|

افزایش فروش‌ در بازار ارز / سقوط قیمت دلار چقدر محتمل است؟

قیمت ارز از چند هفته قبل وارد مدار صعودی شده و همچنان در بازار می‌تازد، افزایش قیمت ارز و رکوردزنی‌های پی در پی دلار موجب شده تا مردم نگران افزایش بیشتر قیمت کالاهای اساسی و خدمات شوند، اما دلار ۲۹ هزار تومانی حاصل چیست؟!

قیمت ارز چند هفته‌ای است که با نوسان شدید قیمتی همراه است و همین امر باعث شده تا هر چند روز یکبار رکورد جدیدی برای انواع ارز به‌خصوص دلار در بازار به ثبت برسد.

سیر صعودی قیمت ارز از روزهای قبل شدیدتر شده و به دنبال آن ابتدا دلار وارد کانال ۲۸ هزار تومان شد و بعد از آن براحتی از ۲۹ هزار تومان عبور کرد؛ افزایش قیمت ارز در بازار آزاد موجب شده تا در بازار رسمی نیز قیمت‌ها صعودی باشد برهمین اساس هم دلار در صرافی‌های بانکی امروز ۲۸ هزار و ۸۵۰ تومان قیمت خورد! ضمن اینکه در بازار نیما نیز قیمت دلار با جهش قابل ملاحظه‌ای ۲۳ هزار و ۸۷۰ تومان تعیین شده است.

استارت گرانی دلار از همان روزهای نخست ابتدای سال با نمایان شدن آثار اقتصادی شیوع کرونا و قطع صادرات و واردات زده شد و بعد از آن هر بار با بهانه‌ای اقتصادی یا سیاسی بازار با تنش قیمتی همراه و رکوردزنی‌ها ادامه دار شد.

البته بانک مرکزی معتقد است آنچه این روزها در بازار ارز درحال وقوع است دلیل اقتصادی ندارد و باید پشت پرده گرانی‌ها را مسائل سیاسی و امنیتی جست‌وجو کرد؛ مسئولان ارزی بارها تأکید کرده‌اند که دشمن در تلاش است با تنش در بازار ارز ایران به اهداف خود برسد.

فعالان بازار ارز نیز دلایل متعددی را برای گرانی‌های اخیر دلار نام می‌برند و معتقدند با توجه به نزدیک شدن انتخابات امریکا، مهر امسال با نوسان بالا همراه خواهد بود و بازار اسیر فضای هیجانی خواهد شد. گروه دیگری هم بر این نظرند که بازار ارز به سطحی رسیده که کم کم تقاضا از آن دست می‌کشد و بازار در یک محدوده معین درجا خواهد زد.

خبر امروز رویترز مبنی بر فروش ۱.۵ میلیون بشکه نفت در روز توسط ایران، در ساعات نخست معاملات یک شوک به برخی معامله‌گران وارد کرد و تا حدودی معاملات پشت‌خطی را به عقب راند. با اینحال، اما در ساعات نخست قیمت‌ها در بازار هرات افزایشی بود و همین امر نیز باعث عبور دلار از کانال ۲۹ هزار تومان شد.

برخی از فعالان بازار ارز می‌گویند در صورتی که خبر مثبت و بنیادی اعلام شود حتماً اتفاقات مهر ۹۷ تکرار می‌شود و قیمت دلار سقوط می‌کند؛ یکبار در مهر سال ۹۷ بانک مرکزی توانست دلار را از نزدیک ۲۰ هزار تومان به ۱۰ هزار تومان کاهش دهد و شاید این اتفاق با یک خبر بنیادی بازهم تکرار شود.

از جمله دلایل افزایش قیمت دلار در روزهای اخیر افزایش چشم گیر قیمت درهم است چراکه قیمت درهم یکی از اهرم‌های اصلی تعیین قیمت ارز در بازار است؛ قیمت درهم امروز از کانال ۷ هزار تومان وارد کانال ۸ هزار تومان شد و همین امر نیز افزایش قیمت دلار و ورود به کانال ۲۹ هزار تومان را به دنبال داشت.

فعالان بازار ارز اما می‌گویند از ساعتی قبل تعداد خریداران درهم در بازار به شدت کاهش یافته و اکثراً فروشنده شده‌اند و همین امر نیز ریزش قیمت درهم را به همراه داشته است.

برهمین اساس قیمت درهم برای خرید ۷۸۰۰ تومان و برای فروش ۷۸۹۰ تومان است. البته خبرهای رسیده به نیز بیانگر افزایش فروش و تزریق درهم امارات در بازار است؛ امروز ۳۰۰ میلیون درهم توسط بازارساز در بازار ثانویه عرضه شده است.

به گفته صراف‌های خیابان فردوسی، کاهش قیمت خرید و فروش ارز در بازار رسمی و آزاد موجب شده تا آربیتراژ نرخ کم شود و رسماً خریدار و گیرنده اربیتراژ نرخ هم کمتر خواهد شد؛ در این شرایط تقاضا برای خرید ارز کاهش محسوسی پیدا می‌کند.

بازاری‌ها تأکید دارند که نزدیکی نرخ ارز رسمی به نرخ بازار تصمیم درستی برای برداشتن فاصله و جذابیت خرید ارز است که باعث کاهش سفته بازی در بازار می‌شود.

برخی از فعالان بازار نیز به مثبت شدن شاخص بورس بعنوان نقطه مثبت برای کاهش نوسانات ارزی اشاره کرده و می‌گویند: با صعودی شدن بورس امید می‌رود که سرمایه‌ها مجدد به سمت بورس بروند و تقاضای اضافی در بازار ارز تخلیه شود.

گفتنی است، دلار از قیمت ۲۹ هزار و ۲۰۰ تومان صبح امروز به ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان کاهش یافته است ضمن اینکه قیمت دلار در بازار متشکل و صرافی‌ها نیز هم اکنون در محدوده قیمتی ۲۸ هزار و ۳۰۰ تومان معامله می‌شود. با افزایش تعداد فروشنده و کم بودن خریدار در بازار قیمت‌ها کاهشی شده است.

منبع: تسنیم
کدخبر: 125112

ارسال نظر