|

چه زمانی در ایران خورشید گرفتگی رخ می دهد؟

به اعتقاد کارشناسان حوزه نجوم، ایران در سال ۱۴۰۶ بهترین وضعیت خورشید گرفتگی را تجربه خواهد کرد.

جامعه چه زمانی در ایران خورشید گرفتگی رخ می دهد؟

علی ابراهیمی از فعالان حوزه نجوم در نشست مجازی "همنشینی با خورشید" با اشاره به خورشید گرفتگی امروز پنج شنبه ۲۰ خرداد گفت: این گرفت از کشور کانادا از ساعت حدود ۹ صبح به وقت جهانی آغاز شده است و اوج این گرفت در گریلند است.

وی بهترین خورشید گرفتگی جزیی که در ایران نیز قابل مشاهده است مربوط به خورشید گرفتگی سال ۱۴۰۶ دانست و خاطر نشان کرد: این گرفت خورشید در روز ۱۱ مرداد ماه سال ۱۴۰۶ رخ خواهد داد. این پدیده از کشور امریکا آغاز می‌شود و بعد از عبور از جبل الطارق وارد لیبی و مصر و عربستان خواهد شد.

ابراهیمی با تاکید بر اینکه اوج گرفت خورشید ۱۴۰۶ در مصر دانست و یادآور شد: مدت زمان گرفت در این کشور ۶.۵ دقیقه خواهد بود. علاوه بر آن ۵.۵ دقیقه این گرفت در شهر مکه است.

این فعال حوزه نجوم با اشاره به وضعیت این گرفت در ایران، اظهار کرد: شهرهای جنوب غربی کشور بهترین وضعیت رصد خورشید گرفتگی ۱۴۰۶ را خواهد داشت به گونه‌ای که شهرهای جنوب غربی کشور ۸۰ درصد گرفت را تجربه خواهند کرد.

در این رویداد تصاویر زنده از خورشید گرفتگی امروز پخش شد.

زمان اوج کسوف امروز پنج شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ در ساعت ۱۰ و ۴۲ دقیقه به وقت جهانی است و در ساعت ۱۵ و ۲۳ دقیقه همین روز (به وقت ایران) ماه به وضعیت ماه نو در خواهد آمد و دوره ۲۹.۵ شبانه روزه خود را به گرد زمین کامل می‌کند.

این خورشیدگرفتگی که بیشتر مناطق شمالی کره زمین را شامل می‌شود، متعلق به ساروس (دوره) ۱۴۷ است و بیست و سومین کسوف از ۸۰ خورشیدگرفتگی این ساروس به حساب می‌آید و تا ۶۳۰ کیلومتر پهنای قرارگیری سایه در مناطق شمالی کره زمین خواهد بود و به مدت ۳ دقیقه و ۵۱ ثانیه حداکثر مدت گرفت حلقوی خواهد بود.

 

منبع: ايسنا
کدخبر: 178204

ارسال نظر