رئیس مرکز اصناف و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد
پیشرفت ۱۰ درصدی ادغام اتحادیهها
رئیس مرکز اصناف و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت: گفت تا امروز تنها ۱۰ درصد اتحادیههای تعیینشده، ادغامشدهاند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری گسترش ، مدتی است که اتاق اصناف ایران در راستای چابک سازی اتحادیهها و افزایش قدرت، کارایی و نظم و هماهنگی اتحادیههای صنفی طرح ادغام اتحادیهها را دنبال میکند.
با توجه به کثرت بیشازحد اتحادیهها در شهرهای بزرگ و تعداد کم واحدهای صنفی در شهرهای کوچک، کارشناسان، ادغام اتحادیهها را تأیید میکنند اما در اجرای این طرح، شاهد ادغام برخی اتحادیههای ناهمگن، نگرانیهای اصناف از سرنوشت صنف خود و درنهایت مقاومت اعضای اتحادیهها هستیم. البته این مقاومتهای صنفی تنها به علت تصمیمات قانونی و ادغام ناهمگنها شکل نمیگیرد بلکه فرهنگ رایج در میان اعضای اتحادیهها بهویژه در میان اعضای هیات رئیسه، مقاومتهایی را رقم میزند.
اینگونه میشود که باوجود همتهای بسیاری که از سوی اتاق اصناف ایران شاهد بودیم، تنها ۱۰ درصد اتحادیههایی که باید ادغام شوند، مورد ادغام قرارگرفتهاند. ادغام ناهمگنها در شهرهای کوچک موجب نگرانیهایی شده است و این مقاومتها را افزایش داده است بااینحال مسئولان معتقدند؛ ادغام ناهمگنها و تشکیل یک اتحادیه قدرتمند بهتر از ادغام نشدن و داشتن چند اتحادیه ضعیف است.
سید علی امانت، رئیس مرکز اصناف و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش با اعلام این خبر که تا امروز تنها ۱۰ درصد اتحادیههای تعیینشده، ادغامشدهاند، اظهار کرد: طرح ادغام اتحادیهها بر اساس یک ضرورت انجام میشود.
وی افزود: ادغام اتحادیهها مبانی قانونی دارد. یکی از مبانی آن این است که اعضای یک اتحادیه به حدنصاب قانونی نرسیده باشند. قانونگذار از سال ۹۲ گفته است که این دسته از اتحادیهها باید ادغام شوند که این قانون با کمی تأخیر، هماکنون در حال اجرا است.
امانت تصریح کرد: مبنای دیگر این ادغامها به همگن بودن اتحادیهها اشاره دارد. بهعبارتدیگر، در ادغام اتحادیهها ملزم به انتخاب دو اتحادیه همگن هستیم. همانطور که میدانید، بهمرور زمان و در جریان تشکیل اتحادیهها، بسیاری از آنها که تمایل به استقلال داشتند، اتحادیه جداگانهای ایجاد کردهاند. ازاینرو شاهد تعدد بیشاز اندازه اتحادیهها هستیم. بهعنوانمثال در تهران شاهد چهار اتحادیه، گوشت گاوی، گوسفندی، ماهی و مرغ هستیم که همه با هم میتوانند یک اتحادیه واحد داشته باشند.
وی گفت: در شهرهای بزرگ این امکان وجود دارد که مجموعه اتحادیههای همگن با هم ادغام شوند چراکه تعداد واحدهای صنفی بهاندازه کافی وجود دارد. باوجوداین، در شهرهای کوچک به علت اینکه تعداد واحدهای صنفی زیر حد مجاز است، گاهی مجبور شدهاند که اتحادیههای ناهمگن را با هم ادغام کنند و چارهای جز این نیست.
رئیس مرکز اصناف و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین درباره علت عدم پیشرفت سریع ادغام اتحادیهها بیان کرد: در جریان اجرا به خاطر اینکه با انتخابات روبرو شدیم، این امر با تأخیرهایی مواجه شد. این احتیاط از آنرو بود که تنشهای غیر صنفی که در حاشیه انتخابات صورت میگیرد بر ادغامها تأثیر نگذارد.
امانت خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، گاهی موانعی به وجود میآید که باید بهطور موردی رفع کنیم. از اینرو امروز کمتر از ۱۰ درصد ادغامهای لازم انجام شده است که بهمرور زمان سرعت خواهد گرفت. مسئولان استانی باید نسبت به اهمیت این طرح توجیه شوند تا همکاری بیشتری کنند. علاوه بر این، افراد ذینفع نیز بایدبه این آگاهی دست پیدا کنند داشتن یک اتحادیه قدرتمند و بدون تداخل صنفی، برای فعالان صنفی و مصرفکنندگان بسیار بهتر از اتحادیهای ضعیف است.
ارسال نظر