|

قیمت جدید مرغ در بازار (۲۸ خرداد ۹۹) / احتمال افزایش نرخ در روزهای آینده

مهدی یوسف خانی گفت: درحال‌حاضر قیمت نهادها بالا رفته و گنجاله و سویا با نرخ ۵۸۰۰ تومان و ذرت با نرخ ۲۸۰۰ تومان به بازار عرضه می‌شود که برای مرغدار صرفه اقتصادی ندارد، از طرف دیگر با افزایش صادرات احتمال افزایش قیمت گوشت مرغ در روزهای آینده وجود دارد.

اقتصاد قیمت جدید مرغ در بازار (۲۸ خرداد ۹۹) / احتمال افزایش نرخ در روزهای آینده

رئیس اتحادیه مرغ و پرندگان تهران با اشاره به اینکه قیمت گوشت مرغ در هفته‌های گذشته با کاهش شدید همراه شده بود، گفت: درحال‌حاضر قیمت هر کیلو گوشت مرغ ۱۲۹۰۰ تومان و همان قیمت سال قبل است که با توجه به اینکه هزینه‌های تولید مرغ بالا رفته دولت برای امسال باید قیمت مرغ را بالا ببرد.

مهدی یوسف خانی با بیان اینکه ممکن است در چند هفته آینده قیمت جدید گوشت مرغ برای امسال اعلام شود، افزود: چند وقت پیش به دلیل کرونا میزان مصرف گوشت مرغ در کشور کاهش یافته بود و تولید مرغ هم نسبت به تقاضا زیادتر بود، به همین دلیل قیمت مرغ کاهش داشت.

افزایش قیمت در روزهای آینده

او با تاکید بر اینکه در دوران کرونا صادرات گوشت مرغ متوقف شده بود، تصریح کرد: دو هفته‌ای است که صادرات گوشت مرغ به افغانستان و عراق از سر گرفته شده و در این دو هفته بازار صادرات خوبی شکل گرفته، به همین دلیل در روزهای آینده قیمت گوشت مرغ رو به افزایش خواهد بود.

رئیس اتحادیه مرغ و پرندگان تهران با اشاره به اینکه قیمت تولید مرغ در امسال بسیار بالا رفته است، اظهار کرد: درحال‌حاضر قیمت نهادهای دامی بالا رفته و گنجاله و سویا با نرخ ۵۸۰۰ تومان و ذرت با نرخ ۲۸۰۰ تومان به بازار عرضه می‌شود و از آنجایی که قیمت مرغ کیلوی بالای ۸۵۰۰ برای مرغدار تمام می‌شود عملا با این نرخ تهیه مواد غذایی برای مرغ صرفه اقتصادی ندارد.

یوسف خانی درباره وضعیت واردات و عرضه نهاده‌ها اظهار کرد: با وجود اینکه مسئولان وزارت جهاد کشاورزی بارها اعلام کرده بودند که نهاده مورد نیاز مرغدارها به اندازه کافی در بازار عرضه خواهد شد، اما درحال‌حاضر وضعیت عرضه نهادها افزایش نیافته و وزارت کشاورزی نهاده دولتی چندانی تامین نکرده است که به نظر می‌رسد تنها حدود ۲۰ درصد از نیاز مرغدارها از این بخش تامین می‌شود.

تغییر تعرفه صادرات گوشت مرغ

او درباره تغییر میزان تعرفه صادارت گوشت مرغ و تاثیر آن بر میزان عرضه خارجی، گفت: در هفته‌های اخیر میزان تعرفه صادرات گوشت مرغ از ۵ هزار تومان به ۵۰۰ تومان رسیده و باعث افزایش صادرات شده است.

