|

واگذاری بندر چابهار به روسیه حقیقت دارد؟

عضو هیأت رئیسه کمیسیون عمران مجلس، گفت: ایران از فعالیت اقتصادی روسیه و انتقال کالا از مسیر بندر چابهار استقبال می‌کند، اما واگذاری بندر چابهار به روسیه شایعه است.

گسترش‌نیوز : «علیم یارمحمدی» روز شنبه در واکنش به اظهارات مطرح شده مبنی بر خروج هند از بحث سرمایه‌گذاری در بندر چابهار و واگذاری آن به روسیه، گفت: موضوع خروج هند از سرمایه‌گذاری در بندر چابهار کذب و شایعه است و قطعا دو طرف به تعهدات خود در این عرصه عمل خواهند کرد.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: البته ایران از فعالیت اقتصادی روسیه و انتقال کالا از مسیر بندر چابهار استقبال می‌کند، زیرا این مسئله منافع اقتصادی زیادی برای ما دارد، اما این مسئله به معنای جایگزین کردن سرمایه‌گذاران فعلی با سرمایه‌گذاران جدید نیست.

وی با بیان این که روسیه در شرایط کنونی به دنبال انتقال کالا از طریق بندر چابهار به کشورهای منطقه و فرامنطقه‌ای است، اظهارکرد: روسیه به خوبی از اهمیت جغرافیایی و ژئوپلتیکی بندر چابهاررا درک می‌کند و از این رو به دنبال بهره گیری از ظرفیت‌های این بندر اقیانوسی برای انتقال کالاهای خود است.

عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: همانطور که در رسانه‌ها مطرح شده، روسیه به دنبال بهره گیری از ظرفیتهای بندر چابهار برای انتقال کالا به کشورهایی مانند هند است. جمهوری اسلامی ایران هم از همکاری اقتصادی با تمام کشورها از جمله روسیه استقبال می‌کند.

یارمحمدی ادامه داد: بندر چابهار ظرفیت بسیاری خوبی برای سرمایه‌گذاری موردی پیش روی کشورهای خارجی گذاشته است، البته در شرایط کنونی برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای مانند هند، چین و افغانستان در این بخش ورود کرده اند، روسیه هم می‌تواند به صورت موردی در این مسیر حرکت کند.

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: البته بهره‌گیری کشوری مانند روسیه از بندر چابهار برای انتقال کالاهای خود مستلزم تکمیل راه آهن شمال به جنوب است که این مسئله نیز باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

میلوشکین سرگی روز پنجشنبه در بازدید از امکانات و زیرساخت‌های بندر چابهار اظهارکرد: بندر چابهار در اتصال بنادر حاشیه دریای خزر به اقیانوس هند نقش مهمی دارد و روسیه از انتقال کالا از این بندر استفاده می‌کند.

وی بیان کرد: سرمایه‌گذاری در زمینه ایجاد و ساخت پایانه اختصاصی از قبیل پایانه اختصاصی کانتینر و فله مایع در بندر شهید بهشتی از برنامه‌های دولت روسیه است.

به گفته مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی آستراخان روسیه، چابهار زیرساخت‌های خوبی در زمینه ترانزیت کالا دارد و می‌تواند نقش مهمی در توسعه روابط کشورهای مختلف همسایه آبی و خاکی ایران داشته باشد.

مدیر کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان نیز با معرفی ظرفیت‌ها، زیرساخت‌های ایجاد شده، تخفیف‌ها و تشویق‌ها برای صاحبان کالا و سرمایه‌گذاران در بندر تأکید کرد: هیچ محدودیتی برای سرمایه‌گذاری و انتقال کالا از طریق بندر چابهار برای صاحبان کالا و سرمایه‌گذاران روس وجود ندارد.

بهروز آقایی افزود: بندرچابهار با توجه به موقعیت راهبردی متصل به آب‌های آزاد می‌تواند کشورهای آسیای میانه را به اقیانوس هند وصل کند.

منبع: ایرنا

کدخبر: 61912

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین