|

بازار ارز هفته بعد خواب است یا بیدار

قیمت دلار در شرایطی وارد مهرماه می شود که بسیاری از معامله گران اعتقاد دارند همانند فصل تابستان احیای برجام عنصر اصلی تعیین کننده جهت بازار ارز است. به همین دلیل انتظارات نزولی و صعودی در بازار ارز کماکان برای آینده قیمت دلار مچ اندازی خواهند کرد.

دلار شهریور آرامی را پشت سر گذاشت. در بیشتر مواقع قیمت دلار در کانال ۲۷ هزار تومانی زندانی بود و توانی برای تغییرات سنگین از خود نشان نداد. با این حال، برخی فعالان می‌گویند که معامله گران پس از عبور از شهریورماه، به مرور ریسک بیشتری برای خرید خواهند کرد. به باور آن‌ها، آنچه خریداران را در اواخر تابستان دچار رفتار احتیاطی کرد، انتظار برای شکل‌گیری دور جدید مذاکرات هسته‌ای و لغو تحریم‌ها بود.

با این حال، در صورتی که معامله گران احساس کنند، زمینه‌های این اتفاق در مهرماه نیز فراهم نیست، به مرور بخشی از ریال خود را وارد بازار ارز خواهند کرد. این اتفاق در ماه‌های ابتدایی تابستان رخ داد. زمانی که مذاکرات هسته‌ای متوقف شد، به تدریج قیمت دلار در مسیر افزایش قرار گرفت و حتی در مردادماه نزدیک به ۱۲ درصد افزایش را به ثبت رساند. با این حال، از اوایل شهریورماه، فضای بازار آرام شد و در کانال ۲۷ هزار تومانی آرام گرفت.

در حالی که بخشی از فعالان، از ورود تدریجی خریداران به بازار ارز خبر می‌دهند، عده‌ای دیگری باور دارند که جو انتظاری حاکم بر بازار نزولی است و بازارساز کنترل قیمت‌ها را به دست گرفته است. این گروه عنوان می‌کنند که در بازار سهام، خریدار زیادی وجود ندارد و معامله گران این بازار به استقبال برجام رفته‌اند. هم چنین در بازار سکه نیز افزایش معناداری در شهریورماه رخ نداد. به این ترتیب، این دسته از فعالان اعتقاد دارند که قیمت دلار نیز به تدریج راه سایر بازارها را در پیش خواهد گرفت.

به نظر می‌رسد که حداقل بیشتر معامله گران اعتقاد داشته باشند که وضعیت شهریوری در ابتدای پاییز دنبال نخواهد شد. صحبت‌های معامله گران البته نشان می‌دهد که حداقل در اولین روز مهرماه، احتمال کمی وجود دارد که دلار به بالای مقاومت ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومانی برود، با این حال انتظار نزول این ارز به زیر محدوده ۲۷ هزار و ۲۰۰ تومان نیز دشوار است.

کدخبر: 203445

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین