|

رشد بیش از ۱۰۰ درصدی قیمت ۵ قلم کالای پر مصرف

بررسی قیمت کالاهای مهم و اساسی در ایران در دی ماه ۱۴۰۰ نشان می دهد ۵ کالا بیش از ۱۰۰ درصد رشد قیمت داشته و ۷ کالا نیز افت قیمت را در این موعد به ثبت رسانده اند.

طبق آمارها سیب زمینی و آب معدنی دارای بیشترین افزایش قیمت در میان کالاهای مهم در دهمین ماه ۱۴۰۰ بوده اند.

روند قیمت کالاهای مهم و اساسی منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان دهنده رکوردزنی قیمت در چند کالای مهم بوده است. در همین رابطه مقایسه قیمت ها در تقریبا صد کالاهای مهم نشان می دهد تورم ۵ مورد از اقلام مهم مصرفی در دی ماه ۱۴۰۰ ، آخرین موعد آماری قیمت ها، بیش از ۱۰۰ درصد ثبت شده است.

رشد بیش از ۱۰۰ درصدی قیمت ۵ قلم کالاها

به طور کلی وزارت صمت در گزارش های ماهیانه خود از وضعیت قیمت ها در کشور هر ماه در اطلاعیه ای قیمت اقلام مهم مصرفی جامعه را منتشر می کند. آخرین موعدی که آمارها از سوی این مرکز به اطلاع  عموم رسیده در دی ماه ۱۴۰۰ بوده که در این ماه ۵ کالا رشدی بیش از ۱۰۰ درصد را به ثبت رسانده اند.

لاستیک جینیو کامیونی و اتوبوسی در دهمین ماه سال گذشته رشدی برابر با ۱۵۶ درصد داشته که بیشترین میزان رشد قیمت در میان کالاهای بررسی شده بوده است. سیب زمینی نیز با رشدی معادل با ۱۱۶ درصد دومین رکورد را در این میان به ثبت رسانده که می تواند ناشی از کاهش تولید و احتمال آفت زدگی این محصول در ماه های آخر پاییز بوده باشد.

این کالا در سال ۱۳۹۹ طبق آمارهای وزارت صمت برابر با کیلویی به طور متوسط ۵ هزار تومان و ۷۰ تومان بوده که این رقم در سال بعد به ۱۰ هزار و ۷۰۰ تومان ارتقا پیدا کرده است.

آب معدنی، جوجه یک روزه و رب گوجه فرنگی نیز سه کالای دیگر مهم در این خصوص بوده که با ترتیب با افزایش ۱۱۶.۲ و ۱۱۱.۳ و ۱۱۰.۹ درصدی قیمت نسبت به دی ۹۹  سایر کالاهایی بودند که رشد بالاتر از دو برابر را تجربه کرده اند.

برخی معتقدند این افزایش قیمت بالای صد درصد در آب معدنی می تواند ناشی از رشد قیمت بالا در هزینه مواد اولیه در تولید این محصول در کارخانجات مرتبط بوده باشد. به عبارت دیگر افزایش هزینه تولید در این محصول منجر به رشد قیمت در آن شده است.

افت قیمت در ۷ کالای مهم دی ماه ۱۴۰۰

در مقابل ۷ کالای مهم نیز در دی ماه ۱۴۰۰ به نسبت یک سال گذشته خود نه تنها رشد قیمتی نداشته بلکه نسبت به سال قبل خود حتی با کاهش قیمت مواجه شده است.

در همین رابطه کالاهایی نظیر موز، روغن ، برنج تایلندی (غیرازهومالی) ، تیر آهن، لاستیک بارز، ماسک سه لایه و کنجاله سویا در دی ماه افت قیمت داشته که بیشترین میزان این کاهش به ماسک سه لایه و کنجاله سویا مرتبط بوده است.

طبق آمارهای اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت ماسک سه لایه افت قیمتی برابر با ۱۸.۷ درصد و کنجاله سویا نیز کاهش قیمتی در حد ۲۷.۵ درصد داشته است.

یکی از مهم ترین دلایل در افت قیمت ماسک می تواند اشاره به کاهش همه گیری کرونا در ۱۴۰۰ به نسبت وضعیت این ویروس در زمستان ۱۳۹۹ داشته باشد. کاهشی که در این ماه رخ داده می تواند عاملی در جهت افت قیمت ماسک سه لایه در دی ماه بوده باشد.

منبع: اکوایران
کدخبر: 252898

ارسال نظر

 

آخرین اخبار