|

قیمت گوشت و مرغ در بازار دوباره افزایشی شد

قیمت گوشت که یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های بخش تامین و مصرف‌کننده است این روز‌ها با نوسان رو به رو شده است.

اصناف قیمت گوشت و مرغ در بازار دوباره افزایشی شد

طی هفته‌های اخیر قیمت محصولات پروتئینی از جمله مرغ، گوشت و تخم‌مرغ با نوساناتی در بازار رو به رو شد که این امر تامین مایحتاج خانوار را دچار مشکل کرد.

در هفته گذشته ستاد تنظیم بازار قیمت مصوب برخی محصولات پروتئینی از جمله مرغ، گوشت و تخم‌مرغ را اعلام کرد که تولیدکنندگان به سبب افزایش هزینه‌های تولید به نرخ‌های اعلام شده اعتراضاتی دارند و معتقدند سنخیتی میان هزینه‌های تولید و نرخ مصوب وجود ندارد.

ناگفته نماند در شرایط فعلی اقتصاد و شیوع ویروس کرونا که بسیاری از کسب و کارها دچار مشکل شده است، افراد بیش از پیش در تامین مایحتاج خود به سبب نوسان قیمت‌ها دچار مشکل شدند که انتظار می‌رود دولتمردان برای رفع بحران تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان چاره‌ای بیندیشند تا با استمرار تولید همانند گذشته، در تامین نیاز داخل به کشورهای بیگانه وابسته نشویم.

شب گذشته نیز علی مویدی دبیر تاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بر اهتمام این نهاد برای بهذصفر رساندن قاچاق دام خبر داد و گرانی گوشت را تقریبا بی‌تاثیر از قاچاق این محصول دانست.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می‌رویم تا از دلایل گرانی محصولات پروتئینی سبد خانوار و راهکارهای تعدیل قیمت در بازار با خبر شویم:

سو استفاده مغازه داران علت اصلی گرانی گوشت

منصور پوریان رئیس شورای تامین‌کنندگان دام کشور با اشاره به دلایل گرانی گوشت قرمز اظهار کرد: سو استفاده از فضای موجود و بیان اظهاراتی همچون قاچاق تنها برای تحت فشار قرار دادن دامدار است چرا که میزان قاچاق در حدی نیست که بر التهاب قیمت در بازار دامن بزند.

وی قیمت هر کیلو دام سبک پروار بالای ۵۵ کیلو را ۲۵ هزار تومان و دام ۴۰ کیلو به پایین را ۳۷ تا ۳۸ هزار تومان اعلام کرد و گفت: در بخش دام سنگین گوساله با اوزان ۵۰۰ کیلو به پایین ۲۸ هزار تومان و با اوزان بالای ۵۵۰ تا ۶۰۰ کیلوگرم ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان است.

پوریان قیمت هر کیلو لاشه دام سبک ۷۴ تا ۷۵ هزارتومان و لاشه دام سنگین ۵۶ هزار تومان اعلام کرد.

رئیس شورای تامین‌کنندگان دام کشور صادرات و خرید تضمینی دام را تنها راه‌حل رفع مشکل دامداران برشمرد و گفت: با استمرار روند فعلی بیشتر پرواربندها سال آینده از گردونه تولید خارج می‌شوند.

وی با تاکید بر صادرات ۲۰۰ هزار راس گوسفند و ۱۰۰ هزار راس گوساله بیان کرد: با صدور مجوز صادرات نه تنها نوسانی در بازار داخل ایجاد نمی‌شود، بلکه دیگر شاهد قاچاق دام و مشکلات دامداران نیستیم.

قیمت تخم‌مرغ در بازار ۲ نرخی است/ نرخ هر شانه تخم‌مرغ ۳۳ هزار تومان

ناصر نبی پور رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران از نوسان قیمت تخم‌مرغ در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون متوسط قیمت هر کیلو تخم‌مرغ درب مرغداری ۱۱ هزار تا ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان معادل شانه‌ای ۲۳ هزار تومان است.

وی با اشاره به اینکه قیمت تخم‌مرغ در بازار ۲ نرخی است، افزود: قیمت مصوب هر کیلو تخم‌مرغ از سوی ستاد تنظیم بازار ۹ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام شده، در حالیکه این نرخ ساختگی دولت است.

نبی پور با بیان اینکه قیمت ۳۳ هزار تومانی هر شانه تخم‌مرغ برای مصرف‌کنندگان غیر منطقی نیست، گفت: با توجه به قیمت تمام شده تولید، این اتفاق عجیبی نیست.

این مقام مسئول ادامه داد: طی ۱۰ تا ۱۵ روز گذشته شایعاتی مبنی بر افزایش قیمت گازوئیل شد که مجدد این‌موضوع رد شد، اما همین مسئله منجر به افزایش ۳۰ درصدی نرخ کرایه‌ها شده است که با این وجود کرایه حمل هر کیلو تخم‌مرغ ۸۰۰ تومان تمام می‌شود.

