|

احتمال پرداخت مابه‌التفاوت رتبه‌بندی معلمان قوت گرفت

معلمان در انتظار پرداخت مابه‌التفاوت رتبه‌بندی از مهرماه هستند.

وزیر آموزش و پرورش وعده پرداخت مابه‌التفاوت رتبه‌بندی از مهرماه را داده بود. معلمان می‌گویند: امیدواریم با تامین اعتبار، این معوقات با حقوق دی‌ماه پرداخت شود.

احتمال پرداخت حقوق معوق معلمان قوت می‌گیرد

این در حالیست که شورای نگهبان در ارتباط با بودجه رتبه‌بندی اشکالاتی مطرح کرده است؛ دولت در نامه‌ای به شورای نگهبان، اعتبار این طرح را مشخص کرده است.

به گفته‌ی رئیس کمیسیون آموزش مجلس، دولت برای تامین بودجه ۶ ماهه دوم سال، در نامه‌ای به شورای نگهبان، بودجه ۱۲ هزار و پانصد میلیارد تومانی را تعیین کرد. حالا با حل شدن مشکل بودجه، احتمال پرداخت معوقات معلمان قوت می‌گیرد و احتمالاً در هفته‌های آتی این پرداخت صورت خواهد گرفت.

رتبه بندی معلمان تا پایان سال کامل اجرا می‌شود؟

 رتبه بندی معلمان از شهریور امسال آغاز شده است؛ اقدامی که به‌گفته رئیس کمیسیون آموزش مجلس تا پایان سال۱۴۰۰ باید به پایان برسد. ماجرای لایحه رتبه‌بندی معلمان به سند تحول بنیادین و اجرای آن در وزارت آموزش و پرورش برمی‌گردد و امسال بعد از اما و اگرهای فراوان، رتبه‌بندی معلمان آغاز شده است. این طرح با هدف بهبود سطح معیشتی معلمان و همچنین ارتقای شایستگی حرفه‌ای معلمان مطرح شده و انتظار می‌رود متضمن بهبود کیفیت آموزشی دانش‌آموزان هم باشد.

براساس این طرح، رتبه‌بندی‌های ۵گانه‌ای برای معلمان درنظر گرفته شده است. آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم، استاد معلم تقسیم‌بندی‌های این طرح است و اولویت مهم برای قرار گرفتن هر معلم در هریک از این رتبه‌ها، ۴ تا ۵سال است؛ معلمان از بدو ورود به نظام آموزش و پرورش عنوان آموزشیار را دریافت می‌کنند و بعد از حداکثر ۲۲سال به رتبه استاد معلم می‌رسند.

بزرگ‌ترین مانعی که تا‌کنون برای اجرای این طرح پیش پای آموزش و پرورش بوده، تامین مالی این طرح و نبود بودجه کافی برای آن است.

هیأت‌های ممیزی شهرستان و استان، از ارکان مهم اجرای طرح  رتبه بندی معلمان هستند که به‌گفته وزیر آموزش و پرورش به‌محض تصویب آیین‌نامه، این هیأت‌ها تشکیل خواهد شد. نوری می‌گوید: «برای سال آینده و در لایحه بودجه ۲۵هزار میلیارد تومان برای رتبه‌بندی معلمان پیش‌بینی شده است. در حوزه کارکنان اداری، یک عده از همکاران ما آموزشی و یک عده اداری صرف هستند که تعداد اداری‌ها که مشمول رتبه‌بندی نمی‌شوند بسیار کم است و شاید به حدود ۱۰هزار نفر برسد.»

منابع مالی رتبه بندی معلمان نامشخص است

به‌گفته کارشناسان، به‌رغم تأکید مجلس برای اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان، به‌دلیل نبود تامین مالی کافی و تامین اعتبار از منابع متفرقه، اجرای طرح رتبه‌بندی چالش‌های تازه‌ای برای آموزش و پرورش در پی‌ خواهد داشت. «شهرام جمالی» معلم و کارشناس آموزش و پرورش این موضوع را اینگونه توضیح می‌دهد: «دولت ماهیت بودجه رتبه‌بندی و نحوه اختصاص آن را با بودجه‌هایی نظیر حق‌التدریس معلمان یا پاداش پایان خدمت بازنشستگان یکسان دیده است که یعنی هر وقت بودجه آن تأمین شد، پرداخت می‌کند. درحالی‌که بودجه رتبه‌بندی باید به‌صورت ماهانه و همراه با حقوق و مزایا پرداخت شود که به‌نظر می‌رسد کمیسیون تلفیق بودجه مجلس هنگام بررسی بودجه آموزش‌وپرورش باید نسبت به رفع ابهام و تعیین تکلیف این موضوع اقدام کند.»

 

منبع: همشهری
کدخبر: 233218

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین