|

فعال و برگزارکننده نمایشگاهی در گفتگو با گسترش نیوز مطرح کرد:

بحران جدی استانداردهای نمایشگاهی در ایران

جلالی اظهار داشت: سالن های این سایت بسیار قدیمی و فرسوده هستند و حتما به بازسازی و بهسازی احتیاج دارند. در این زمینه حتما باید سرمایه گذاری اساسی و بزرگی انجام شود تا ما یک سایت مدرن داشته باشیم.

نمایشگاه بحران جدی استانداردهای نمایشگاهی در ایران

امروزه ارتقای ارزش نمایشگاه ها از اهداف اصلی کشورهای در حال توسعه و حتی توسعه یافته است. در این راستا صنعت نمایشگاهی ایران باید مطابق با استانداردهای جهانی و متناسب با جایگاه اقتصادی، علمی، فرهنگی و تاریخی کشورمان در دنیا، فعالیت داشته باشد. اما استانداردهای نمایشگاهی در کشور ما تا چه میزان رعایت می شوند؟ فعالان و متولیان این صنعت تا چه میزان برای رسیدن به استاندارد ها تلاش کرده اند و وضعیت زیرساخت های کشور برای رسیدن به استانداردهای جهانی چگونه است؟

خبرنگار سرویس نمایشگاه گسترش نیوز در همین رابطه گفتگویی را با عبدالکریم جلالی فعال و برگزارکننده نمایشگاهی ترتیب داده و نظر وی را در این خصوص جویا شده است که در ادامه مطالعه خواهید کرد. با گسترش نیوز همراه باشید.

جلالی در ابتدای این گفتگو با اشاره به اینکه ما باید برای استانداردهای نمایشگاهی تفکیک قائل شویم، گفت: در حوزه زیرساخت ها و سایت های نمایشگاهی در کشور ما استانداردهایی مبنی بر ابعاد و ارتفاع سالن ها، تعداد ورود و خروج خدمات و تجهیزاتی که در محل وجود دارد و مواردی از این قبیل تعریف شده است. به جرات می توان گفت که ما در این حوزه ها به تغییرات بنیادین نیاز داریم و به عبارتی می توان گفت که ما در این حوزه با بحران جدی روبرو هستیم.

عبدالکریم-جلالی

وی افزود: سایت نمایشگاهی تهران به عنوان مهم ترین، بزرگترین و تاثیرگذارترین سایت نمایشگاهی کشور، جایگاه واقعی خود را از دست داده است؛ چراکه زیرساخت های لازم در آن ایجاد نشده است. سالن های این سایت بسیار قدیمی و فرسوده هستند و حتما به بازسازی و بهسازی احتیاج دارند. در این زمینه حتما باید سرمایه گذاری اساسی و بزرگی انجام شود تا ما یک سایت مدرن داشته باشیم.

ایرانی کردن استانداردهای جهانی

این برگزار کننده نمایشگاهی در ادامه گفت: در حوزه برگزاری رویدادها نیز ما نیازمند ایرانی کردن استانداردهای جهانی هستیم. بر اساس استانداردهای UFI، در سطح دنیا در رابطه با تعداد بازدیدکنندگان و مشارکت کنندگان خارجی باید محدودیت هایی رعایت شود. اما آیا این موضوع در همه کشورها رعایت می شود؟ به طور حتم که این اتفاق رخ نمی دهد. نکته ای که در این میان وجود دارد این است که ما باید به سمت بهتر شدن و نزدیک شدن به این استانداردها پیش برویم.

لزوم بازتعریف در استانداردهای نمایشگاهی

جلالی خاطرنشان کرد: اگر بازتعریفی در این استانداردها ایجاد کنیم و برای موضوعات و سایت های نمایشگاهی ماموریت های متفاوتی تعریف کنیم الزامی نخواهیم داشت که همه رویدادهای نمایشگاهی تجاری یا بین المللی باشند. ما باید توجه داشته باشیم که برخی از نمایشگاه ها می توانند در زمینه ترویجی و توسعه ای برگزار شوند. امروزه یک نمایشگاه پژوهشی برگزار می شود اما نفرات انتظار یک دستاورد تجاری دارند. به عبارتی می توان گفت ما انتظار داریم که در حین برگزاری یک رویداد که قرار است توانمندی های پژوهشی و علمی کشور را معرفی کند به تعدد امضای قرارداد های تجاری برسیم. در حوزه برگزاری رویدادها نیازمند این هستیم که به یک چارچوب منطقی و اصولی برسیم.

این فعال نمایشگاهی تصریح کرد: در حوزه بازدیدکنندگان و مشارکت کنندگان به عنوان یکی از ارکان اصلی برگزاری نمایشگاه ها باید در خصوص استاندردهای حوزه های ارائه خدمات و آموزش بازتعریف داشته باشیم. ما باید بتوانیم با مباحث آموزشی به بهبود کیفیت ارتباط دوگانه بازدیدکنندگان و مشارکت کنندگان در رویدادها کمک کنیم. این موضوع قطعا در بهبود کیفیت برگزاری رویدادها و همچنین اثربخشی در توسعه اقتصادی کشور تاثیر مستقیم خواهد داشت.

استانداردسازی در حوزه خدمات نمایشگاهی

جلالی در بخش پایانی صحبت های خود به استانداردسازی در حوزه خدمات نمایشگاهی اشاره کرد و گفت: مهمترین رکن حوزه خدمات نمایشگاهی، مباحث مربوط به غرفه سازی و تبلیغات است. به نظر می رسد این بخش نیز نیاز به یک تصمیم جدی برای بروزرسانی دارد. مهم ترین نیروها و پر اشتغال ترین بخش صنعت نمایشگاهی خدمات نمایشگاهی مخصوصا قسمت غرفه سازی است. به نظر می رسد ما باید مرز مشخصی در حوزه خدمات داشته باشیم. بازتوانی نیروهای این حوزه و همچنین افزایش فعالیت ها و به روزکردن نحوه فعالیت آن ها نیز از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

کدخبر: 181944 سهیل فرزین

ارسال نظر