وی درباره آینده بازار تخم‌مرغ افزود: در مواقعی که مرغداران با کمبود نهاده رو به رو شوند، جوجه ریزی کاهش می‌یابد که با این وجود امکان پیش‌بینی قیمت در بازار وجود ندارد.

عرضه مرغ با نرخ ۲۰ هزار تومان گرانفروشی است

حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با انتقاد از عرضه مرغ با نرخ‌های بالا در بازار اظهار کرد: با توجه به قیمت ۱۲ هزار تومانی هر کیلو مرغ زنده، قیمت هر کیلو مرغ گرم در خرده فروشی‌ها باید ۱۷ هزار تا ۱۷ هزار و ۳۰۰ تومان باشد، که متاسفانه هم اکنون هر کیلو مرغ با نرخ ۱۸ تا ۱۹ هزار تومان و بعضا در قالب قطعه بندی با نرخ ۲۰ هزار تومان به بالا عرضه می‌شود.

وی افزود: از مسئولان تقاضا داریم که فشار کمتری به مرغدار وارد کنند تا در ماه‌های آینده این صنعت دچار مشکل نشود چرا که ادامه روند فعلی منجر به خروج تولیدکنندگان از چرخه تولید و وابستگی کشور در تأمین گوشت مرغ می‌شود.

اسداله نژاد ادامه داد: برخی مسئولان اذعان کردند که اگر مرغداران تولیدات خود را به نرخ مصوب عرضه نکنند به عنوان اخلالگر بازار شناخته می‌شوند و با آنان برخورد خواهد شد که با این وجود جای این سوال مطرح است که چرا با وجود زیان ۴ ماهه اخیر مرغداران، مسئولان سکوت اختیار کردند؟

نایب رئیس انجمن صنفی مرغداران گوشتی ادامه داد: اگر دولت تمامی نهاده مورد نیاز مرغداران را با نرخ مصوب تامین کند، امکان عرضه با نرخ مصوب وجود دارد، اما با تامین نهاده از بازار آزاد به سبب اختلاف چندبرابری این امکان وجود ندارد.

 نوسان جزئی قیمت مرغ تا پایان هفته

عظیم‌حجت عضو هیات مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، از ثبات قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۲ هزار و ۲۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۸ هزار تا ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان است.

وی افزود: با توجه به کشش بازار و میزان تولید در واحدهای مرغداری پیش‌بینی می‌شود که قیمت مرغ تا پایان هفته ۱ تا ۲ درصد نوسان داشته باشد.

حجت قیمت فعلی مرغ در بازار را منطقی اعلام کرد و گفت: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید، قیمت فعلی مرغ در بازار منطقی است تا مرغدار انگیزه کافی برای ادامه تولید را داشته باشد.

این مقام مسئول در واکنش به جلوگیری از فروش مرغ با نرخ بالاتر از ۱۵ هزار تومان در بازار بیان‌کرد: برخوردهای امنیتی با تولید در بلندمدت به ضرر تولیدکننده و مصرف‌کننده خواهد بود، ضمن آنکه در کوتاه مدت به زیان تولیدکننده تمام می‌شود.

وی ادامه داد: علی رغم زیان مرغداران طی ۴ ماه اخیر، اما کوچکترین خللی در تولید مرغ گوشتی ایجاد‌نشد. به همین خاطر احترام گذاشتن به بازار باید توامان از سوی تولیدکننده و مسئولان باید صورت گیرد و به گونه‌ای نباشد که در صورت افت قیمت، مسئولان توجهی نکنند و با افزایش نرخ در چارچوب هزینه‌های تولید از اهرم‌های امنیتی برای کنترل استفاده کنند.

به گفته وی، استمرار تداوم زیان مرغداران منجر به کاهش تولید و افزایش افسار گسیخته قیمت می‌شود، در حالیکه کنترل قیمت با مدیریت عرضه و تقاضا شدنی است.

 نرخ هر کیلو شقه گوسفندی به ۱۰۵ هزار تومان رسید

علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی از التهاب قیمت گوشت در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ ۹۲ تا ۹۵ هزار تومان به مغازه دار و با احتساب ۱۰ درصد سود با نرخ ۱۰۵ هزار تومان به مصرف‌کننده فروخته می‌شود.

وی افزود: با توجه به خروج غیرقانونی دام از مرز‌های غربی و کمبود عرضه در میادین نامه‌ای به ستاد تنظیم بازار ارسال کردیم چرا که این موضوع افزایش ۴ تا ۵ هزار تومانی قیمت دام نسبت به هفته گذشته را به همراه داشته است.

ملکی از اختلاف ۱۰۰ درصدی قیمت دام در میادین و آن سوی مرز‌ها خبر داد و گفت: درحال‌حاضر هر کیلو دام زنده در مرز‌های غربی با نرخ ۹۵ هزار تومان به فروش می‌رسد.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در پایان درباره تاثیر گرانی نهاده‌های دامی بر بازار گوشت تصریح کرد: با بازگشت دام از کوه‌ها به آغول در ۶ ماهه دوم سال، نوسان نرخ نهاده قیمت گوشت در بازار دستخوش نوساناتی می‌شود.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
کدخبر: 108337

ارسال نظر

 

آخرین اخبار