وعده های دلاری و ریزش های پیاپی!
وابستگی روند حرکت بازار سرمایه به نرخ دلار باعث میشود با هر وعده سیاست گذاران درمورد قیمت این ارز، شاخص کل بورس هم بالا و پایین شود. به طوریکه پیش بینی مسئولان از نرخ دلار ۱۵ هزار و یا حتی ۲۰ هزار تومانی به روند نزولی بورس دامن زد تا عمر چراغ قرمز این بازار به درازا بکشد.
بازار سرمایه سالی پرتلاطم را پشت سر می گذارد و درحالی که شاخص کل این بازار در پنج ماهه نخست سال جاری برای نخستین مرتبه تا دو میلیون واحد افزایش یافت، با آغاز روند نزولی بورس از اواخر مردادماه، شاهد کاهش این شاخص تا کانال یک میلیون و صد هزار واحد نیز بودیم. در این میان موضوعات مختلفی باعث سقوط شاخص شد، اتفاقاتی که اعتماد سهام داران را از بین برد و به نظر میرسد تمامی ندارند! از اختلاف دو وزیر بر سر دومین ETF دولت بگیر تا قیمت گذاری دستوری در صنایع مختلف و وعده و وعیدهای سیاست گذاران درمورد کاهش نرخ ارز.
وعده های دلاری!
هنوز یک ماه از وعده دلار ۱۵ هزار تومانی رئیس جمهور نگذشته است که رئیس کل بانک مرکزی از دلار ۲۰ هزار تومانی صحبت میکند. درواقع ماجرا از این قرار است که زمانی که نرخ دلار نیمایی حدود ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان بود، یعنی حدودا یک ماه قبل، حسن روحانی اعلام کرد اگر هفت میلیارد دلار ایران که نزد کره جنوبی است، آزاد شود، دلار تا ۱۵ هزار تومان کاهش خواهد یافت. در آن روزها ترمز روند افزایشی دلار کشیده شد و نرخ این ارز تا ۲۱ هزار تومان نیز کاهش یافت. مشخص است که دلار به ۱۵ هزار تومان نرسید اما این سیگنال از سوی دولت به بازار سرمایه داده شد که دلار ارزان خواهد شد و تاثیر منفی خود را روی بورس گذاشت.
در همان زمان نیز بسیاری از کارشناسان بر این باور بودند که حتی اگر به غیر از هفت میلیارد دلار ایران که نزد کره جنوبی است، منابع ارزی دیگر ایران نیز آزاد شود، دلار ۱۵ هزار تومانی محقق نخواهد شد. در هر صورت دلار تا ۲۱ هزار تومان کاهش یافت و بعد از مدت کوتاهی دوباره به حدود ۲۵ هزار تومان رسید. در چنین شرایطی عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی به عنوان یک سیاست گذار و صاحب نظر، دلار زیر ۲۰ هزار تومانی را مطرح کرده است. موضوعی که باعث شد برخی شرکت های لیدر در بازار، فروش خود را با دلار ۲۰ هزار تومانی پیش بینی کنند و این اتفاق هم به هیجانات بازار دامن زد.
احتمال بازگشت ارز به کشور
این وعده درحالی مطرح شده است که بر همگان واضح است که همیشه چشم انداز کاهشی یا افزایشی نرخ دلار روی بازار سرمایه تاثیر میگذارد تا بازار در بلند مدت خود را نرخ دلار وفق دهد. از سوی دیگر بحث برداشت تحریم و مذاکره مطرح است، هرچند که زمان آن مشخص نیست اما در نهایت با توجه به روی کار آمدن دولت بایدن در آمریکا، انتظار میرود مذاکره بین ایران و امریکا شکل گیرد. بنابراین چشم انداز کاهش تحریم است و نخستین سیگنال کاهش تحریم ازادسازی منابع ارزی بلوکه شده ایران در کشورهای دیگر و بازگشت ارز به کشور است.
البته نباید از این موضوع غافل شد که اگر تحریم ها کاهش یابند، روی مقدار فروش شرکت ها تاثیرگذار است و این شرکت ها میتوانند بخشی از صادرات دست رفته خود را که به واسطه تحریم ها از دست داده بودند به دست بیاوند. البته یعنی شاید نرخ فروش با کاهش نرخ دلار کاهش یابد اما مقدار فروش میتواند افزایش یابد.
