اثرات شیوع کرونا بر بازار کار +اینفو
کرونا بازار کار در ایران را با یکی از بحرانیترین وضعیتها روبرو کرد، زنان و جوانان سرپرست خانوار از مهترین آسیبدیدگان از کرونا بودند که شغل خود را از دست دادهاند.
بیماری کرونا در فصل بهار ۱۳۹۹ تکانه شدیدی بر بازار کار وارد کرد، به گونهای که بر اساس دادههای طرح آمارگیری نیروی کار مرکز آمار ایران، نزدیک به ۲ میلیون نفر از بازار کار خارج شدهاند که ۱.۵ میلیون نفر از آن (۷۵ درصد) مربوط به جمعیت شاغل کشور است. به عبارت دیگر، تعداد شاغلان کشور در بهار ۱۳۹۹ نسبت به فصل مشابه سال قبل آن حدود ۱.۶درصد کاهش یافته است.
نکته دیگر آن که شاغلانی که از جرگه بازار کار خارج شدند از طیف و گروههای مختلفی بودند که عمدتا در اقتصاد ایران آسیب پذیرتر از سایر گروهها هستند:
حدود ۳۵ درصد کاهش اشتغال (معادل ۵۲۱ هزار نفر) مربوط به سرپرستان خانوار بوده است.
حدود ۸۶ درصد کاهش اشتغال مربوط به شاغلان فاقد آموزش عالی بوده است.
حدود ۴۹ درصد کاهش اشتغال مربوط به بخش خدمات است.
بیش از ۵۵ درصد کاهش اشتغال مربوط به جوانان(۱۵-۲۹ سال) است.
حدود ۴۶ درصد کاهش اشتغال مربوط به زنان است، در حالیکه کل سهم آنها در اشتغال کشور حدود ۱۸ درصد بوده است.
حدود ۴۱ درصد کاهش اشتغال کشور مربوط به مناطق روستایی بوده است، در حالی که سهم اشتغال مناطق روستایی از کل اشتغال کشور در بهار ۱۳۹۸ حدود ۲۷ درصد بوده است.
جوانان و زنان سرپرست خانوار از مهترین آسیب دیدگان از کرونا بودند
جمعیت غیرفعال نیز طی بهار ۹۸-۹۹ حدود ۲۷۶۱ هزار نفر افزایش یافته است که:
حدود ۵۳ درصد افزایش جمعیت غیرفعال مربوط به زنان است.
حدود ۷۹ درصد افزایش جمعیت غیرفعال مربوط به جمعیت فاقد آموزش عالی است.
حدود ۸۴۳ هزار نفر به جمعیت غیرفعال سرپرست خانوار اضافه شده است که ۶۳۴ هزار نفر آنها مرد بودهاند که با توجه به ضرورت کار و تامین معیشت خانوار، اضافه شدن این تعداد جمعیت غیرفعال به مردان سرپرست خانوار نگرانکننده است.
ارسال نظر