|

آخرین قیمت دلار و سکه پیش از شروع بازار (۹۹/۱۱/۱۵)

در چهارمین روز هفته، بازار ارز در برابر نزول بیشتر قیمت‌ها مقاومت کرد.

اقتصاد آخرین قیمت دلار و سکه پیش از شروع بازار (۹۹/۱۱/۱۵)

روز سه‌شنبه، دلار توانست ۳۰۰ تومان رشد را به ثبت برساند و به بهای ۲۴ هزار و ۴۰۰ تومان برسد. این رشد در حالی رخ داد که اسکناس امریکایی، روز دوشنبه حدود ۴۰۰ تومان از ارزش خود را از دست داده و تا محدوده ۲۴ هزار و ۱۰۰ تومانی پایین رفته بود.

پارازیت سیاسی روی موج دلار

چنین افتی معامله‌گران را نسبت به ادامه کاهش قیمت‌ها امیدوار کرده بود. با این حال، به گفته فعالان، رد کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۰ توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی و پاسخ مقامات دولتی به این اتفاق باعث شد که نوسان‌گیران در بازار موقعیت خرید بگیرند و بتوانند دلار را نه‌تنها در کانال ۲۴ هزار تومانی حفظ کنند که به سوی سطح ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومانی ببرند. عدم حضور رئیس‌جمهوری در جلسه مجلس نیز برای بازیگران ارزی به آن معنا بود که سطح اختلافات داخلی در اندازه‌ای است که به راحتی اجماع بین آنها به‌دست نخواهد آمد. این مسئله از آن جهت برای بازار اهمیت دارد که تصور می‌کنند، برای مذاکره با امریکا و بازگشت به برجام نیز روند ساده‌ای از لحاظ هماهنگی‌های داخلی وجود نخواهد داشت.

متغیرهای دیگر رشد اسکناس امریکایی

گروهی از فعالان باور داشتند، افزایش نرخ دلار در روز چهارم هفته ارتباطی با اتفاقات سیاسی نداشت. از نگاه آنها طبیعی بود که معامله‌گران فنی در مرز ۲۴ هزار تومانی خریدهای خود را بالاتر ببرند، چرا که می‌دانستند از دست دادن این مرز می‌تواند منجر به ضرر بیشتر مال‌داران دلار شود. تحلیل‌گران فنی بارها عنوان کرده‌اند محدوده ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومانی در بازار ارز از اهمیت زیادی برخوردار است و در صورتی که دلار این سطح را از دست بدهد، با کاهش شدید نرخ مواجه خواهد شد. به نظر می‌رسد همین موضوع موجب شد که خریداران پیش از رسیدن دلار به محدوده ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومانی، در همان کانال ۲۴ هزار تومانی وارد بازار شوند.

عده دیگری از فعالان باور داشتند افزایش تقاضای حواله‌ای زمینه‌ساز رشد نرخ دلار شد. روز سه‌شنبه نرخ حواله درهم تا سطح ۶ هزار و ۷۵۰ تومانی بالا رفت. با این سطح از حواله درهم ارزش دلار در بازار داخلی می‌توانست تا محدوده ۲۴ هزار و ۷۰۰ تومانی نیز رشد کند. به گفته بازیگران فنی تا زمانی که درهم بالای محدوده ۶هزار و ۵۰۰ تومانی قرار دارد، احتمال افت معنادار نرخ دلار در بازار داخلی دشوار خواهد بود.

سکه پشت خط ۱۱ میلیون

روز سه‌شنبه، سکه امامی از مسیر نزولی خارج شد، ولی نتوانست از مرز ۱۱ میلیون تومانی عبور کند. در چهارمین روز هفته، فلز گرانبهای داخلی ۳۰ هزار تومان افزایش را به ثبت رساند و به بهای ۱۰ میلیون و ۹۳۰ هزار تومان رسید. یکی از عواملی که موجب شد، رشد بهای سکه در بازار داخلی محدود شود، کاهش بهای اونس طلا در بازارهای جهانی بود. تا ساعت ۴ بعدازظهر روز سه‌شنبه، ‌بهای طلای جهانی به زیر محدوده هزار و ۸۵۰دلار رفته بود و این مسئله در انتظارات معامله‌گران بازار داخلی، تاثیر کاهشی داشت.

از نگاه تحلیلگران فنی، دیروز اتفاق تازه‌ای در بازار رخ نداد و سکه در همان زندان روزهای اخیر خود جا‌به‌جا شد. کف نرخ سکه در روزهای اخیر ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بوده و سقف نرخ در محدوده ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قرار گرفته است. نرخ سکه بارها بین دو کانال ۱۰ و ۱۱ میلیون تومانی جا‌به‌جا شده است، ولی نقاط کف و سقف تغییر نکرده‌اند. به گفته فعالان، در صورتی که محدوده ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی از دست برود، موج نزولی بازار سکه را فرا خواهد گرفت؛ با این حال، تا زمانی که نرخ بالای محدوده ۱۱میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی نیز نرفته است، نمی‌توان انتظار جهش قیمت‌ها را داشت. به نظر می‌رسد بازار سکه در وضعیت انتظاری قرار دارد و در روزهای آینده تکلیف مسیر صعودی و نزولی دلار مشخص خواهد شد. حباب سکه در شرایط کنونی مثبت است و سکه‌بازان همچنان انتظار افزایش نرخ دلار یا اونس طلا را دارند.

سقوط طلا به زیر مرز ۱۸۴۰ دلار

طلا روز گذشته در بازار جهانی در معاملات میانه روز به یک‌باره به زیر مرز ۱۸۴۰ دلاری سقوط کرد. این در حالی بود که نرخ طلا در روز دوشنبه ۱۸۶۰ دلار بود و ارزش این فلز گرانبها طی روز گذشته بیش از یک‌درصد کاهش پیدا کرده است. گمانه‌زنی‌ها درباره مقاومت نمایندگان جمهوری‌خواه کنگره امریکا در برابر بسته محرک مالی پیشنهادی بایدن و ارائه آمارهای فاز سوم اسپوتنیک، واکسن کرونای روسی از جمله عواملی است که برای سقوط نرخ اونس حدس زده می‌شود. در حالی طلا ماه فوریه را نزولی آغاز کرده است که ماه ژانویه نیز با سقوط ۶/ ۲ درصدی نرخ فلز زرد همراه بود.

 

منبع: دنیای اقتصاد
کدخبر: 151771

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین