وضعیت بورسهای اروپایی و آمریکایی در امروز (۹۹/۰۴/۲۶)
برخلاف بورسهای آسیایی، همتایان اروپایی و امریکایی آنها روز خوبی را سپری کردند.
در تازهترین دور از اختلافات متحدان دو سوی اقیانوس آتلانتیک، احتمال یک جنگ تجاری جدید بین امریکا و اتحادیه اروپا شدت گرفته است.
پس از آن که فرانسه اعلام کرد بر تصمیم خود برای اعمال مالیات بر فعالیت غولهای فناوری در این کشور اصرار دارد، امریکا نیز اعلام کرد در اقدامی متقابل بر روی محصولات وارداتی خود از فرانسه در زمینه محصولات آرایشی-بهداشتی و کالاهای لوکس تعرفه اضافه وضع خواهد کرد. ارزش مجموع این اقلام وارداتی که مشمول تعرفه ۲۵ درصدی خواهند شد حدود ۱.۳ میلیارد دلار تخمین زده میشود.
از سوی دیگر اما تنشها بین چین و امریکا و متحدانش سر مسئله هنگ کنگ بیش از پیش بالا گرفته است. وزارت خزانه داری امریکا با صدور بیانیهای از تحریم چهار مقام عالی رتبه امنیتی چینی و هم چنین اداره امنیت عمومی منطقه خودمختار سین کیانگ چین خبر داده است. وانگ یی- وزیر خارجه چین گفته است سطح تنش در روابط بین امریکا و چین به سطح کم سابقهای رسیده است.
انگلیس نیز اعلام کرد غول فناوری هوآوی چین را از پروژه توسعه شبکه اینترنت نسل ۵ این کشور کنار خواهد گذاشت. اسکات موریسون- نخست وزیر استرالیا از اتخاذ تسهیلات جدید برای اعطای اقامت دایم به اتباع هنگ کنگی خبر داده است. پکن همچنین نسبت به تبعات اقدام جاستین تردو نخست وزیر کانادا در صدور دستور تعلیق موافقت نامه استرداد مجرمان با هنگ کنگ هشدار داده است.
توماس بارکین رئیس دفتر منطقهای بانک مرکزی امریکا در ریچموند گفته است که احتمالا نرخ بیکاری در امریکا دوباره افزایش یابد که این مسئله میتواند باعث شود تا رکود، بیش از میزان مورد انتظار طول بکشد. نرخ بیکاری امریکا در دو ماه اخیر نزولی بوده است.
مت میسکین استراتژیست ارشد سرمایهگذاری در موسسه جان هانوک اینوستمنت منیجمنت، گفت: یک نوع جنگ بین کسانی که با خوش بینی به آینده میخواهند مصارف خود را افزایش دهند و آن هایی که از ترس پیدا نشدن واکسن کرونا میل به پس انداز دارند در گرفته است و همین رفتار متناقض مصرف کنندگان، کار را برای پیشبینی وضعیت آینده دشوار ساخته است.
از سوی دیگر در شرایطی که به نظر میرسد تا تولید واکسن کرونا فاصله داشته باشیم، شمار مبتلایان این ویروس مرگبار در جهان بار دیگر سیر صعودی به خود گرفته است و در امریکا رکورد مبتلایان در طول یک روز شکسته شده است. در ۴۰ ایالت از ۵۰ ایالت امریکا وضعیت بار دیگر در سطح هشدار یا قرمز قرار گرفته اگرچه شمار تلفات به نسبت روزهای قبل پایین تر آمده است.
ماری نیکولا مدیر سبد دارایی در موسسه پاین بریج اینوستمنت، گفت: فکر میکنم که اقتصاد جهانی در حال ورود به یک فاز احیای رشد است که میتواند چندین سال ادامه داشته باشد هر چند که ریسک هایی نیز وجود دارد. دولتها و بانکهای مرکزی با ابزارهای متنوع خود به حمایت از بازارها ادامه میدهند.
تاکنون بیش از ۱۳ میلیون و ۶۹۷ هزار و ۶۶۲ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۵۸۶ هزار و ۸۹۶ نفر جان خود را از دست دادهاند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به امریکا با ۱۴۰ هزار و ۱۴۰ نفر، برزیل با ۷۵ هزار و ۵۲۳ نفر، انگلیس با ۴۵ هزار و ۵۳ نفر، مکزیک با ۳۶ هزار و ۹۰۶ نفر و ایتالیا با ۳۴ هزار و ۹۹۷ نفر بوده است.
بورس امریکا
در وال استریت، همه شاخصها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۸۵ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۲۶ هزار و ۸۷۰.۱۰ واحد بسته شد.
شاخص «اساند پی ۵۰۰» با ۰.۹۱ درصد صعود تا سطح ۳۲۲۶.۵۶ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی امریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۵۹ درصد افزایش در سطح ۱۰ هزار و ۵۵۰.۴۹ واحدی بسته شد.
بورسهای اروپایی
مرکز آمار انگلیس در گزارشی اعلام کرد که رشد اقتصادی این کشور در ۱۲ ماه منتهی به میبرای نخستین بار از زمان ثبت آمارهای رشد در سال ۱۹۷۹ به منفی ۲۴ درصد رسیده است. رشد اقتصادی در بسیاری از بخشهای مهم اقتصادی این کشور درحالحاضر در سطح صفر درصدی یا منفی قرار دارد.
اندرو بیلی رئیس بانک مرکزی انگیس گفته است که بازگشت تدریجی میزان فعالیتهای اقتصادی به سطوح پیش از بحران آغاز شده اما بانک مرکزی نگران مشاغل از دست رفته است.
کمیسیون اروپا در گزارشی هشدار داده است رکود اقتصادی کشورهای اروپایی بدتر از چیزی خواهد بود که پیشتر تصور میشد. طبق برآورد صورت گرفته توسط کمیسیون اروپا، متوسط رشد اقتصادی امسال ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا منفی ۸.۳ درصد خواهد بود که در صورت تحقق، بدترین عملکرد اقتصادی این کشورها از زمان تشکیل اتحادیه تاکنون بوده است.
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۱.۸۳ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۶۲۹۲.۶۵ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۱.۸۴ درصدی و ایستادن در سطح ۱۲ هزار و ۹۳۰.۹۸ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با جهش ۲.۰۳ درصدی در سطح ۵۱۰۸.۹۸ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۱.۸۴ درصد بالا رفت و به ۷۴۸۷.۶۰ واحد رسید.
بورسهای آسیایی
لی که کیانگ نخست وزیر چین با اشاره به در پیش بودن یک نبرد سخت اقتصادی هم در عرصه داخلی و هم در عرصه خارجی گفته روند احیای اقتصاد به صورت تدریجی آغاز شده است. وی با تاکید بر تداوم حمایتهای مالی لازم از بازار توسط دولت گفت که متعهد به کاهش مالیاتها و ارائه تسهیلات ارزان و مناسب به کسب و کارها هستیم.
در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۰.۷۶ درصدی تا سطح ۲۲ هزار و ۷۷۰.۳۶ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۱.۷۱ درصد پایین رفت و در سطح ۲۵ هزار و ۴۶.۴۱ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" افت ۴.۷۲ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۵۲۰.۵۹ واحد بسته شد.
ارسال نظر