تلفات برق کاهش مییابد
معاون هماهنگی توانیر، گفت: طی اقدامات انجام شده در راستای کاهش تلفات، با ۵ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری ۵۰ هزار میلیارد تومان صرفهجویی شده است یعنی نسبت سود به سرمایهگذاری ۱۰ به یک بوده است.
غلامعلی رخشانیمهر با اشاره به اینکه تلفات برق در حوزه توزیع تا پایان سال ۹۸ به ۹.۷۶ درصد رسیده است، اظهارکرد: طی اجرای طرح جهادی کاهش تلفات که از سال ۹۲ آغاز شده است، هدر رفت از ۱۴.۸۳ درصد در پایان سال ۹۲ به ۹.۷۶ تا پایان ۹۸ رسیده است که عدد قابل توجهی است، یعنی توانستهایم میزان تلفات برق را در شبکه توزیع ۵ درصد کاهش دهیم.
وی افزود: برای کاهش تلفات ۳۲ هزار ترانسفورماتور کمتلفات جایگزین ترانسفورماتورهای فرسوده و پرتلفات قبلی شده، ۵۴ هزار کیلومتر کابل خودنگهدار جایگزین شبکههای فرسوده و ۲۰ هزار شبکه ۲۰ کیلوولت جایگزین شبکههای فرسوده فشار ضعیف قبل شد تا شعاع تغذیه ترانسها را کم کنند، همچنین حدود ۴ میلیون کنتور معیوب تعویض شده است، علاوه بر این ۱.۵ میلیون مشترک غیرمجاز جمعآوری و تبدیل به انشعاب شد و در کل همه این اقدامات منجر به کاهش ۵ درصدی تلفات شد.
معاون هماهنگی توانیر، بیان کرد: طی اقدامات انجام شده در راستای کاهش تلفات، با ۵ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری ۵۰ هزار میلیارد تومان صرفهجویی شده است یعنی نسبت سود به سرمایهگذاری ۱۰ به یک بوده است.
وی همچنین به برنامه کاهش تلفات در امسال اشاره کرد و گفت: بنا بر این است که رقم تلفات از ۹.۷۶ به ۹.۲ در پایان امسال کاهش یابد که هدف خوبی است، برنامهریزی لازم صورت گرفته و کار در حال انجام است.
رخشانیمهر درباره سرقت برق نیز، بیان کرد: بخش عمده سرقت مربوط به این است که شبکه به موقع توسعه پیدا نکند و یا قوانین بازدارندهای برای توسعه شبکه داشته باشیم، ساختوسازهای غیرمجازی که در برخی مناطق انجام میشود نیز دخیل است، اما خوشبتانه در سالهای اخیر قوانین تدوین شده و این کار ساماندهی شده است.
وی با بیان اینکه سرقت برق درصد ناچیزی است، یادآور شد: برخی مناطق مثل حاشیه شهرهای بزرگ که قانونا نمیتوانیم شبکه را توسعه دهیم به سرقت برق دامن زده میشود، اگر بتوانیم امکان استفاده مجاز را برای مردم فراهم کنیم، مطلقا به سمت سوءاستفاده از شبکه روی نمیآورند، همچنین قوانین باید به گونهای تدوین شود که بتوانیم به این مناطق برقرسانی کنیم تا شاهد این پدیده نباشیم.
ارسال نظر