|

بازگشت دروس عمومی به کنکور | تغییرات بزرگی در راه است

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: طبق قانون، نمی‌توانیم در مورد کنکور سال ۱۴۰۴ تغییری اعمال کنیم، مگر اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه جدیدی در این زمینه داشته باشد.

آموزشی

«احسان عظیمی‌راد»، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره پیشنهادات این کمیسیون برای اصلاح مصوبه تأثیر قطعی معدل در کنکور گفت: جلسه کمیسیون آموزش در روز یکشنبه، ۲۷ آبان، به بررسی اصلاح این مصوبه اختصاص داشت و موضوعات مختلفی در این زمینه مطرح شد. بنا به درخواست رئیس‌جمهور که رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز هست، از وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش و سازمان ملی سنجش خواسته شد تا نتایج بررسی‌ها و پیشنهادات خود را درباره این موضوع اعلام کنند. همچنین، اعضایی از شورای عالی انقلاب فرهنگی، مرکز سنجش و ارزشیابی وزارت آموزش و پرورش و مرکز پژوهش‌های مجلس به‌عنوان مهمان در این جلسه حضور داشتند.

وی ادامه داد: در این جلسه ایرادات مصوبه تأثیر قطعی معدل کاملا تشریح و به بحث گذاشته شد و مرکز پژوهش‌های مجلس نیز گزارش مفصلی را در باب عدالت آموزشی ارائه کرد که خلأها و کمبودهای جدی و مشکلات اساسی اجرای این مصوبه را بیان می‌کرد. بنا بر این گزارش، این مصوبه نتوانسته عدالت آموزشی را به‌معنای واقعی محقق کند. از سوی دیگر، استرس زیادی برای دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان ایجاد شده و چون زیرساخت‌های اجرایی در آموزش و پرورش مهیا نبوده، در این دو سال نتوانسته آنچه را که شاید هدف غایی و آرمانی مصوبه تاثیر قطعی معدل بوده در اجرا محقق کند.

عظیمی راد توضیح داد: نظر اعضای کمیسیون بر این بود که مصوبه در اصل باید لغو شود، اما اراده شورای عالی انقلاب فرهنگی بر لغو نیست و رییس جمهور نیز دستور بررسی مجدد داده‌اند. از طرفی هم دبیرخانه شورا مکررا اعلام می‌کند که مصوبه را لغو نمی‌کنند، اما اصلاح را انجام می‌دهند.بنابراین از آن‌جا که قرار شد نظر کمیسیون حکم یک پیشنهاد به شورای عالی انقلاب فرهنگی را داشته باشد، در نهایت تصویب شد که پیشنهاد کمیسیون به شورا این باشد که اولاً تأثیر قطعی معدل صرفاً برای پایه دوازدهم و با تأثیر ۴۰ درصد (و نه ۶۰ درصد) باشد، در ثانی تأثیر پایه یازدهم مثبت باشد و پایه دهم نیز حذف شود.

کنکور-سراسری-1

بازگشت دروس عمومی به کنکور در صورت تصویب شورای انقلاب فرهنگی

عظیمی راد در ادامه به سایر مصوبات کمیسیون آموزش اشاره کرد و گفت: پیشنهاد دیگر کمیسیون این بود که دروس عمومی به منابع کنکور سراسری اضافه شوند، زیرا دروس عمومی می‌توانند به برخی از دانش آموزان کمک کنند؛ یعنی ممکن است خیلی از دانش‌آموزان نتوانند دروس تخصصی را خوب و کامل یاد بگیرند یا در حوزه تست‌زنی موفق باشند، اما می‌توانند در دروس عمومی موفق ظاهر شوند.ما باید در جهت افزایش عدالت در کنکور این امکان را برای دانش‌آموزانی که در زمینه دروس عمومی مهارت بیشتری دارند را فراهم کنیم تا از این درس‌ها استفاده کنند و رتبه خود را بهبود بخشند، زیرا کسانی که در زمینه دروس تخصصی مهارت دارند و افردی که در هر دو زمینه ماهر هستند به‌هرحال نفع و استفاده خود را خواهند برد.

ضرورت ایجاد ضریب محرومیت برای داوطلبان مناطق محروم

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس تصریح کرد: پیشنهاد آخری که به‌عنوان پیشنهاد پنجم مطرح و تصویب شد و به شورا نیز ارائه خواهد گردید ایجاد یک ضریب محرومیت برای مناطق محروم بود. درحال حاضر داوطلبان کنکور بر اساس سهمیه‌های مناطق ۱ ،۲ و ۳ ارزیابی می‌شوند، درحالی‌ که در این مناطق، متأسفانه مدارس، مجموعه‌ها و مناطقی داریم که با یکدیگر برابر نیستند؛ یعنی در شهری مانند تهران که همه دانش‌آموزان جزء منطقه ۱ محسوب می‌شوند، مدارس آسیب‌پذیری داریم که از نظر امکانات و کمبودها باید در مناطق دیگری باشند تا بتوانند با بچه‌های غنی‌تر رقابت کنند.

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس افزود: این پیشنهادات پنجگانه به شورای انقلاب فرهنگی ارائه می‌شود تا برای بررسی نهایی در خصوص تاثیر قطعی معدل در دستور کار این شورا قرار گیرند. این پیشنهادها مربوط به سال ۱۴۰۵ و بعد از آن هستند و طبق قانون نمی‌توانیم در مورد سال ۱۴۰۴ تغییری اعمال کنیم، مگر اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی خود مصوبه‌ای داشته باشد.

امکان دو بار ترمیم معدل برای داوطلبان کنکور ۱۴۰۴

وی تصریح کرد: اما یکی از موضوعاتی که برای ۱۴۰۴ پیشنهاد کردیم و مصوب شد، دادن فرصت دو بار ترمیم بود که این پیشنهاد هم برای کنکور امسال و هم کنکور سال‌های ۱۴۰۵ به بعد مطرح شده است، اما داوطلبان کنکور سال ۱۴۰۴ به دنبال این هستند که تأثیر معدل پایه یازدهم برایشان مثبت ارزیابی شود و این در اختیار کمیسیون نیست.

عظیمی‌راد گفت: ما این موضوع را در جلسه هم مطرح کردیم اما نظر آموزش پرورش و شورای عالی این بود که این موضوع از لحاظ قانونی برای امسال و کنکور ۱۴۰۴ امکان‌پذیر نیست و زمان آن گذشته است. چون این ادعا مطرح شد، ما مصوبه دیگری در این زمینه نداشتیم وفقط بحث امکان دو مرتبه ترمیم را تصویب کردیم که به شورا پیشنهاد می‌کنیم.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: آن‌چه که مهم است و آن را در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، با حضور رییس کمیسیون و رییس محترم مجلس، نیز مطرح خواهیم کرد این است که در جلسه شورا با موضوع تصویب پیشنهادات برای کنکور ۱۴۰۵، برای داوطلبان آزمون ۱۴۰۴ نیز فکری کنند تا دانش‌آموزان کمترین آسیب را ببینند. مثبت کردن تأثیر دروس پایه یازدهم یکی از اقداماتی است که می‌توان برای کمک به آنان انجام داد که امیدواریم این اتفاق بیفتد.

منبع: ایلنا
کدخبر: 341390

ارسال نظر

 

آخرین اخبار