در بورس کالا، بار تمهیدات اجرایی فروش املاک و اراضی را از روی دوش نهادهای دولتی برمی دارد و یک روند آسان، کوتاه و شفاف را جایگزین مزایدههای طولانی و هزینه بر میکند، در آینده شاهد اقبال به این کانال و بستر جدید معاملاتی املاک خواهیم بود.
ارزش ۲۰۰۰ میلیارد تومانی فروش سالانه املاک وزارت دفاع
در ادامه این مراسم، ایمان عسکری زاده دبیر هیأت اجرای فروش املاک وزارت دفاع با ابراز تسلیت و گرامیداشت شهادت دانشمند هستهای، شهید محسن فخری زاده اعلام کرد که بیشک راه و اهداف آرمانی و علمی شهید محسن فخریزاده ادامه خواهد یافت.
عسکری زاده در ادامه ضمن قدردانی از مجموعه بورس کالا به دلیل همکاری و تلاشهای هفتههای اخیر، گفت: وزارت دفاع سالانه بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان فروش املاک و اراضی دارد که برای تسریع و بهبود فرآیند فروش، نیاز به اتاقی شیشهای و شفاف بورس کالا احساس میشود.
وی با بیان اینکه روند مزایدههای فعلی فروش املاک نیز در سلامت کامل انجام میشود، اما برای تحقق این سلامت معاملاتی، مسیری چند مرحلهای و طولانی طی میشود، گفت: معامله امروز زمین وزارت دفاع در بورس کالا به عنوان پایلوت صورت گرفت و قصد داریم طی هماهنگی با مسؤولان و کمیته مربوطه در وزارت دفاع، میزان عرضههای املاک و اراضی وزارتخانه در بورس کالا را افزایش دهیم.
دبیر هیات اجرای فروش املاک وزارت دفاع ادامه داد: با توجه به وجود نظم و مقررات دقیق در حوزه ارائه مدارک و پذیرش املاک در بورس کالا، نیازمند مهیا کردن یک سری شرایط هستیم که البته زمان بر نیست و طی تعامل با بورس کالا به زودی اجرایی میشود.
احتمال دستور وزیر دفاع برای عرضه کل املاک در بورس کالا
امیر عالمی کارشناس بورس و تأمین مالی وزارت دفاع نیز در ادامه این مراسم گفت: با توجه به آنکه امروز نخستین فروش ملک وزارت دفاع در بورس کالا تجربه شد و وزارت دفاع با فرآیند عرضه املاک در بورس یعنی ارائه مدارک، پذیرش و معامله، آشنا شد به زودی شاهد عرضههای بعدی وزارتخانه در بورس کالا خواهیم بود.
به گفته عالمی امکان دارد که با اعلام مزایای ورود املاک و اراضی وزارت دفاع به بورس کالای ایران از جمله شفافیت بالا و برتریهای زیاد به نسبت مزایدههای سنتی، وزیر محترم دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دستور عرضه کل املاک و اراضی این وزارتخانه در بورس کالا را صادر کند.
ثبت معامله زمین دماوند
امروز رأس ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه ملک وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح واقع در شهرستان دماوند-دشت مشاء به مساحت ٣٦٢٣ مترمربع و با قیمت پیشنهادی ۱۳۰ میلیارد ریال روی تابلوی بورس کالای ایران رفت که این ملک با قیمت پایه به فروش رسید.
بر اساس اطلاعیه بورس کالای ایران، قیمت پایه پیشنهادی این زمین در حالی ۱۳۰ میلیارد ریال اعلام شد که تضمین متقاضیان خرید برای شرکت در حراج مبلغ ۳.۹ میلیارد ریال معادل ۳۹۰ میلیون تومان (۳ درصد قیمت پیشنهادی فروشنده) به صورت واریز وجه نقد یا تودیع ضمانت نامه بانکی در نظر گرفته شده بود.
نوع تسویه این عرضه به صورت نقدی و اعتباری بوده و خریدار به عنوان برنده حراج، ظرف ۱۰ روز کاری بعد از تاریخ انجام معامله فرصت دارد ۴۰ درصد بخش نقدی را به حساب عملیاتی بورس کالا واریز کند.
بر اساس شرایط مندرج در اطلاعیه عرضه این ملک در خصوص مهلت و نحوه تقسیط و وثایق مورد نیاز توسط خریدار، در مرحله دوم نیز برنده حراج باید معادل ۴۰ درصد از ثمن معامله را ظرف مدت حداکثر ۹۰ روز پس از تنظیم مبایعه نامه و همزمان با تحویل ملک به خریدار واریز نماید. در مرحله سوم نیز معادل ۲۰ درصد از ثمن معامله ظرف مدت حداکثر ۱۸۰ روز پس از تنظیم مبایعه نامه و همزمان با انتقال سند مالکیت به نام خریدار باید از سوی برنده حراج به فروشنده پرداخت شود.
سررسید تحویل نیز ۹۰ روز پس از تنظیم مبایعه نامه و ارائه سند تسویه خارج از پایاپای اعلام شده است.
ارسال نظر