در نهایت باید گفت چنانچه نرخ دلار در کشور کاهش یابد، باعث خوشحالی همه از جمله سهام داران بورسی است اما آنچه که باعث ناخشنودی این افراد می شود همان کاهش دستوری نرخ دلار و عدم ثبات در قیمت این ارز است. زیرا با چنین نوساناتی، امکان تحلیل وضعیت مالی شرکت ها از سهام داران بورسی برای افق حداقل ۶ ماه تا یک سال گرفته خواهد شد.
مسؤلانی که در کشور هستند همه سوء مدیریت دارند. وزیر اقتصاد و وزیر دوباره اقتصاد و وزیر کار و وزیر سه باره کار و وزیراموزش وپرورش ووزیر نفت و وزیر ارتباطات و استانداران.خود ریس جمهور. فقط یک نفر هست که دلسوز است فقط شخص خود رهبر.... بقیه کار بلد نیستند.
عجب تیکه انداختی بقران این ته فوش بود اب رفرز همرو چسپوندی به رهبری اصن یهو میگفت ی شخص رهبری مسئولیت همه چی دارن خلاص...
بگذارید اینو بگم تا زمانیکه این مدیریت د اریم هیچ چیز عوض نمیشود و این خبرها تکرا ری هست خانه از پای بست ویران هست مملکت ب ه دگرگونی حاکمیت و اقتصادی نیاز هست اقتص اد چیزی نیست که با امثال همتی ها درست شو د مهندسی میخواهد
خوب حالا خوب بود دولت قول دلار پنجاه هزار تومانی را می داد تا بورس افزایش یابد شما دنبال گرامی هستید افزایش بورس به چه قیمت مردم قیمت کاغذهای دستشان بالا برود هر روز چند برابر آن را برای بالا رفت اقلام غذایی روز مره بدهند این عقل اقتصادی شما
به حرفهای تکراری پوچ عادت کردیم وعده های پوچ و توخالی
انشاالله به همین زودی همه چیزدرست می شود
اقتصادایران کشش ارزبالای 10000تومان راند اردواگه بیشترازاین باشه دربازه زمانی چند ساله بخاطرگپ ایجادشده میان ریال ودلارومت وازن نبودن واردات وتولیدبااین شکاف ظرف چندسال اقتصادبیماروبسیارضعیف ایران راکام لا ورشکست میکنه بنابراین منطق حکم میکنه باتوجه به بارروانی واطمینان حداقل 4ساله امدن بایدن وفروش قطعی نفت وبهترشدن واردا ت وورودارزبدورازرفتارهای هیجانی مسئولین ارزی واقتصادی عاقلانه رفتارکنندوقیمت ارز راروی ارزش واقعی ان یعنی 8تا10 هزارتومان تثبیت کنند
یک مشت آدمهای شنگول و منگول دور هم جمع شدن و جونی مارو توی استرس به تاراج بردن، این روزهای پر استرس ارز و غذا و واکسن و روحیه خراب و کی میخواد برگردونه کی جواب میده، اون دنیا هست، جون بچه هاتون قسم، خدارو که قبول ندارید، جون بچه هاتون ارز و طلا رو بیارید پایین بزارید مردم نفس بکشن، خسته نشدید اینقدر خوردید و بردید خسته نشدید وقتی خبر مرگتون میخواین برین از این دنیای وحشتناکی که برای ما درست کردین، فقط یک کفن به جون ننت قسم هیچی نمیبری یک کفن که پولشم خودت ندادی، امام زمان خودت ظهور کن فقط، این قوم صم بکم عم شدن خودت به داد ما برس، انسانم آرزوست
دولت که دلش به حال ملت نمیسوزه، هواسش هم ش به جیب خودشونه که نکنه خالی بشه ، اینک ه یه مرتبه دلار را میبرن به ۳۲۰۰۰ هزار ت ومان بعد قطره چکانی میارن پایین ، از سیا ست های کثیف خودشونه.
باید بگم دولت دزد فکر منافع چند نفر هست. و زندگی میلیون ها نفر انسان دستخوش دله دزدی بورس و دلار
اقتصادهای رانتی بهتر ازاین نمی شوند
اقتصاد فقط رانت مساوی با پولدار شدن وهر کاری کردن
بس قرارگرون بشه آخه شما هرچی رودست بزاری روش گرون میشه .برم دلاربخرم کارنداری.