رئیس اتحادیه مرغ و پرندگان تهران درباره وضعیت مرزهای کشور برای صادرات گوشت مرغ، اظهار کرد: در هفته‌های اخیر صادرات گوشت مرغ به روال قبل برگشته و مشکلی در زمینه مبادلات آن وجود ندارد، هرچند پیش از این مرز همسایگان بسته شده بود و حتی برخی از پایانه‌های صادراتی که بعد از چندی باز شد، امکان صادرات محصولات فاسد شدنی وجود نداشت اما در شرایط کنونی صادرات گوشت مرغ به عراق و افغانستان در جریان است.

او درباره میزان جوجه ریزی در کشور اظهار کرد: در شرایط کنونی حدود ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در ماه انجام می‌شود که تقریبا طبق سال‌های گذشته است و به طور کلی میزان تولید نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است، در واقع ۸۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در ماه برای مصرف داخل و مابقی با هدف صادرات انجام می‌شود.

یوسف خانی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه در چنده ماه گذشته میزان مصرف داخلی گوشت مرغ کاهش یافته بود و از طرف دیگر نیز صادرات مسدود شده بود، آیا میزان فرآوری گوشت مرغ در کشور افزایش یافت؟ تصریح کرد: درحال‌حاضر فرآوری گوشت مرغ در کشور متناسب با نیاز بازار است، از طرف دیگر محصولات فرآوری در ایران مصرف چندانی ندارد. زیرا از طرف دیگر فرآوری گوشت مرغ قیمت آن را بالاتر می‌برد، از طرف دیگر مردم ایران تمایل به مصرف گوشت گرم دارند، به همین دلیل تقاضای چندانی ندارد و تولید آن نیز نسبت به گذشته افزایشی نداشته است.

رئیس اتحادیه مرغ و پرندگان تهران درباره میزان مصرف گوشت مرغ در کشور، گفت: درحال‌حاضر رستوران‌ها با ۳۰ درصد ظرفیت کار می‌کنند و تالارها هنوز بسته هستند و مراسمی اجرا نمی‌شود به همین دلیل میزان مصرف گوشت مرغ که در دوران کرونا تا ۴۰ درصد کاهش یافته بود در شرایط جدید تا ده درصد به حالت قبل تر برگشته و هنوز ظرفیت خالی زیادی وجود دارد.

به تازگی ناصر نبی پور رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران اعلام کرده« حدود یک ماه گذشته مرغداران بالای ۶ میلیون قطعه مرغ را به کشتارگاه فرستاده‌اند که این جمعیت هم شامل مرغ‌های سن بالا بوده است و هم مرغ‌های با سن پایین. با شرایط ایجاد شده اگر مسئولان فکری برای تأمین و توزیع نهاده‌های دامی نکنند تولید محصولات پروتئینی از جمله تخم‌مرغ با چالش جدی در ماه‌های آینده مواجه خواهد شد. در واقع وزارت جهاد کشاورزی قیمت تمام شده تولید تخم‌مرغ را ٩٨٠٠ تومان در هر کیلوگرم اعلام کرده است، اما در نرخ اعلامی وزارت جهاد، قیمت مصوب نهاده‌های دامی محاسبه شده، نه قیمت بازار آزاد. با توجه به اینکه تولیدکنندگان حداکثر ٣٠ درصد نهاده مورد نیاز خود را با نرخ مصوب تهیه می‌کنند و مابقی آن از بازار آزاد تأمین می‌شود قیمت تمام شده تولید بر اساس محاسبات ما ١١ هزار و ۵٠٠ تومان است.» از طرف دیگر رئیس اتحادیه مرغ و پرندگان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری موج گفته« درحال‌حاضر قیمت نهادها بالا رفته و گنجاله و سویا با نرخ ۵۸۰۰ تومان و ذرت با نرخ ۲۸۰۰ تومان به بازار عرضه می‌شود و از آنجایی که قیمت مرغ کیلویی بالای ۸۵۰۰ برای مرغدار تمام می‌شود عملا با این نرخ تهیه مواد غذایی برای مرغ صرفه اقتصادی ندارد.»

 

منبع: موج
کدخبر: 105029

ارسال نظر

 

آخرین اخبار