|

معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی کشور در گفت‌وگو با گسترش نیوز مطرح کرد:

سهم قابل توجه صنایع کوچک در اشتغالزایی

معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی کشور، گفت: هر واحد تولیدی بطور میانگین زمینه اشتغال ۱۵ تا ۲۰ نفر را فراهم می‌کند و اگر تا پایان امسال همه واحدهای راکد به چرخه تولید بازگردند در مجموع زمینه اشتغال ۲۷ هزار نفر را فراهم خواهند کرد.

اقتصاد

صنایع کوچک و متوسط بخش عظیمی از تولید در کشور را برعهده دارند و این صنایع نیازمند توجه بیشتر مسئولان دولتی هستند چون که با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو هستند و برای ادامه حیات خود نیازمند تامین نقدینگی، مشوق‌های مالیاتی، بیمه‌ای و غیره هستند. این صنایع علاوه بر اینکه بخش عظیمی از تولید را برعهده دارند در زمینه اشتغالزایی هم توانسته‌اند افراد زیادی را به کار مشغول کنند و اگر موانع بر سر راه فعالیت آنها مرتفع شود خواهند توانست جوانان بیشتری را استخدام کنند و در زمینه تولید و صنعت باعث پویایی اقتصاد کشور شوند. به مناسبت روز ملی صنایع کوچک و برای آشنایی بیشتر با فعالیت صنایع کوچک و متوسط با معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی کشور به گفت‌وگو پرداخته‌ایم که مشروح آن به شرح ذیل است:

اصغر مصاحب در گفت‌وگو با خبرنگار گسترش نیوز در پاسخ به این پرسش که صنایع کوچک و متوسط چقدر از واحدهای تولیدی و صنعتی کشور را در برمی گیرد، اظهارکرد: صنایع کوچک و متوسط ۹۲ درصد واحدهای تولیدی و صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی و نواحی کشور را شامل می‌شوند و میزان اشتغالزایی این صنایع، بیش از ۵۵ درصد از کل اشتغال ایجاد شده در شهرک‌های صنعتی و نواحی صنعتی کشور است‌.

وی افزود: در سطح شهرک‌های صنعتی و نواحی صنعتی کشور تعداد ۴۶ هزار واحد صنایع کوچک و متوسط فعال هستند و تعداد ۳۵ هزار واحد دیگر در مرحله تاسیس قرار دارند.

اصغر-مصاحب

این مقام مسئول در ادامه با اشاره به تعداد واحدهای تولیدی راکد در کشور، گفت: در امسال احیای ۱۵۰۰ واحد صنعتی راکد در دستور کار قرار گرفته است که تاکنون تعداد ۴۶۲ واحد آنها به چرخه تولید بازگشته‌اند که این واحدها زمینه اشتغال ۸ هزار و ۵۳ نفر را فراهم کرده‌اند.

مصاحب افزود: هر واحد تولیدی بطور میانگین زمینه اشتغال ۱۵ تا ۲۰ را فراهم می‌کند و اگر تا پایان امسال همه واحدهای راکد به چرخه تولید بازگردند در مجموع زمینه اشتغال ۲۷ هزار نفر را فراهم خواهند کرد و شهرک‌های صنعتی استان‌های تهران و اصفهان بیشترین سهم در احیای واحدهای تولیدی و صنعتی را به خود اختصاص داده‌اند.

سهم ۹۰۰ هزار نفری شهرک‌های صنعتی در اشتغالزایی

معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی کشور در پاسخ به این پرسش که در کشور چند شهرک صنعتی فعالیت دارند، گفت: در کشور تعداد ۵۷۱ شهرک صنعتی مصوب شده، ۴۲۴ ناحیه صنعتی،  ۹ منطقه ویژه اقتصادی، ۶ شهرک صنعتی در مناطق آزاد و تجاری، ۶ شهرک فناوری و ۴۹ شهرک تخصصی فعالیت دارند.

مصاحب اظهارکرد: در مجموع شهرک‌های صنعتی و نواحی صنعتی کشور تعداد ۹۰۰ هزار نفر به کار مشغول هستند.

تامین نقدینگی واحدهای تولیدی با پذیرش در فرابورس

معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی کشور در پاسخ به این پرسش که واحدهای تولیدی و صنعتی کشور با مشکل نقدینگی روبه‌رو هستند و برای تامین سرمایه در گردش آنها چه کارهایی انجام گرفته است، گفت: بخشی از نقدینگی واحدهای تولیدی و صنعتی کشور از طریق دریافت تسهیلات بانکی تامین می‌شود که با توافقی که شرکت شهرک‌های صنعتی و صنایع کوچک کشور با بانک صنعت و معدن انجام داده است واحدهای تولیدی و صنعتی کشور می‌توانند برای تامین نقدینگی از طریق بانک صنعت و معدن برای دریافت تسهیلات اقدام کنند.

مصاحب اظهارکرد: برای تامین نقدینگی واحدهای تولیدی و صنعتی کشور دو رویکرد راه‌اندازی پلتفرم سکو و تامین مالی زنجیره تامین و دیگری پذیرش واحدهای تولیدی و صنعتی در فرابورس و بورس مدنظر شرکت شهرک‌های صنعتی و صنایع کوچک کشور است.

وی افزود: با تفاهمنامه‌ای که با سازمان بورس صورت گرفته است واحدهای تولیدی و صنعتی کشور می‌توانند برای پذیرش در فرابورس به سازمان بورس و اوراق بهادار مراجعه کنند.

این مقام مسئول در ادامه با اشاره به سال جهش تولید و شرایط واحدهای تولیدی و صنعتی برای تحقق شعار سال، بیان کرد: با توجه به این که با شیوع بیماری کرونا در کشور یکی دو ماه واحدهای تولیدی و صنعتی کشور تعطیل شدند که این موضوع تا حدودی باعث شد که برنامه‌های شرکت شهرک‌های صنعتی و صنایع کوچک به تعویق بیفتد ولی با برنامه‌های که مدنظر شرکت قرار دارد امیدواریم که تا پایان امسال به جهش تولید دست پیدا کنیم.

کدخبر: 115762 سجاد صفری

ارسال نظر