توقف در توسعه خط آهن تهران-مشهد
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ورود ۲۱۳ واگن ساخت ایران یا بازسازی شده به شبکه ریلی طی ۵ ماه ابتدایی امسال، گفت: پروژه برقیسازی راهآهن تهران-مشهد به خاطر عدم صدور ضمانتنامه از سوی فاینانسر چینی متوقف شده است.
گسترشنیوز: سعید رسولی با یادآوری اینکه در حوزه فنی و امور زیربنایی چند پروژه مهم به ترتیب احداث خط دوم مسیر سیستان_اصفهان به طول ۴۷ کیلومتر، یزدگرد-نظرآباد ۳۷ کیلومتر، نظر آباد-شمسی ۵۴ کیلومتر و شمسی- میبد ارژنگ به طول ۴۶ کیلومتر طی هفته جاری افتتاح میشود، اظهار کرد: احداث مرکز CTC یزد با اعتبار ۲.۵ میلیارد تومان، خرید و نصب و راهاندازی پارتی لاین در ۴۷ ایستگاه، نصب سیستم توزین ایستگاه خواف نیز در همین هفته رونمایی میشود.
وی با یادآوری اینکه احداث ۵۹ کیلومتر احداث خطوط آنتنی در دستور کار سال ۹۸ قرار دارد که در صورت احداث این خطوط و اتصال مراکز تولید بار به شبکه ریلی شاهد افزایش سهم حمل ریلی خواهیم بود، افزود: از ابتدای امسال تا پایان مردادماه ۲۱۳ دستگاه انواع واگن ۱۰۰ درصد تولید یا بازسازی در داخل کشور به شبکه ریلی وارد شده که این میزان ۶۰درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.
وی با بیان اینکه مرکز تعمیر لکوموتیو باری در گار مانوری قم، مرکز تعمیرات لکوموتیو در مشهد و مرکز جدید سوخت رسانی در مشهد آماده بهرهبرداری است به نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: در اردیبهشت ماه امسال کارگروه مشترکی با وزارت صنعت تشکیل شده تا ضمن شناسایی تمام ظرفیت تولید قطعات مورد نیاز، از توان داخل برای تولید نیاز داخل حمایت میکنیم.
مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران با اشاره به تحقق شعار سال در راه آهن، اظهار کرد: حمایت از ساخت بلوک سیلندر لکوموتیو، تولید چرخ مونوبلوک و تولید قطعه مرکزی سوزن طی همین ۵ ماهه نخست سال انجام شده است.
راه آهن طی همین مدت نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴.۸ درصد در بخش مسافری رشد و یک صدم درصد در بخش باری کاهش داشته است.
رسولی همچنین با بیان اینکه شرکت قطارهای حومهای که مصوبه آن نیز صادر شده در آستانه تاسیس بوده و ساختمانی برای آن در نظر گرفته شده که هم اکنون در حال تجهیز است، افزود: مقرر شد ساخت و بهرهبرداری مراکز لجستیک راهآهن با سرمایهگذاری بخش غیر دولتی انجام شود. در همین راستا مذاکرات دو جانبهای با استانداریها برای جانمایی مراکز بر اساس آمایش سرزمینی صورت گرفته است. بندر خشک آپرین بیشترین میزان پیشرفت مراکز لجستیک را داشته است و مراکز لجستیک اصفهان، فارس و خوزستان به خوبی مراتب پیشرفت را طی میکنند.
وی به اقدامات انجام شده از قبل تبصره ۱۸ قانون بودجه اشاره و تصریح کرد: گفت: با استفاده از این تبصره تفاهمنامهای بین وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان بنامه و بودجه به امضا رسید و مقرر شد ۹۷۴ دستگاه انواع لکوموتیو، واگن باری و مسافری و خودکشش در داخل کشور تولید شود که تا کنون چند واگن از این طرح تحویل گرفته شده است.
وی افزود: اعتبار اولیه در ابتدای امسال از سوی دولت ابلاغ شده و ۵۴۰ میلیارد تومان نیز از امضا قرارداد با دو بانک عامل تامین شده است و قرارداد عاملیتی با دو بانک دیگر برای تامین اعتبار ۱۰۰۰میلییارد تومانی در شرف امضا قرار دارد و فقط سهم ۲۰ درصدی خریدار باید تامین شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بهرهمندی راهآهن از ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید نیز گفت: تاکنون ۳۹۰۰ دستگاه انواع واگن در سامانه ماده ۱۲ به ثبت رسیده است و بالزپرداخت سود سرمایهگذاری برای تولید ۱۰۰۰ واگن در مرحله پرداخت قرار دارد. چنین اقدامی باعث افزایش و اقتصادی شدن سرمایهگذاری در حملونقل ریلی میشود.
رسولی درباره آتشسوزی واگنهای فرسوده در ایستگاه رودشور گفت: این منطقه محل دپوی واگنهای اسقاطی و از رده خارج است و برای استفاده و بازیافت به کارخانجات ذوبآهن منتقل میشوند. دیروز به علتی نامعلوم ۳۶ واگن به طورکامل و ۳۱ دستگاه نیمه کامل سوخته است گفت: دلایل وقوع این آتشسوزی در دست بررسی است.
وی یادآور شد: پروژه برقیسازی راهآهن تهران-مشهد به خاطر عدم صدور ضمانتنامه از سوی فاینانسر چینی متوقف شده است. همچنین مسائل قانونی پروژه راهآهن سریعالسیر تهران-قم-اصفهان حل و فصل و مقرر شد سازمان برنامه و وزارت راه به اتفاق گزارشی تهیه کنند. این پروژه متوقف نیست و عملیات زیرسازی در فاصله قم تا اصفهان و همچنین تهران تا قم به صورت محدود انجام شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به امضا توافقنامه پروژه مشترک تولید ۶۰۰۰ واگن با همکاری ایران و روسیه که سال گذشته منعقد شد، نیز گفت: به دلیل تحریمها و مشکلات مربوط به ارز، این پروژه نیز متوقف شده است.
منبع: تسنیم
ارسال نظر