افت قیمت دلار ادامهدار میشود؟
دلار به کمترین قیمت از تاریخ چهارم مهرماه رسید. روز شنبه اسکناس آمریکایی دومین افت متوالی را تجربه کرد و با ۲۰۰تومان نزول به بهای ۲۷هزار و ۷۰۰تومان رسید. به گفته فعالان، با انتشار خبر لغو برخی از تحریمها، نگاه معاملهگران ارزی درباره آینده مذاکرات هستهای تا حدی تغییر کرد و همین موضوع باعث شد فروشندگان ارزی بیشتر شوند.
به گزارش پایگاه خبری مثلث آنلاین: قیمت دلار به کمترین قیمت از تاریخ چهارم مهرماه رسید. روز شنبه قیمت دلار دومین افت متوالی را تجربه کرد و با ۲۰۰تومان نزول به بهای ۲۷هزار و ۷۰۰تومان رسید.
به گفته فعالان، با انتشار خبر لغو برخی از تحریمها، نگاه معاملهگران ارزی درباره آینده مذاکرات هستهای تا حدی تغییر کرد و همین موضوع باعث شد فروشندگان ارزی بیشتر شوند. بورسبازان نیز طی معاملات این روز با اثرپذیری از افت قیمت دلار و احتمال دادن به کاهش ریسکهای سیاسی با رفع تحریم برخی اشخاص، به شناسایی سود پرداختند تا اولین افت شاخص کل سهام در پاییز ثبت شود.
عباس آرگون، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران عقیده دارد بازار دلار به عرضه و تقاضا بستگی دارد و سرکوب و کنترل قیمت دلار راه به جایی نمیبرد.
آرگون در رابطه با راهکار کاهش قیمت دلار گفت: اگر بخواهیم نرخ ارز پایین بیاید، از سویی باید برای تحریمها و محدودیتها چارهای پیدا کنیم تا با افزایش عرضه، قیمت کاهش پیدا کند و از سوی دیگر با برطرف کردن مشکلات زیرساختی اقتصاد ایران مانند تورم، افزایش قیمت ارز را نیز مانند دیگر بازارها کند کنیم. در غیر این صورت و با دستور و اجبار قطعا راه به جایی نخواهیم برد.
رضا زنگویی، کارشناس اقتصادی عقیده دارد قیمت دلار به مذاکرت وین، بحث FATF و سیاستهای پولی بستگی دارد و باید فعلا منتظر حل این موضوعات باشیم.
به گفته فعالان، یکی از عواملی که زمینهساز ادامه فروش معاملهگران در روز شنبه شد، لغو برخی از تحریمها از سوی آمریکا بود. جمعه بعدازظهر اعلام شد که پایگاه وزارت خزانهداری آمریکا، شماری از شرکتهایی را که پیشتر به دلیل ارتباط با ایران مورد تحریم قرار گرفته بودند از فهرست تحریمها خارج کرده است.
این خبر برای معاملهگران ارزی بیانگر این بود که آمریکا سیگنال مثبتی به ایران برای شروع مذاکرات ارسال کرده است. البته سخنگوی وزارت امور خارجه نیز اعلام کرد که این آمریکاست که میخواهد به اتاق مذاکرات بازگردد؛ پس نیازمند کلید ورود است. برداشت معاملهگران از این صحبتها آن بود که ایران برای شروع مذاکرات خواستار امتیازات بیشتری است و لغو تحریم چند شرکت کوچک برای برگشت به مذاکرات کافی نیست.
البته قبلتر وزیر امورخارجه اعلام کرده بود که به زودی جمعبندی نهایی درباره مذاکرات قبلی ایجاد خواهد شد و به دنبال آن، زمان مذاکرات تازه اعلام خواهد شد. در این شرایط، به نظر میرسد نگاه معامله گران ارزی درباره آینده مذاکرات تا حدی تغییر کرده است و همین عامل موجب شده است که فروشندگان بیشتری در بازار حضور پیدا کنند. عامل دیگری که در ابتدای هفته فضای بازار ارز را تحت تاثیر قرار داد، آغاز به کار رئیس کل جدید بانک مرکزی بود. برخی معاملهگران انتظار داشتند با آغاز به کار صالحآبادی، عرضه ارز افزایش پیدا کند. این گروه به همین دلیل، انتظار افت قیمت دلار را داشتند و در نتیجه، تصمیم گرفتند که در موقعیت فروش قرار بگیرند.
برخی فعالان عنوان کردند که بازارساز نیز در روز شنبه یک نشانه کاهشی به بازار ارسال کرد. صرافیهای بانکی در ابتدای هفته نرخ فروش دلار خود را ۲۷ هزار و ۲۵۰ تومان تعیین کردند که ۴۵۰ تومان کمتر از روز چهارشنبه بود. اگر قرار باشد بازارساز با همین سرعت قیمت فروش دلار را پایین بیاورد، احتمال دارد که در روز جاری، قیمت دلار در انتهای کانال ۲۶ هزار تومانی قرار بگیرد.
برخی از معاملهگران اعتقاد دارند که افت روزهای اخیر قیمت دلار هیجانی است و با آرام شدن جو مذاکراتی، اسکناس آمریکایی به مسیر افزایشی بازخواهد گشت. این گروه اعتقاد دارند که بین ایران و طرفهای غربی موضوعاتی وجود دارد که به راحتی قابل حل نیست. در واقع گروه یاد شده باور دارند حتی با شروع مذاکره، لغو تحریمها به سرعت صورت نخواهد گرفت.
ارسال نظر